FK Miercurea Ciuc, pentru a doua oară consecutiv campioana U19 a României. A învins ”U” Cluj la scor în finala Ligii Elitelor, cu El-Sawy în mare formă. Harghitenii merg din nou în UEFA Youth League

Marius ANGHEL 27 May. 2022, 21:31 Liga 2

FK Miercurea Ciuc arată prin rezultatele pe care le înregistrează la juniori că are în acest moment, poate, cea mai performantă academie de fotbal din România. O demonstrează pentru al doilea an la rând cu grupa sub 19 a clubului, cea mai importantă grupă de juniori, care câștigă din nou Liga Elitelor rezervată acestei categorii de vârstă.

Ciucanii vor reprezenta din nou România în UEFA Youth League, echivalentul UEFA Champions League pentru echipele de seniori.

FK Miercurea Ciuc U19, pentru a doua oară, consecutiv, campioana României

În finala desfășurată pe stadionul Rapid – Giulești, acolo unde în urmă cu o săptămână câștiga Cupa Elitelor U19, cu victoria cu 1-0 în fața celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe U19, echipa antrenată de Norbert Demeny s-a impus la scor de neprezentare în fața Universității Cluj.

3-0 pentru FK Miercurea Ciuc s-a încheiat jocul de la București și harghitenii au ridicat din nou trofeul Ligii Elitelor U19 deasupra capului, la chiar ultima organizare a acestui competiții sub denumirea actuală. Liga Elitelor U19 se va transforma în noul sezon în Liga de Tineret.

  • Anul trecut, ciucanii învingeau în finală cu scorul de 2-1 Viitorul Constanța U19, actuala Farul Constanța U19, pe care în acest an a întrecut-o cu două victorii în semifinală.
  • Tot anul trecut, din postura de campioană a României, FK Miercurea Ciuc U19 participa în turul 1 al UEFA Youth League și pierdea în fața francezilor de la Angers U19 (0-2 la Miercurea Ciuc și 0-3 în Franța).

Omar El-Sawy, gol, o pasă de gol și implicare și la a treia reușită a ciucanilor

Vineri, în Giulești, echipa din Miercurea Ciuc a avut public-galerie la tribuna oficială, adus organizat de club de la toate academiile pe care le controlează în zona Ardealului, și a arătat că i-a pasat mai mult decât Universității Cluj de acest trofeu și de juniorii ei.

Primul gol a fost marcat aproape de pauză, în minutul 40, când, după un aut bătut lung din stânga, mingea a fost deviat pe spate cu capul El-Sawy, Tamas Biro a preluat cu spatele la poartă în colțul careului mic, a pivotat și a șutat cu dreptul din 7 metri, printre Bălan și Podea, la prima bară, lăsându-l fără reacție pe Bledea.

Jocul mai bun al echipei lui Norbert Demeny a adus alte două reușite în partea secundă. În minutul 73, la o pasă înapoi prea tare dată de decarul Universității pentru Vînău, acesta nu a ajuns mingea, Omar El-Sawy a făcut față duelului umăr la umăr și a interceptat, a pornit cursa de circa 70 de metri, l-a fentat pe Vlad Moraru, a dat mingea pe lângă Bălan, chiar pe linia de la mijlocul terenului, a scăpat singur spre poartă, a zburdat până în careu, unde l-a lobat în stânga pe Bledea și a dublat avantajul ciucanilor.

3-0 s-a făcut în minutul 80, atunci când Omar El-Sawy (foto, cu premiul și diploma), marcatorul unicului gol din finala Cupei Elitelor U19 și jucătorul respectivului meci, dar și al acestuia, a pasat din stânga careului pentru pătrunderea lui Hadnagy, care a centrare pe jos spre înapoi, Sandor nu a ajuns la minge în 5 metri, însă numai bine pentru Robert Csala. Acesta a tras din prima din 11 metri ușor lateral dreapta printre picioarele lui Uțiu, aflat aproape pe linia porții.

  • De precizat ar mai fi faptul că mijlocașul Omar El-Sawy, originar din Târgu Mureș, a fost singurul jucător al FK Miercurea Ciuc U19 care înainte de startul jocului, la intonarea imnului României, a ținut mâna în dreptul inimii, la fel ca toți cei 11 jucători ai Universității Cluj. În rest, ceilalți zece jucători ai harghitenilor au stat cuminți cu mâinile spate, însă unii dintre ei au fost surprinși murmurând imnul.
  • Totodată, e de precizat și faptul că la finalul jocului, la momentele de bucurie și cântec alături de susținătorii prezenți la Tribuna I, pe teren nu a mai apărut steagul Ținutului Secuiesc.

UNIVERSITATEA CLUJ U19 – FK MIERCUREA CIUC U19 0-3

Tamas Biro 40′, Omar El-Sawy 73′, Robert Csala 80′

”U” Cluj U19: Alexandru Bledea – Alexandru Fărăgău (Matei Moraru 56′), Luca Podea (Darius Deac 56′), George Bălan, Rareș Uțiu – David Molnar (David Morar 76′), Iustin Neacșu, Vlad Moraru (cpt.) – Ciprian Călugăr, Rareș Cucos (Septimiu Kolbasz 56′), Andrei Vînău (Adrian Coman 76′)
Rezerve neutilizate: Cristian Țăranu – Radu Pop, Darius Fălcușan, Cosmin Larionesi
Antrenor: Marius Suller

FK Miercurea Ciuc U19: Mark Karacsony – Marius Bărăbaș, Botond Gergely, Daniel Vereguț (cpt), Tamaș Hadnagy – Szilard Bujdoso, Lajos Balazs, Robert Csala (Attila Albu 87′) – Omar El-Sawy (Botond Nagy 87′), Tamas Biro (Szilard Szakacs 71′), Raul Sandor (Sebestyen Botond ’87)
Rezerve: Daniel Lukacs – Lucian Bârsan, Andrei Precup, Mark Bone, Nimrod Ketesdi
Antrenor: Norbert Demeny

Stadion: Rapid – Giuleşti (Bucureşti); Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici; Asistenți: Cosmin Vatamanu și Mihăiță Necula (toți din Bucureşti); Rezervă: Vasile Buzea (Buftea). Observator: Bogdan Velicu (Bucureşti).

Ciucanii au avut mai mulți jucători de la prima echipă

Din lotul echipei FK Miercurea Ciuc U19 au făcut parte câțiva jucători cu meciuri la formația din Liga 2 a harghitenilor în sezonul recent încheiat, precum Botond Gergely (15 meciuri, 1 gol), Marius Bărăbaș (7 meciuri, 1 gol), Szondi Botond (15 meciuri), Daniel Vereguț (5 meciuri), Szilard Bujdoso (2 meciuri) și Raul Sandor (2 meciuri).

În schimb, în echipa Universității Cluj au fost doar doi jucători care au prins câteva minute la prima echipă: Vlad Moraru (5 meciuri) și Matei Moraru (1 meci), acesta din urmă intrat pe parcurs.

  • FK Miercurea Ciuc în finala Cupei U19 câștigată cu Sepsi OSK: Karacsony – Bărăbaș, Gergely, Veregut (cpt.), Hadnagy – Csala, Lajos, Bujdoso – Sandor (S. Botond 90+2′), Biro (Sz. Szakacs 62′), El Sawy (Bârsan 68′). Rezerve neutilizate: D. Lukacs – Finna, At. Albu, B. Nagy, Bone, Ketesdi.

Farul Constanța U19 a obținut medaliile de bronz după victoria în finala mică împotriva lui Dinamo U19

În finala mică, desfășurată tot astăzi pe stadionul Rapid – Giulești, ceva mai devreme de finala mare, Farul Constanța U19 a învins cu 3-0 Dinamo U19.

Toate golurile s-au marcat în ultimul sfert de oră. Mai întâi, Alexandru Mitulețu (minutul 75) a transformat un penalty obținut de Cojocaru. Trei minute mai târziu, Ionuț Cojocaru (78) a punctat din centrul careului o minge respinsă în primă fază de portarul Oncescu, iar Robert Băceanu (89) a închis tabela după ce a înscris în situație de unu la unu cu portarul bucureștenilor, Oncescu, a scris site-ul oficial al constănțenilor.

În urma acestei victorii, formația pregătită de Nicolae Roșca a intrat în posesia medaliilor de bronz ale Ligii Elitelor U19.

Farul U19: Dincă – Maftei, Duțu, Martinovic, Borza – Mitulețu (Curea 85), Stancu, Bujor (Onuț 72) – Malama (Pleșa 72), Cojocaru (Păcuraru 85), Agiveli (Băceanu 60)
Rezerve neutilizate: Munteanu – Sulițanu, Marin
Antrenor: Nicolae Roșca

Dinamo U19: Oncescu – Bănică (Mareș 46), Dragomir, Țapurin (Pavel 60), Amzar – Constantin, A. Stan – Vioiu (D. Stan 78), Delciu (Șutru 60), Ionescu (Stanciu 69) – Dinu
Rezerve neutilizate: Stoian – Oprea, Zamfir
Antrenor: Gheorghe Mihali

Stadion: Rapid – Giuleşti (Bucureşti); Arbitru: Ionuț Constantinescu; Asistenți: Florian Alexandru Vișan și Daniel Vlase (toți din Galați); Rezervă: Maria Alexandra Vălușescu (București); Observator: Bogdan Velicu (Bucureşti).

În semifinale, ”U” Cluj a trecut de Dinamo (1-2 la București și 3-1 la Cluj), iar FK Miercurea Ciuc a învins Farul (fosta Viitorul)(3-2 la Miercurea Ciuc și 4-3 la Ovidiu).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-u19-impresioneaza-si-in-acest-sezon-a-castigat-cupa-elitelor-dupa-o-finala-cu-sepsi-osk-u19-iar-din-lot-au-facut-parte-si-jucatori-cu-meciuri-in-liga-2-19232059

https://liga2.prosport.ro/seria-1/11-fotbalisti-din-27-convocati-la-nationala-u19-a-romaniei-pentru-primul-stagiu-de-pregatire-dinaintea-campionatului-european-sunt-de-la-echipe-din-liga-2-este-si-un-jucator-chemat-din-liga-3-19232983

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u21-abordeaza-urmatoarea-actiune-cu-trei-fotbalisti-din-liga-2-campioana-petrolul-si-doua-echipe-din-play-out-trimit-jucatori-la-lotul-convocat-de-florin-bratu-19232761

https://liga2.prosport.ro/seria-1/e-care-pe-care-erik-lincar-asteapta-cu-bratele-deschise-returul-dinamo-u-cluj-ne-asteapta-infernul-la-bucuresti-dar-mizez-pe-barbatia-si-forta-grupului-19233031

https://liga2.prosport.ro/seria-1/20-de-cluburi-au-primit-licenta-pentru-noul-sezon-de-liga-1-printre-care-si-fc-buzau-participanta-in-play-out-ul-ligii-2-gaz-metan-si-clinceni-nu-sunt-printre-ele-19232952

Marius ANGHEL 27 May. 2022, 21:31 Liga 2
Pe aceeași temă