EXCLUSIV | Corvinul s-a despărțit de unul dintre transferurile verii înainte de Supercupa cu FCSB! Nu s-a înțeles cu Florin Maxim

Călin MNERIE 04 Jul. 2024, 16:44 Liga 2
EXCLUSIV | Corvinul s-a despărțit de unul dintre transferurile verii înainte de Supercupa cu FCSB! Nu s-a înțeles cu Florin Maxim

Peste puține ore, Corvinul Hunedoara joacă pentru cel de-al doilea trofeu din istoria clubului. De la ora 20:00, pe stadionul Steaua, surprinzătoarea câștigătoare a Cupei României în 2024 va juca Supecupa în compania campioanei FCSB și o va face fără unul dintre transferurile anunțate cu surle și trâmbițe!

Este vorba despre portarul Florin Iacob (30 de ani), care se despărțise de UTA la mijlocul lunii trecute și două zile mai târziu semna cu ”corbii” un contract pe un an de zile.

  • Iacob fusese luat de Corvinul mai ales în contextul participării echipei în cel puțin cele patru meciuri europene din perioada imediat următoare.

Florin Iacob nu a fost pe aceeași lungime de undă cu Florin Maxim și s-a despărțit de Corvinul

Florin Iacob a și fost în cantonamentul din Slovenia cu Corvinul, dar aici s-a rupt totul! Antrenorul Florin Maxim și fotbalistul fost căpitan la UTA și-au dat seama că nu sunt compatibili și la revenirea echipei în țară s-a rupt colaborarea!

Așadar, Iacob nu face parte din lotul Corvinului pentru meciul din această seară, ci se află acasă, la Brașov, unde cântărește viitoarele oferte ce au venit pe adresa sa.

Poarta hunedorenilor cu FCSB va fi, probabil, apărată de Ștefan Lefter, titularul din ultimele sezoane, iar pe bancă va fi un alt tânăr, Cristian Blaga, revenit și el de la UTA, club de care aparține și unde a fost în probe sub privirile lui Mircea Rednic, dar nu a fost păstrat.

Rednic nu dă multe amănunte despre plecarea lui Iacob de la UTA

Înainte de ajunge la Corvinul, Iacob jucase în ultimele cinci sezoane la UTA, cu care a promovat în prima ligă în 2020. A fost mereu om de bază în lotul arădenilor, a purtat banderola de căpitan, iar în campionatul recent încheiat a avut nu mai puțin de 31 de apariții pe teren.

”Iacob era la sfârșit de contract și am decis ca să nu mai continuăm împreună. Aș fi vrut altceva, aș vrea să schimb un pic la portari, Robert Popa e un pic mai înalt ca și el și are avantajul că e under (n.r. –portar luat în această vară de la FCU Craiova). Mi-am dorit foarte mult asta, foarte multe echipe au folosit portarul ca under. Nu vreau să mai dau alte amănunte despre Iacob, asta e viața. Mi-aș fi dorit să se implice mai mult ca și căpitan al echipei”, spunea chiar azi Mircea Rednic despre fostul său elev la UTA.

În cariera sa, brașoveanul a mai jucat pentru FC Brașov, Unirea Tărlungeni, Concordia Chiajna, ASA Târgu Mureș, Sportul Snagov și Metaloglobus.

Corvinul rămâne cu zece achiziții

Astfel, Corvinul rămâne cu zece achizițiile perfectate în această vară: Alexandru Gîrbiță (ex Viitorul Pandurii), nigerienii Goodnews Ibuchi Chukwu, Odejobi Toheeb Babatunde, Otega Jimmy King și Taiye Abolaji Rasaq, Ion Cărăruș (ex CS Mioveni), Sergiu Buș (ex Politehnica Iași), Roger Junio (ex Universitatea Cluj), Desley Ubbink (ex FC Emmen) și Darius Grigore (ex ARO Muscelul Câmpulung Muscel).

Rămâne de urmărit și situația nigerienilor Odejobi Toheeb Babatunde și Taiye Abolaji Rasaq, care nu au fost luați în cantonamentul din Slovenia.

  • Ieri seară, Corvinul a anunțat despărțirea de președintele Dan Colesniuc, care a decis să intre la pensie. În locul său a fost readus Sorin Cimpoca, momentan ca interimar.

Foto: Corvinul Hunedoara 

Călin MNERIE 04 Jul. 2024, 16:44 Liga 2
Pe aceeași temă