Roger Junio a lăsat prima ligă pentru Corvinul! Brazilianul fost la UTA, CFR Cluj și ”U” Cluj abia așteaptă să dea goluri în Europa pentru hunedoreni

Marius ANGHEL 06 Jun. 2024, 01:34 Liga 2
Roger Junio a lăsat prima ligă pentru Corvinul! Brazilianul fost la UTA, CFR Cluj și ”U” Cluj abia așteaptă să dea goluri în Europa pentru hunedoreni

Poate cea mai importantă achiziție a Corvinului în această vară a fost anunțată de club miercuri, 5 iulie 2024. Trupa hunedoreană a bifat al șaptelea său transfer, iar acesta poartă numele de Roger Junio Rodrigues Ferreira.

Brazilianul în vârstă de 28 de ani, fost în ultimele patru sezoane la trei echipe din prima ligă a României, cu o excepție de jumătate de an, a semnat cu trupa lui Florin Maxim pentru a o ajuta, în primul rând, în meciurile din cupele europene.

”Salut! Roger aici. Mă bucur că fac parte din familia Corvinul. Hai să luptăm împreună pentru goluri mari în Supercupa și în Europa! Hai Corvinul!”, a fost mesajul mijlocului brazilian, în limba română.

Roger Junio a semnat cu Corvinul

Roger Junio a evoluat în sezonul recent încheiat, 2023-2024, pentru Al-Taraji și ”U” Cluj. Pentru ardeleni a activat din iarnă, de la începutul anului, în 19 meciuri din prima ligă și în 2 jocuri din Cupa României, fără să înscrie.

În România a ajuns în ianuarie 2021, când a semnat cu UTA. A fost achiziționat apoi de CFR Cluj și după aceea s-a întors la UTA. La ”U” Cluj a ajuns în ianuarie 2024 și a fost un om de bază în echipa lui Ioan Ovidiu Sabău, ținând cont de numărul mare de jocuri în care a fost folosit în acest an. În cariera sa a mai evoluat pentru Vila Nova, Botagogo PB, Atletico Goianiense (toate din Brazilia), Kastrioti Kruje (Albania) și Riga (Letonia).

”Roger Junio Rodrigues Ferreira (28 de ani) este noul jucător al echipei noastre! Mijlocașul ofensiv brazilian care are în palmares două titluri de campion în Letonia şi unul în România, peste 100 de meciuri în Superliga şi 21 de evoluţii în cupele europene, se alătură Corvinului sub formă de împrumut.

Revenit, la începutul acestui an, în România, la “U” Cluj, după ce a îmbrăcat tricoul saudiţilor de la Al-Taraji, Roger a bifat 20 de meciuri pentru „şepciile roşii”, în toate competiţiile. Brazilianul are în palmares un titlu de campion al României, alături de CFR în sezonul 2021/2022, echipă pentru care a bifat și primele meciuri în grupele unei competiții europene, cu cele cinci partide în UEFA Conference League, reuşind două pase decisive în „dubla” formaţiei din Gruia cu Slavia Praga!

Ajuns prima dată în Europa în 2018, a cucerit primele sale trofee în Letonia, alături de FC Riga, câștigând campionatul în 2019 și 2020. A evoluat timp de un an și jumătate pentru Riga, bifând 40 de partide, șapte goluri marcate și cinci assist-uri. La mijlocul sezonului 2020/2021, jucătorul brazilian ajungea în Superliga la UTA Arad, club pentru care a strâns cele mai multe partide, având 69 de prezențe, șase reușite și 11 pase decisive.

Bun venit, Roger! Multă baftă în alb-albastru!
Bem-vindo, Roger! Boa sorte!”, sună anunțul Corvinului.

Șapte achiziții pentru Corvinul, dintre care șase sunt jucători străini!

Achiziționarea lui Roger Junio devine al șaptelea transfer perfectat în această perioadă de Corvinul, echipă din Liga 2 care în curând se va reuni pentru a pregăti meciul din Supercupă cu FCSB, apoi participarea în Europa League, unde s-a calificat în urma câștigării Cupei României.

Celelalte șase transferuri ale Corvinului sunt: Alexandru Gîrbiță (ex Viitorul Pandurii), nigerienii Goodnews Ibuchi Chukwu, Odejobi Toheeb Babatunde, Otega Jimmy King și Taiye Abolaji Rasaq și basarabeanul Ion Cărăruș (ex CS Mioveni).

Prin aducerea brazilianului, Corvinul ajunge la șase jucători străini aduși în această primăvară-vară, în condițiile în care clubul nu a avut în lot în partea a doua a sezonului recent încheiat nici măcar un fotbalist din afara României.

Tot astăzi, Corvinul a anunțat public că-și va disputa meciurile de acasă din cupele europene la Sibiu, nu la Sfântu Gheorghe, unde se știa până acum.

Foto: Flaviu Buboi (Sport Pictures) și Corvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 06 Jun. 2024, 01:34 Liga 2
Pe aceeași temă