FK Miercurea Ciuc U19 impresionează și în acest sezon! A câștigat Cupa Elitelor după o finală cu Sepsi OSK U19, iar din lot au făcut parte și jucători cu meciuri în Liga 2

Andrei PASCU 19 May. 2022, 19:42 Liga 2

FK Miercurea Ciuc continuă să performeze la nivelul echipei sub 19 ani, iar în acest sezon a mai bifat o realizare importantă, cucerirea Cupei Elitelor! A câștigat, pe Stadionul Rapid – Giulești, joi, finala cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, la limită, cu scorul de 1-0.

FK Miercurea Ciuc U19 a câștigat Cupa Elitelor!

Partida a avut loc înaintea finalei Cupei României, dintre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC Voluntari, iar formația sub 19 ani a ciucanilor a bifat o performanță care atrage din nou atenția.

Singura reușită a partidei a venit în minutul 20 și i-a aparținut lui Omar El Sawy. E drept că din lotul echipei FK Miercurea Ciuc U19 au făcut parte câțiva jucători cu meciuri la formația din Liga 2, printre care Marius Bărăbaș (șapte partide în sezonul recent încheiat de Liga 2), Szondi Botond (15 meciuri), Daniel Vereguț (cinci meciuri) sau Szilard Bujdoso (două meciuri).

  • FK Miercurea Ciuc: Karacsony – Bărăbaș, Botond, Veregut cpt.), Hadnagy – Csala, Lajos, Bujdoso –  Sandor (S. Botond 90+2′), Biro (Szakacs, 62′), El-Sawy (Bârsan, 68′);
    Rezerve neutilizate: Lukacs – Finna, Albu, N. Botond, Bone, Ketesdi;
    Antrenor: Norbert Demeny;
  • Sepsi OSK: Niczuly – Hamciuc, Ianău (cpt.), Rența, Mitu (Tusa, 72′) – Nistor, Grigore (Radu, 80′), Uja (Bălănucă, 46′) – Bende, Șerban (Vura, 67′), Kocsis (Horciu, 79′);
    Rezerve neutilizate: Gedo – Ene, Vajna, Cranțea;
    Antrenor: Lucian Nicolau;

”Ria, ria, Ungaria” s-a auzit din tribune în timpul finalei. Jucătorii au cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc 

Aproximativ 300 de fani ai celor două echipe au mers în Giulești pentru a vedea meciul, iar în timpul partidei din tribune s-a auzit și scandarea ”ria, ria, Ungaria”, folosită de suporterii naționalei Ungariei. În plus, la finalul duelului, rivalitatea din teren dintre cele două echipe s-a transformat în prietenie.

Jucătorii și stafful formațiilor au mers în dreptul oamenilor veniți la București și au cântat imnul și au afișat steagul așa-zisului ținut secuiesc.

Reacția lui Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, cu privire la aceste momente petrecute la finalul partidei:

”Nu e niciun fel de problemă, am luat jucători la lot atât de la Csikszereda, cât și de la Sepsi. Oamenii sunt liberi să-și hotărască singuri soarta, așa și jucătorii se duc unde vor”.

La ”Deșteaptă-te, române!” au reacționat doar trei jucători

Nu la fel de aprigi și dornici de a cânta au fost jucătorii celor două formații la începutul finalei, la intonarea imnului României.

Potrivit GSP, doar trei jucători au dus mâna la inimă la ”Deșteaptă-te, române!”, Robert Hamciuc, Sergiu Șerban și Denis Rența, toți de la Sepsi.

FK Miercurea Ciuc U19 își poate trece în drept un nou titlu în Liga Elitelor

Și în semifinalele Cupei Elitelor a bifat FK Miercurea Ciuc U19 o victorie importantă, trecând cu 5-4 la general (2-1 în tur și 3-3 în retur) de FCSB U19. În plus, formația lui Norbert Demeny speră la încă un titlu în campionatul Ligii Elitelor, după performanța de sezonul trecut, când a reușit să învingă în finală Viitorul Constanța U19 (scor 2-1), club devenit între timp, din vara trecută, Farul Constanța.

În acest moment, FK Miercurea Ciuc U19 este în finală, unde va întâlni, la 27 mai, de la ora 17:30, Universitatea Cluj. În finala mică se întâlnesc Dinamo și Farul, tot la 27 mai, dar de la ora 14:30. Ambele jocuri sunt programate să se dispute pe stadionul Rapidului.

În semifinală, ”U” Cluj a trecut de Dinamo (1-2 la București și 3-1 la Cluj), iar FK Miercurea Ciuc a învins din nou de Farul (fosta Viitorul)(3-2 la Miercurea Ciuc și 4-3 la Ovidiu).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/juan-bauza-transferat-definitiv-de-fc-u-craiova-de-la-fk-miercurea-ciuc-ciucanii-incaseaza-o-suma-importanta-pentru-liga-2-19232019

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-lider-in-liga-2-si-la-cel-mai-tanar-jucator-utilizat-mario-ionita-a-debutat-la-varsta-de-15-ani-si-nici-2-luni-topul-celor-mai-tineri-jucatori-utilizati-in-acest-sezon-19231964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-strategie-trasata-pentru-urmatorul-sezon-de-liga-2-planurile-dezvaluite-de-zoltan-szondy-care-a-explicat-cu-o-exprimare-greoaie-in-romana-si-cum-vede-sistemul-competitional-19231321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-play-out-in-liga-2-rezultatele-ultimei-etape-cum-arata-clasamentele-grupelor-a-si-b-cine-sunt-cele-patru-retrogradate-in-liga-3-si-ceel-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19230314

Andrei PASCU 19 May. 2022, 19:42 Liga 2
Pe aceeași temă