FK Miercurea Ciuc a condus în ultimul test din Austria, însă a pierdut în fața echipei arabe conduse de un fost antrenor al PSG

Marius ANGHEL 17 Jul. 2024, 11:31 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a cedat cu scorul de 1-3 în al treilea amical disputat pe durata cantonamentului din Austria.

Adversarul divizionarei secunde a fost Al Duhail, a șasea clasată din 12 echipe în ediția trecută a primei ligi din Qatar.

Arabii, antrenați de Christophe Galtier, francez care anterior condusese Saint-Etienne, Lille, Nice și PSG, s-au impus cu scorul de 3-1, după ce românii deschiseseră scorul.

FK Miercurea Ciuc, eșec cu Al Duhail

Pe finalul stagiului din Austria, de la Monichkirchen, FK Miercurea Ciuc a disputat, luni seară, al treilea joc test. A întâlnit echipa de primă ligă din Qatar Al Duhail și a suferit primul eșec.

Gabor Makrai a marcat primul în acest test, în minutul 34, dar qatarezii au reușit egalarea înante de pauză, în minutul 44, prin kenyanul Michael Olunga. În partea secundă, soarta întâlnirii a fost decisă până într-o oră de joc. Au mai înscris, pentru adversar, spaniolul Louis Alberto (51), în ultimii șapta ani și jumătate fost la Lazio Roma, qatarezul Khaled Mohamed (57).

Szekelyhon a scris că Robert Ilyeș i-a utilizat în acest meci pe Mark Karacsony – Janos Hegedus, Attila Csuros, Daniel Vita, Erwin Bloj, Andrei Gheralia, Bence Pinter, Botond Karandi, Robert Ronai (Anderson Ceara 30′), Szilard Balogh, Gabor Makrai. Din minutul 60 au fost utilizați și Mate Simon – Mark Kovacs, David Kelemen, Raul Palmeș, Janos Nagy, Ervin Bakoș, Szabolcs Szilagyi, Peter Gal-Andrezly, Benjamin Babati, Torvund Alexander și Jozef Dolny.

Acesta a fost ultimul test pe care harghitenii l-au avut programat în stagiul din Austria.

Harghitenii și-au încheiat amicalele din Austria

În primele două meciuri din Austria, jucătorii lui Robert Ilyeș au trecut cu 1-0 de formația din prima ligă maghiară Diosgyori VTK și au remizat la scorul de 2-2 cu SV Licht-Loidl Lafnitz, din liga secundă din Austria.

În țară, echipa harghiteană a mai jucat un amical vara aceasta, 0-0 la Brașov cu nou-promovata în Liga 2 AFC Câmpulung Muscel, iar în drum spre Austria a disputat un test în Serbia, contra FK Zeleznicar Pancevo, formație din prima ligă a sârbilor, pierdut cu scorul de 0-1.

În ceea ce privește campania de achiziții, formația ciucană i-a prezentat până acum pe Mark Kovacs, ex Gyor ETO, împrumutat de la DAC Dunajska Streda, Janos Hegedus, împrumutat de la Paksi FC, Alexander Torvund, ex Tiszakecske, și Jozef Dolny (ex Tatran Presov). Noutăți în lot sunt și Raul Palmeș și Szabolcs Szilagyi.

Foto: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 17 Jul. 2024, 11:31 Liga 2
Pe aceeași temă