Anunț șoc al Corvinului, în seara dinaintea Supercupei cu FCSB. Vestea îl vizează pe președintele Dan Colesniuc

Marius ANGHEL 04 Jul. 2024, 00:36 Liga 2
Anunț șoc al Corvinului, în seara dinaintea Supercupei cu FCSB. Vestea îl vizează pe președintele Dan Colesniuc

Anunț șoc al Corvinului, în seara dinaintea zilei în care joacă primul meci oficial din sezonul 2024-2025, unul în care are pe masă un trofeu, al doilea din istoria sa dacă va reuși surpriza.

Înainte de Supercupa contra campioana FCSB, clubul hunedorean i-a transmis mulțumiri pentru munca depusă președintelui Dan Colesniuc, totodată director al Complexului Sportiv ”Michael Klein”!

De la 1 iulie, Colesniuc a optat să intre la pensie! Înlocuitorul său intermediar a fost numit Sorin Cimpoca, chiar cel în locul căruia a fost instalat Colesniuc.

Dan Colesniuc s-a pensionat, Sorin Cimpoca revine ca președinte la Corvinul, interimar!

În seara zilei de 3 iulie 2024, cu aproximativ o zi înainte de meciul din Supercupă cu FCSB, Corvinul a anunțat că președintele său, Dan Colesniuc, a ”hotărât să se pensioneze începând cu 1 iulie”! El era și director al Complexului Sportiv ”Mickael Klein”. Clubul și principalul finanțator al Corvinului, primăria, i-au transmis mulțumiri pentru munca depusă.

Sorin Cimpoca, cel în locul căruia a fost numit președinte, în urmă cu un an, Colesniuc, a fost anunțat drept președinte interimar.

Este interesant că, în acest anunț, Corvinul nu-l mai numește pe președintele său Dan, așa cum a făcut-o întotdeauna până acum, ci Dănuț, dar și că vine cu un comunicat de acest gen înaintea unul meci extrem de important, în care își poate pune al doilea trofeu în palmaresul său de peste 100 de ani!

”Începând cu 1 iulie, preşedintele clubului nostru, Dănuţ Colesniuc, a hotărât să se pensioneze. Clubul Sportiv 1921 Hunedoara și Primăria municipului Hunedoara îi mulțumesc pentru munca depusă atât ca director al Complexului Sportiv „Michael Klein”, cât şi pentru cea depusă ca preşedinte a grupării noastre, în ultimul an!
În aceste condiţii, postul de preşedinte interimar va fi ocupat de Sorin Cimpoca, cel care a mai condus clubul nostru de la înfîiinţare, din 2016, până în vara anului trecut, când a fost nevoit să demisioneze din cauza unor probleme de sănătate”, sună comunicatul clubului Corvinul.

  • Dan Colesniuc este născut la 6 august 1961, iar în aproximativ o lună va împlini vârsta de 63 de ani!

1 an, atât a fost Colesniuc președinte la Corvinul

Totodată, pentru cei care au urmărit constant activitatea Corvinului, pare surprinzător că primarul Dan Bobouțanu nu a avut nicio reacție în urma acestei decizii care produce un șoc la clubul hunedorean. Până acum, aproape că nu a fost o decizie importantă la Corvinul în care să nu se regăsească și o declarație a edilului din Hunedoara. De această dată, Bobouțanu ”a rămas mut”, un lucru ciudat, ceea ce duce cu gândul că ceva s-a întâmplat și l-a vizat pe Dan Colesniuc. Ori decizia sa de a se pensiona nu a fost primită cu entuziasm.

Dan Colesniuc, un ”fost jucător al Corvinului în perioada de glorie a echipei”, așa cum era prezentat de club, era anunțat ca președinte al Corvinului la 13 iunie 2023, după ce echipa promova în Liga 2, luându-i locul lui Sorin Cimpoca, care demisiona din cauza unor probleme de sănătate avute atunci.

În comunicatul de prezentare nu lipsea declarația primarului Dan Bobouțanu, alături de fotografii cu strângeri de mână.

Cu Dan Colesniuc președinte, Corvinul a avut un sezon spectaculos în Liga 2, din postura de nou-promovată, calificându-se fără emoții în play-off și terminând pe locul 2 campionatul, o poziție care în mod normal asigura promovarea directă în SuperLigă. Cum clubul e unul de drept public, acesta nu a putut promova. A avut un sezon și mai spectaculos în Cupa României, unde a ajuns în premieră în finală și, mai mult, a câștigat-o în fața unui adversar din prima ligă, SC Oțelul Galați, la lovituri de departajare, obținând, astfel, primul trofeu din istoria sa de peste 100 de ani.

Dan Colesniuc, despre rolul avut în lansarea actualului proiect fotbalistic de la Hunedoara

Zilele trecute, Dan Colesniuc și directorul sportiv Anton Heleşteanu au fost la Nyon, în Elveția, pentru a reprezenta clubul la tragerile la sorți organizate de UEFA pentru a termina meciurile din primul și al doilea tur al Europa League, respectiv Conference League, unde Corvinul a acces în urma câștigării Cupei României, chiar dacă e divizionară secundă.

Mai înainte, în luna mai, invitat la ProSport LIVE, Dan Colesniuc povestea cum s-a ajuns la varianta Florin Maxim antrenor la Corvinul, dar și cum a contribuit la pornirea acestui proiect fotbalistic.

”Acest proiect a plecat în 2021, când primarul municipiului Hunedoara și-a dorit recuperarea brandului. (…) După care, s-a dorit un plan mai serios. S-a consultat domnul primar cu domnul Andone, care este alături de noi și în momentul de față, în Consiliul de Administrație al clubului, și au hotărât să schimbe puțin strategia, pentru că ce se întâmpla până atunci era o echipă care rătăcea prin Liga a 3-a. Cred că acolo, în momentul ăla, am intervenit eu. Am fost contactat de domnul primar și s-a dorit ceva care să poată să preia și să ne aducă un plus de valoare la echipă. Și am recomandat două persoane, pe Bogdan Apostu și pe Decebal Gheară, ei fiind impresari și lucrează în domeniu. Hunedoreni. O să vedeți că la tot ce menționez eu sunt doar hunedoreni în echipă. Nu că avem ceva cu alte persoane, dar sunt doar hunedoreni. O excepție face Toni Heleșteanu, venit în ultimul an la noi și este un profesionist. Și am început strategia de a cumula într-un timp cât mai scurt foarte mulți jucători, dacă se poate de valoare. În două săptămâni era greu să formezi o echipă, și nici antrenor nu aveam. Și atunci, apelând la cei doi băieți, care au încropit o echipă într-un timp scurt, ni s-a oferit posibilitatea ca Maxim Florin să întrerupă contractul cu Șelimbărul, proaspăt promovată în Liga a 2-a, hunedorean și el, de la Brad, și atunci am decis să-l luăm la noi și să încercăm să punem proiectul în aplicare și de acolo a pornit totul”, a spus Dan Colesniuc.

Foto: Emil Sebastian Popescu și Corvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 04 Jul. 2024, 00:36 Liga 2
Pe aceeași temă