FK Miercurea Ciuc a finalizat lucrările de la stadion și se pregătește de inaugurare. Amicalul stabilit de conducere, după ce FRF a refuzat să trimită naționala U18 la eveniment

Andrei PASCU 06 Jul. 2022, 18:09 Liga 2

Au fost terminate lucrările de la stadionul pe care evoluează FK Miercurea Ciuc în partidele de acasă din Liga 2, iar conducerea se pregătește de inaugurare. Va fi o adevărată sărbătoare la Miercurea Ciuc, mai ales că e vorba de o ceremonie în adevăratul sens al cuvântului.

FK Miercurea Ciuc va inaugura noua tribună a stadionului cu un amical

Evenimentul va avea loc la 23 iulie, într-o zi de sâmbătă potrivit Szekely Sport, iar în urma ceremoniei de deschidere va urma și un meci de fotbal, dar nu include echipa mare a FK Miercurea Ciuc, ci va fi un duel simbolic, amical, între așa-zisa națională a ținutului secuiesc sub 18 ani și naționala Ungariei sub 18 ani.

Într-un mod mai mult sau mai puțin explicabil, Federația Română de Fotbal nu a fost de acord ca reprezentativa ”under” 18 să joace cu Ungaria U18 un amical pentru inaugurarea noii tribune a stadionului din Miercurea Ciuc, conform sursei amintite.

Motivele invocate de FRF au fost acelea că amicalul nu se încadrează în calendarul competițional. Altul ar putea fi că naționala U18 nu mai are selecționer, după de Daniel Oprescu a ajuns la divizionara secundă CSM Slatina.

Am progresat treptat cu construcţia şi extinderea facilităţilor noastre sportive. A fost amenajat un teren cu gazon artificial în spatele Liceului Marton Aron, au fost construite tribunele stadionului, apoi am înlocuit gazonul terenului și l-am dotat cu încălzire, iar acum a fost finalizat complexul sportiv și, în același timp, am finalizat tribuna.

Am vrut ca academia să arate într-un fel și am realizat acest lucru”, a declarat președintele echipei din Miercurea Ciuc, Zoltan Szondy.

Lucrările de infrastructură au durat ceva mai mult de un an

Proiectul arenei demarat în martie 2021, în urmă cu aproape un an, a constat și în ridicarea unei tribune de 1.400 de locuri. Întregul proiect de infrastructură a costat 3 milioane de euro. Suma a fost asigurată de Guvernul Ungariei și a mai constat în montarea unei cabine de transmitere a meciurilor, zone speciale pentru jurnaliști, vestiare și construirea unei săli de sport.

Tribuna se încadrează în termenii și cerințele anumitor reglementări ale Federației Române de Fotbal, dar și UEFA. La stadionul din Miercurea Ciuc au tot avut loc îmbunătățiri în ultimii ani. De exemplu, în 2019 a fost schimbat gazonul, a fost instalat un sistem de încălzire și irigare, dar și alte aspecte legate de arenă, precum mărirea sectorului oaspeților.

FK Miercurea Ciuc, trei transferuri până acum

Referitor la echipa mare, la modificările de lot din această vară, au fost anunțate până acum trei transferuri. La reunire au fost prezenți doi tineri, Alex Gondor (fundaș, 17 ani, legitimat sezonul trecut în Ungaria, la Haladas U19) și Mark Kovacs (fundaș, 17 ani, legitimat sezonul trecut la CA Oradea), care au fost, în cele din urmă, transferați de formația din Miercurea Ciuc.

Ulterior a fost adus și Klemen Nemanic, fundaș central sloven, în vârstă de 25 de ani. Apărătorul a evoluat ultima dată în țara natală, la Tabor Sezana, echipă din prima ligă și a jucat deja în amicalul disputat de FK Miercurea Ciuc în compania Farului.

Foto: Szekely Sport

Andrei PASCU 06 Jul. 2022, 18:09 Liga 2
Pe aceeași temă