Corvinul și-a anunțat a noua achiziție a verii. ”A fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai UTA-ei”

Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 22:28 Liga 2
Corvinul și-a anunțat a noua achiziție a verii. ”A fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai UTA-ei”

Corvinul Hunedoara a anunțat numele celui de-al nouălea fotbalist achiziționat în această vară, pentru sezonul în care va juca Supercupa și va avea cel puțin patru meciuri în cupele europene din postura de divizionară secundă câștigătoare a Cupei României.

Desley Ubbink (31 de ani) este acesta, olandezul întorcându-se, astfel, în România după un an de la despărțirea de UTA.

Desley Ubbink, anunțul oficial de Corvinul

După despărțirea de UTA, produsă în vara trecută, mijlocașul care în curând va împlini 31 de ani, în data de 15 iunie, a evoluat pentru FC Emmen, în eșalonul secund olandez, pentru care a înscris 5 goluri în 35 de apariții stagionale. A ajuns cu Emmem până în semifinalele pentru promovarea în prima ligă, dar a cedat cu 1-4 la general în fața celor de la NAC Breda, care a și acces în elită.

Desley Petrus Cornelis Ubbink ajunge la Corvinul din postura de jucător liber de contract și va încerca să ajute cu experiența sa în preliminariile pentru cupele europene, dar și în drumul spre SuperLigă, în situația în care trupa hunedoreană va reuși să își schimbe forma juridică înainte de startul noului sezon de Liga 2 pentru a putea avea drept de promovare.

În cele două sezoane jucate pentru UTA, Desley Ubbink a bifat 5826 minute în 79 meciuri, în care a reușit 6 goluri și 13 pase decisive.

În cariera sa a mai evoluat pentru RKC Waalwijk (Olanda), Taraz, Shakhter Karagandy (ambele din Kazakhstan), Trencin (Slovacia) și Podbeskidzie (Polonia).

”Ne bucurăm să anunţăm semnarea unei înțelegeri cu Desley Ubbink!
Desley Ubbink va îmbrăca tricoul echipei noastre în acest sezon! Mijlocaşul olandez care va împlini 31 de ani peste câteva zile se întoarce în România, după ce în stagiunea precedentă a evoluat pentru FC Emmen, în ţara natală. Anterior, a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai UTA-ei, club pentru care a jucat timp de două sezoane. De altfel, în ultimul an petrecut în tricoul „Bătrânei Doamne” a avut cele mai bune cifre la nivelul lotului, conform indicilor InStat.
În stagiunea precedentă, Ubbink a evoluat în 35 de partide pentru FC Emmen, reuşind cinci goluri şi şase pase decisive pentru gruparea cu care a ajuns până în semifinalele play-off-ului pentru promovarea în Eredivisie, cedând în faţa celor de la NAC Breda – care au şi făcut pasul spre elită.
Înainte de a juca pentru FC Emmen, Ubbink a evoluat timp de două sezoane la UTA, bifând peste 5.800 de minute în tricoul „Bătrânei Doamne”, pentru care a adunat 79 de prezenţe, şase goluri şi 13 pase decisive. În cariera sa, mijlocaşul central a mai evoluat pentru RKC Waalwijk, în ţara natală, Taraz, Shakhter Karagandy (ambele din Kazakhstan), Trencin (Slovacia) și Podbeskidzie (Polonia).
La Hunedoara, Desley se va reîntâlni cu brazilianul Roger, dar şi cu Denis Hrezdac, care au făcut parte din lotul UTA-ei, atunci când olandezul ajungea în România.
Bun venit, Desley şi multă baftă în tricoul alb-albastru!”, sună anunțul clubului Corvinul.

Nouă achiziții anunțate de Corvinul pentru noul sezon, Maxim își dorește cel puțin încă două

Corvinul a sunat, luni, adunarea pentru începerea pregătirii noului sezon.

La primul antrenament în vederea pregătirii sezonului 2024-2025, Florin Maxim a avut la dispoziție 26 de jucători, printre aceştia regăsindu-se Alexandru Gîrbiță (ex Viitorul Pandurii), nigerienii Goodnews Ibuchi Chukwu, Odejobi Toheeb Babatunde, Otega Jimmy King și Taiye Abolaji Rasaq, basarabeanul Ion Cărăruș (ex CS Mioveni) și Sergiu Buș (ex Politehnica Iași), adică șapte dintre cele opt transferuri anunțate de Corvinul după încheierea sezonului de Liga 2 și până la acel moment.

A absentat brazilianul Roger Junio (ex Universitatea Cluj), dar, dintre cei din lotul vechi, și căpitanul Alexandru Neacșa și Cristian Blaga, acesta din urmă fiind prezent la antrenamentele echipei de care aparține, UTA. Brazilianul și Neacșa au fost învoiți.

Lista achizițiilor nu este încheiată. ”Am mai avea să acoperim încă două poziţii, dar nu îmi doresc că luăm jucători doar de dragul de a avea un lot numeric şi atât. E adevărat, am avut un lot mai subţire din acest punct de vedere, sezonul trecut, dar nici nu ne vom arunca acum… Aş mai avea nevoie de un fundaş central, poate de un portar, dar, în rest, cred că suntem echilibraţi. O să vedem în zilele ce urmează”, spunea Florin Maxim la reunire.

Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 22:28 Liga 2
Pe aceeași temă