FK Miercurea Ciuc, campioana României la U19, egală cu Galatasaray în primul meci din Turul 1 al UEFA Younth League. Omar El Sawy s-a remarcat din nou

Marius ANGHEL 15 Sep. 2022, 15:24 Liga 2

Campioana României din Liga Elitelor U19 sezonul 2021-2022, FK Miercurea Ciuc, reprezentanta țării în UEFA Younth League, a terminat la egalitate, scor 1-1, pe teren propriu, miercuri, 14 septembrie, meciul tur cu reprezentanta Turciei, Galatasaray U19.

Jocul retur este programat miercuri, 5 octombrie 2020, de la ora 18:00, la Istanbul.

  • UEFA Younth League este o competiție europeană dedicată echipelor sub 19 ani, echivalentă cu UEFA Champions League a cluburilor de seniori.

Omar El Sawy a marcat pentru FK Miercurea Ciuc în meciul cu Galatasaray

Desfășurat în fața unor tribune destul de populate, cu puțin peste 2000 de spectatori, de unde nu au lipsit steagurile Ungariei și așa-zisului Ținut Secuiesc, meciul de la Miercurea Ciuc a avut un prim gol marcat încă din minutul 11. Ali Bulbul, un fundaș de doar 17 ani, l-a învins pe Mate Simon cu un șut la colțul lung, după un început mai bun al echipei turce.

Ciucanii au mișcat în ofensivă în primul rând prin Tamas Biro și Omar El Sawy, însă niciunul nu a fost aproape de gol.

În partea a doua a întâlnii, Biro (52) putea aduce egalarea cu o lovitură de cap, însă a apărat Yankat Yilmaz. Omar El Sawy (61) a avut un șut frumos, dar goalkeeperul a respins, pentru ca același mijlocaș ofensiv trecut în această vară la prima echipă după evoluțiile remarcabile de la trupa de tineret să marcheze în cele din urmă în minutul 66. El Sawy a fost de această dată cel care a primit mingea în poziție de finalizare și a trimis la colțul scurt.

Pe final, portarul Ciucului a avut intervenții bune la fazele turcilor, în timp ce Raul Sandor a avut două curse personale în flancul stâng, însă nu a ajuns să și creeze cu adevărat pericol la poarta adversă.

”Ajutoare” și de la prima echipă

În echipa utilizată de Norbert Demeny s-au aflat și mai mulți jucători folosiți la prima formație a clubului, în Liga 2.

Omar El Sawy este deja un titular la trupa condusă de Francisc Dican, în cele șase etape de până acum prinzând tot atâtea meciuri, ba chiar a înscris și un gol. Mark Kovacs are cinci apariții la prima echipă, iar Raul Sandor are un joc și un gol. Și Mate Simon, Daniel Vereguț și Robert Csala au mai fost în lotul formației din Liga 2, însă în acest sezon n-au fost utilizați.

  • Revenind la El Sawy, acesta poate să fie cel mai bun produs de până acum al clubului din Miercurea Ciuc. Mijlocașul central originar din Târgu Mureș nu numai că s-a făcut remarcat la acest joc, cât și la prima echipă, în Liga 2, însă cu mult ajutor din partea sa s-a ajuns și în această competiție, pentru al doilea an consecutiv. În vară, el a fost jucătorul meciului atât în finala câștigată în Cupa Elitelor U19, 1-0 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cât și în finala câștigată a Ligii Elitelor U19, 3-0 cu ”U” Cluj.

FK Miercurea Ciuc: Mate Simon – Daniel Vereguț, Alex Gondor, Flavius Colceriu, Mark Kovacs – Omar El Sawy, Lajos Norbert Balazs, Robert Csala (Szilard Balogh 70) – Tamas Biro (Botond Nagy 82), Botond Sebestyen (Tamas Birtalan 79) – Raul Sandor

Galatasaray: Yankat Yilmaz – Ali Bulbul, Ulmut Erdem, Ali Yesilyurt, Arda Deniz Yavas (Berkan Aksoy 81) – Ozgur Baran Aksava – Caner Dogan, Efe Akman, Emirhan Kayar, Inanc Gurbuz (Eren Burukkaya 67) – Zeki Mert Saki (Baran Demiroglu 90)

”Am făcut din nou istorie, am marcat un gol în Liga Campionilor de tineret. Cred că putem face progrese comparativ cu anul trecut.Desigur, scara trebuie urcată și suntem pe drum spre vârf. Nu vom renunța ușor și nu există nicio îndoială în ce trebuie să facem pentru a avansa”, a spus antrenorul Norbert Demeny.

Returul se joacă la Istanbul. Următorul adversar ar putea fi Rukh Lviv sau Zaglebie Lubin

FK Miercurea Ciuc U19 participă pentru a doua oară consecutiv în UEFA Youth League, din postura de campioană a României.

În cazul în care va reuși să treacă de Galatasaray U19, echipa harghiteană își știe adversarul din Turul 2. Va întâlni, tot în dublă manșă, învingătoarea duelului dintre Rukh Lviv (Ucraina) și Zaglebie Lubin (Polonia). În tur, ucrainenii s-au impus pe teren propriu, dar la Lublin, cu 1-0.

Turul 2 va avea loc 26 octombrie, manșa tur, respectiv 2 noiembrie, manșa a doua.

În sezonul trecut, la prima participare în UEFA Youth League, FK Miercurea Ciuc U19 a pierdut în Turul 1 cu francezii de la Angers U19 (0-2 la Miercurea Ciuc și 0-3 la Angers).

Rezumatul meciului FK Miercurea Ciuc U19 – Galatasaray U19 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=4UJR9Zv2fzo

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-intalneste-satelitul-neoficial-al-fcsb-in-etapa-a-7-a-patru-jocuri-au-loc-saptamana-viitoare-inclusiv-cel-al-lui-dinamo-in-nocturna-la-buzau-campionatul-e-oprit-apoi-pentru-prima-data-19245089

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-leaga-victoriile-si-urca-in-clasamentul-ligii-2-succes-la-scor-cu-minaur-baia-mare-iar-francisc-dican-a-laudat-ultimele-doua-achizitii-s-au-integrat-foarte-bine-19245104

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-3-cupa-romaniei-primele-doua-jocuri-din-cele-programate-astazi-incep-de-la-ora-1500-la-resita-si-la-moreni-unde-evolueaza-poli-timisoara-si-steaua-19245301

Marius ANGHEL 15 Sep. 2022, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă