Încă un jucător care a marcat împotriva Corvinului a semnat cu echipa hunedoreană. A fost luat de la CS Mioveni: ”Alegerea a venit logic. Am simţit pe propria piele forţa grupului”

Marius ANGHEL 31 May. 2024, 10:55 Liga 2
Încă un jucător care a marcat împotriva Corvinului a semnat cu echipa hunedoreană. A fost luat de la CS Mioveni: ”Alegerea a venit logic. Am simţit pe propria piele forţa grupului”

Corvinul este cea mai rapidă echipă care va participa în sezonul 2024-2025 de Liga 2 care mută pe piața transferurilor. O face la scurt timp după încheierea sezonului 2023-2024, forțată și de performanța câștigării Cupei României, care i-a adus o calificare în Europa League din postura de divizionară secundă.

Moldoveanul Ion Cărăruș (27 de ani) a semnat și el cu trupa antrenată de Florin Maxim. Mijlocașul central defensiv a jucat ultima dată la CS Mioveni, ratând promovarea în urma barajului pierdut cu FC Botoșani.

  • La fel ca Alexandru Gîrbiță, care a marcat împotriva Corvinului în 2-1 la Târgu Jiu pentru Viitorul Pandurii, și Ion Cărăruș a înscris pentru CS Mioveni împotriva noii sale echipe de acum, în 2-0 la Hunedoara. Cei doi au semnat pe doi ani cu Corvinul.

Ion Cărăruș a lăsat CS Mioveni pentru Corvinul. ”Alegerea a venit logic, având în vedere parcursul echipei, performanţele din acest sezon, dar şi stilul de joc!”

După Alexandru Gîrbiță, mijlocaș luat de la Viitorul Pandurii, și cei patru nigerieni de 18 ani remarcați în Africa de agentul favorit al clubului Bogdan Apostu, Goodnews Ibuchi Chukwu (mijlocaș ofensiv de bandă), Odejobi Toheeb Babatunde (fundaș central), Otega Jimmy King (atacant de careu) și Taiye Abolaji Rasaq (mijlocaș defensiv), Ion Cărăruș reprezintă a șasea mutare a trupei hunedorene pentru noul sezon.

Mijlocașul născut la Chișinău a ajuns prima dată în România în vara anului 2017, când a activat un sezon în Liga 2 pentru Știința Miroslava. Ulterior, după o experiență în Suedia, la Harnosands FF, din ianuarie 2020 basarabeanul s-a întors în țara noastră, evoluând pentru SSC Farul Constanța, inclusiv câteva jocuri la Unirea Constanța, noua denumire a clubului după ce Marica și-a luat brandul și s-a mutat la Viitorul Constanța. A semnat în august 2021 cu CSC Șelimbăr, pentru care a evoluat în două sezoane, iar în vara anului 2023 a ajuns la retrogradata în Liga 2 CS Mioveni. La aceasta a avut în sezonul recent încheiat cea mai solidă prestație a sa, ținând cont că numai în campionat a evoluat în 25 de jocuri, din totatul de 29, în 24 a început ca titular și de șase ori a fost înlocuit. A marcat și 3 goluri, primul fiind chiar împotriva noii sale echipe, în acel 2-0 de la Hunedoara, în care Corvinul a suferit primul eșec după mult mult timp.

În vârstâ de 27 de ani, Cărăruș a semnat un contract valabil pe două sezoane cu Corvinul.

”De abia aştept să mă alătur lotului, e o alegere care a venit logic, având în vedere parcursul echipei, performanţele din acest sezon, dar şi stilul de joc! Cred şi sper că mă voi integra repede, pentru că am văzut şi am simţit pe propria piele forţa grupului de la Corvinul. Ajută şi faptul că am fost şi coleg, în trecut, cu unii dintre băieţi, cu Alex Neacşa sau cu Viorel Lică de pildă, şi sunt nerăbdător să începem noul sezon. Ştiu că, în zona centrală, sunt multe opţiuni, dar concurenţa nu poate decât să ajute la progres, atât la cel personal, cât şi la cel al grupului. Sunt convins că am făcut cea mai bună alegere şi sper să avem parte de încă un sezon memorabil”, a declarat noul jucător al Corvinului.

În afară de meciurile din campionat, Ion Cărăruș a fost integralist pentru CS Mioveni în cele două partide cu prim-divizionara FC Botoșani în barajul pentru promovarea în SuperLigă. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Prezentarea pe care i-o face Corvinul lui Ion Cărăruș:

”Ion Cărăruş este noul jucător al echipei noastre! În vârstă de 27 de ani, mijlocaşul defensiv a semnat o înţelegere valabilă pe doi ani cu Corvinul şi vine la Hunedoara de la o altă divizionară secundă, CS Mioveni.

Născut la Chişinău, Cărăruş a evoluat, sezonul trecut, la CS Mioveni, pentru care a evoluat în 27 de jocuri, în campionat şi în Cupă (26 din postura de titular), reuşind şi trei goluri pentru gruparea care a evoluat în barajul pentru promovarea în SuperLigă – unul dintre ele, chiar în meciul de la Hunedoara, din sezonul regular. Înainte de a ajunge la Mioveni, jucătorul originar din Republica Moldova a mai evoluat pentru CSC 1599 Şelimbăr, timp de două sezoane, bifând, în total, 38 de apariţii şi trei goluri în tricoul sibienilor.

Anterior, basarabeanul a mai jucat în România pentru Știința Miroslava și Unirea Constanța, atât când purta această denumire, cât și înainte, când se numea Farul Constanța, în timp ce în Republica Moldova a jucat pentru Zimbru Chișinău și Zaria Bălți, dar a avut și o experiență în Portugalia (la 16 ani), la GD Peniche, cât și una în Suedia, la Harnosands FF. Este fost internaţional de tineret al Republicii Moldova, pentru care a bifat şapte apariţii în preliminariile Campionatului European.”

Afișul prelucrat al celor de la Corvinul pentru a-l prezenta pe Ion Cărăuș în tricoul echipei. Foto: Corvinul Hunedoara
Afișul prelucrat al celor de la Corvinul pentru a-l prezenta pe Ion Cărăuș în tricoul echipei. Foto: Corvinul Hunedoara

Ion Cărăruș se încadrează în tiparul spus de Bogdan Apostu. Are meciuri la națională, într-o cupă europeană și în prima ligă!

Zilele trecute, Bogdan Apostu, agentul implicat la Corvinul, spunea la ProSport LIVE că va aduce la Corvinul în următoare perioadă fotbaliști experimentați, care au mai jucat în prima ligă sau în cupele europene, ba chiar la echipa națională.

Ion Cărăruș se încadrează în acest tipar. Are șapte meciuri la Moldova U21, în Europa are un meci în Cupa UEFA, pentru Zaria Bălți, iar în prima ligă a evoluat în Moldova, opt partide pentru Zimbru Chișinău și șapte pentru Zaria Bălți! Toate aceste jocuri au fost, însă, tare demult!

”Am propus să aducem jucători experimentați, pentru o perioadă de timp, care să joace în tururile preliminarii. După, vedem ce se întâmplă pentru că e greu de crezut că Hunedoara va ajunge în grupe. Trebuie să fim realiști. Sunt convins că Corvinul își va juca șansa și că poate să mai producă o surpriză majoră. Va urma o campanie de achiziții la Corvinul Hunedoara.
Vor veni jucători importanți în perioada următoare, poate surprinzător pentru unii. Vor fi și jucători care au jucat în prima ligă sau în cupele europene, chiar la echipa națională. Nu exagerez cu nimic când spun acest lucru”, a spus Bogdan Apostu.

Marius ANGHEL 31 May. 2024, 10:55 Liga 2
Pe aceeași temă