Căpitanul echipei UTA a semnat și el cu Corvinul! Florin Iacob, a zecea achiziție a hunedorenilor pentru sezonul în care joacă și în cupele europene

Marius ANGHEL 16 Jun. 2024, 15:19 Liga 2
Căpitanul echipei UTA a semnat și el cu Corvinul! Florin Iacob, a zecea achiziție a hunedorenilor pentru sezonul în care joacă și în cupele europene

Dacă în pauza de iarnă a avut o singură achiziție, a lui Lucas Câmpan, în această vară, în contextul în care echipa are asigurate și cel puțin patru jocuri în cupele europene, din postura de câștigătoare a Cupei României, Corvinul a ajuns deja la nu mai puțin de zece noi jucători aduși în lot!

Cel mai recent transfer perfectat de hunedoreni îl are în prim-plan pe Florin Iacob, portar despărțit recent de UTA Arad, unde a și fost căpitan, și care îl are agent pe… evident, Bogdan Apostu, cel care dictează tot la Corvinul.

Iacob nu a reușit în cinci sezoane petrecute la UTA, patru dintre ele în prima ligă, să prindă cel puțin un joc în cupă europeană, lucru pe care îl va face cu divizionara secundă Corvinul, acesta fiind, poate, și principalul motiv pentru care a acceptat revenirea la o echipă din Liga 2.

Florin Iacob a semnat cu Corvinul după despărțirea de UTA

Anunțat, joi după-amiază, ca fiind liber de contract de către UTA, Florin Iacob avea drum liber către Corvinul, clubul unde agentul său își îndreaptă mulți jucători cu experiență în special pentru participarea în cupele europene. Dacă ar fi apărut un pariu unde va merge Iacob după despărțirea de arădeni, atunci probabil că mulți ar fi pus mulți bani că portarul va semna cu trupa din Hunedoara, lucru care s-a și petrecut și a fost oficializat sâmbătă după-amiază.

Așadar, Florin Iacob devine a zecea achiziție a Corvinului în această vară, fiind unul dintre puținii români care semnează cu trupa lui Florin Maxim. Antrenorul spunea, nu cu mult timp în urmă, că are în lot numai români fiindcă are încredere în ei, deoarece nu sunt cu nimic mai prejos decât străinii. Între timp, lucrurile par să se fi schimbat în mintea sa, deoarece șapte din cele zece noutăți aduce în lot sunt jucători din afara României.

Iacob a jucat în ultimele cinci sezoane la UTA, cu care a promovat în prima ligă în 2020. A fost mereu om de bază în lotul arădenilor, a purtat banderola de căpitan, iar în campionatul recent încheiat a avut nu mai puțin de 31 de apariții pe teren.

În cariera sa, brașoveanul a mai jucat pentru FC Brașov, Unirea Tărlungeni, Concordia Chiajna, ASA Târgu Mureș, Sportul Snagov și Metaloglobus.

”Florin Iacob este noul jucător al Corvinului! Fostul portar și căpitan al UTA-ei se va alătura lotului corvinist în cantonamentul de la Rogla, la câteva zile după ce s-a despărțit de “Bătrâna Doamnă”. În vârstă de 30 de ani, goalkeeper-ul originar din Brașov a petrecut aproape cinci ani la Arad, devenind, treptat, unul dintre cei mai importanți jucători ai roș-albilor, prestațiile sale ducând și la convocarea la echipa națională.

În total, Florin Iacob a disputat 141 de meciuri de campionat în tricoul UTA-ei (în 59 dintre acestea nu a încasat gol), între liga secundă și SuperLigă, plus cele două din barajul cu Gloria Buzău.

El are la activ promovarea în primul eșalon cu gruparea arădeană, petrecând apoi patru sezoane consecutive între buturile acesteia. De altfel, doar în stagiunea precedentă, el a apărta poarta roș-albilor în 31 de rânduri, în campionat și Cupă.

În vara lui 2021, când selecționer al naționalei era Mirel Rădoi, Florin Iacob a fost convocat pentru „dubla” amicală cu Georgia (1-2) și Anglia (0-1).

În cariera sa, Florin Iacob a mai trecut pe la FC Braşov, Unirea Tărlungeni, Concordia Chiajna, ASA Târgu Mureş, Sportul Snagov şi Metaloglobus Bucureşti.

Bun venit, Florin! Multă baftă în poarta Corvinului!”, sună anunțul clubului Corvinul.

  • În Liga 2 a jucat pentru Unirea Tărlungeni, FC Brașov, ASA Târgu Mureș, Sportul Snagov, Metaloglobus și UTA.

Zece achiziții anunțate de Corvinul. De luni, echipa este în cantonament în Slovenia

În această vară, cu echipa antrenată de Florin Maxim au mai semnat, în următoare ordine: Alexandru Gîrbiță (ex Viitorul Pandurii), nigerienii Goodnews Ibuchi Chukwu, Odejobi Toheeb Babatunde, Otega Jimmy King și Taiye Abolaji Rasaq, basarabeanul Ion Cărăruș (ex CS Mioveni), Sergiu Buș (ex Politehnica Iași), brazilianul Roger Junio (ex Universitatea Cluj) și olandezul Desley Ubbink (ex FC Emmen).

  • Corvinul i-a avut ca portari în sezonul recent încheiat de Liga 2 pe Ștefan Lefter (19 ani / 19 meciuri), Cristian Blaga (19 ani / 6 meciuri), Darius Roman (18 ani / 4 meciuri) și Rareș Roșculeț (14 ani / 1 meci). Blaga a fost rechemat la UTA, de unde era împrumutat, iar Roșculeț a prins lotul primei echipe la ultimul meci, într-un context aparte.

La reunirea echipei, Florin Maxim spunea că își mai dorește un fundaș central și un portar. De atunci și până acum au semnat mijlocașul Ubbink și portarul Iacob.

În perioada 17-28 iunie, Corvinul se va afla în cantonament în Slovenia, la Rogla.

Foto: Alexandra Fechete și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 16 Jun. 2024, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă