Tracul debutului în UEFA Youth League s-a simțit! FK Csikszereda a pierdut meciul tur cu Angers și are o misiune aproape imposibilă în Franța

Andrei PASCU 29 Sep. 2021, 20:22 Diverse

Campioana României la U19, FK Csikszereda, a debutat cu înfrângere în UEFA Youth League, turul 1 al competiției.

Ciucanii au cedat cu 0-2 în fața francezilor de la Angers U19, la capătul unei partide în care emoțiile debutului pentru reprezentativa noastră s-au văzut. Și diferența de valoare a fost evidentă, în special în prima repriză.

FK Csikszereda U19, început crispat de meci 

Partida de la Miercurea Ciuc a atras atenția suporterilor, care au venit în număr foarte mare în tribune, toate biletele fiind epuizate. În plus, cei care nu au prins tichete au văzut partida de lângă gardurile stadionului.

Cu toate acestea, în ciuda susținerii importante, campioana României la categoria U19 nu a trecut peste tracul debutului într-o astfel de competiție și a început să arate emoțiile încă din startul confruntării. Francezii au început tare și au jucat la intensitate maximă încă de la primul fluier al arbitrului albanez Eldorjan Hamiti.

FK Csikszereda U19, mari probleme, în special în primele 25 de minute 

Cei mai importanți oameni ai lui Angers U19 au fost chiar cei trei din față, Payraudeau, Nadje și Ndeke. Prima șansă notabilă a partidei a venit în minutul 16, din partea lui Payraudeau. Acesta a trimit în transversală din careu, poziție centrală, iar apoi ciucanii au respins în corner.

În urma fazei fixe s-a produs și deschiderea scorului. Taibi a bătut cornerul din partea stângă, iar căpitanul Boma a pofitat de marcajul larg din apărarea ciucanilor și a înscris cu capul.

Angers U19 a prins și mai mult tupeu după ce a făcut 1-0, iar Nadje a fost aproape să mărească diferența de pe tabelă. Din fericire, căpitanul Vereguț a fost pe fază și a repins șutul printr-o intrare prin alunecare.

Ciucanii au ieșit mai bine de la cabine, dar francezii au pus stăpânire pe joc în a doua parte a reprizei secunde 

FK Csikszereda U19 nu și-a revenit până la pauză, iar francezii au mai avut o șansă importantă de gol. Gaya a reluat cu capul din careu, în minutul 37, fundașii ciucanilor au respins, iar balonul a sărit la Martins, care a tras de la 16 metri puțin peste poartă.

FK Csikszereda U19 a început mult mai bine partea a doua, dar a profitat și de faptul că Angers U19 a mai redus din turații. A început să mai echilibreze la capitolul posesie și a fost mai prezentă pe faza de atac. Sandor a avut o incursiune bună în partea stângă în minutul 54, a centrat în careu unde l-a găsit ideal pe Bărăbaș, care a tras din prima, cu dreptul, dar balonul s-a dus puțin pe lângă bara lui Borne.

Angers U19 a schimbat apoi strategia și a încercat să apeleze la un joc de posesie. Astfel, ”liniștind” adversarii cu o posesie prelungită, s-a apropiat periculos de poarta lui Albert câteva minute mai târziu, 60 și 64. Prima dată, Ndeke și-a încercat șansa de la distanță. A tras de la aproximativ 20 de metri, dar execuția sa a trecut alături.

FK Csikszereda U19, final dezastruos de meci: eliminare și autogol 

Apoi, Taibi a primit o pasă în careu, a profitat, din nou, de o apărare rarefiată a formației din Miercurea Ciuc, dar șutul său s-a dus pe lângă. Până la final, Payraudeau a mai avut o șansă de evidențiat. În minutul 76, a pătruns în careu, a căutat zona centrală, dar a tras pe peste poartă.

FK Csikszereda U19 a terminat meciul în inferioritate numerică, pentru că Botond Szondi a văzut cartonașul roșu în minutul 80, pentru un fault la Ndeke, în preajma careului de la 16 metri. Szondi a văzut al doilea cartonaș galben, primul fiind primit tot în repriza a doua, în minutul 54. În urma fazei fixe, Payraudeau a lovit bara, balonul a ricoșat la Ndeke, care a reluat pe lângă din preajma careului de șase metri, cu portarul Albert culcat.

Returul din Franța, pe 20 octombrie 

În final, fundașul ciucanilor, Gergely, și-a marcat în proprie poartă, în minutul 90, în încercarea de a respinge o centrare. Astfel, Angers U19 a câștigat cu 2-0 și va porni cu prima șansă la calificarea mai departe, în turul 2 al UEFA Youth League. Returul din Franța va avea loc peste aproape o lună, pe 20 octombrie.

FK Csikszereda U19: Albert – Bărăbaș, Gergely, Vereguț (C), Bujdoso – Casiadi, Szondi, Csala – El Sawy (Szabo 70′), Finna (Biro 46′), Kecskes (Sandor 46′) (Ketesdi 84′)
Rezerve neutilizate: Karacsony – Boni, Hadnagy
Antrenor: Norbert Demeny

Angers U19: Borne – Camara, Boma (C), Gaya, Breton – Martins (Grange 73′), Lgharbi, Taibi (De Fantis 78′) – Payraudeau (Elkit 90+4′), Nadje (Tremblay 90+3′), Ndeke (Prunieras 90+3′)
Rezerve neutilizate: Mbaka, Pasture
Antrenor: Abdelaziz Bouhazama

Foto: Zoltan Pal / FK Csikszereda

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/fk-csikszereda-e-campioana-romaniei-la-u19-dupa-ce-in-finala-a-invins-viitorul-golurile-care-au-intors-rezultatul-au-fost-reusite-de-doi-jucatori-de-la-echipa-mare-din-liga-2-19188900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-fk-csikszereda-onorat-ca-echipa-u19-a-devenit-campioana-romaniei-fotbalul-cateodata-ii-mai-ajuta-si-pe-cei-mici-zoltan-szondy-spune-ca-altul-e-scopul-clubului-nu-s-19189134

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionatul-ligii-2-se-intrerupe-din-nou-acum-dupa-etapa-9-concordia-si-fc-hermannstadt-pot-urca-pe-rand-pe-locul-1-liderul-petrolul-urmand-sa-joace-in-incheierea-rundei-programul-si-partidele-tel-19203379

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiinta-miroslava-a-ramas-fara-antrenor-contractul-cu-cristian-popovici-reziliat-dupa-un-egal-cu-locul-2-cine-va-conduce-echipa-pana-la-numirea-noului-principal-19203357

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorin-goga-s-a-razgandit-si-continua-ca-fotbalist-la-opt-luni-distanta-de-la-despartirea-de-u-cluj-a-debutat-cu-gol-la-noua-sa-echipa-unde-antrenor-e-george-florescu-intr-un-meci-19203339

https://liga2.prosport.ro/seria-1/20-de-fotbalisti-din-ligile-inferioare-convocati-la-nationalele-romaniei-u18-si-u19-surpriza-vine-de-la-unirea-constanta-care-da-cinci-jucatori-19203340

Andrei PASCU 29 Sep. 2021, 20:22 Diverse
Pe aceeași temă