CSM Slatina are antrenor după despărțirea de Ovidiu Burcă! Daniel Oprescu, cel care avea un cuvânt greu de spus la club și când era selecționer, numit oficial în funcție. Primele mutări în lot la nou-promovata în Liga 2

Marius ANGHEL 02 Jul. 2022, 17:06 Liga 2
CSM Slatina are antrenor după despărțirea de Ovidiu Burcă! Daniel Oprescu, cel care avea un cuvânt greu de spus la club și când era selecționer, numit oficial în funcție. Primele mutări în lot la nou-promovata în Liga 2

Nou-promovata în Liga 2 CSM Slatina nu va continua pe banca tehnică alături de antrenorul cu care a reușit revenirea în eșalonul secund după un an. Înțelegerea verbală pe care Ovidiu Burcă a avut-o cu conducerea nu s-a concretizat și în scris, astfel că cele două părți s-au despărțit când contractul fostului președinte al Rapidului a expirat, la 30 iunie.

În chiar prima zi a lunii iulie, clubul oltean a anunțat în mod oficial numele noului antrenor. Este vorba despre Daniel Oprescu, selecționer al unor grupe de juniori ale României în ultimii patru ani.

Daniel Oprescu este noul antrenor al CSM Slatina. Acesta este fratele președintelui CJ Olt

Noul ”principal” al CSM Slatina este nimeni altul decât fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, care a mai antrenat echipe de fotbal din Slatina, inclusiv în Liga 2, și acum se oficializează ceea ce mulți știau deja.

Daniel Oprescu avea și are un cuvânt greu de spus la echipă datorită ”spatelui” său, ba chiar el era cel conducea din umbră tot ce mișca la secția de fotbal reînființată în 2018, cel puțin la nivel tehnic.

În 2020, Liga2.ro scria cum selecționerul de atunci al naționalei U18, Daniel Oprescu, controla tot ce mișca la CSM Slatina. Povestea fostul jucător al FCSB Dan Popescu. La acel moment, inclusiv directorul sportiv al clubului, Cristian Scheau, confirma că actualul nou antrenor al echipei este consilier tehnic la CSM Slatina.

”Dan Oprescu controlează tot la club. Nu am mai pomenit în viața mea în plin antrenament să intervină el, de la Arad. Terenul pe care ne antrenăm este împânzit de camere, cred că sunt vreo opt. El ne-a și zis: «Stau și mă uit la antrenamente pe plasma de 2 metri». Intră și în vestiar, se bagă. Vine de la Arad la meciuri. Nu merge cu autocarul echipei niciodată, să nu fie văzut când coboară, fiind și angajat FRF. El e obișnuit când vine de la Arad, toată lumea să stea drepți. Iar eu m-am certat cu el pe tema asta. El nu a jucat fotbal în viața lui, dar știe și fotbal și medicină, tot”, dezvăluia Dan Popescu pentru Liga2.ro.

CSM Slatina susține că Oprescu a lăsat naționala U18 pentru a-i fi antrenor în Liga 2

CSM Slatina susține că noul său antrenor a renunțat să mai fie selecționerul naționalei sub 18 ani a României pentru a prelua echipa nou-promovată în Liga 2.

”Daniel Oprescu renunţă la pregătirea selecţionatei Under 18 a României, pentru a pregăti CSM Slatina
Tehnician al selecţionatelor tricolore Under 19 şi Under 18, din 2018, până în prezent, Daniel Oprescu, antrenor ce deţine Licenţa UEFA PRO, revine în fotbalul din oraşul de pe malul Oltului, pentru a pregăti CSM Slatina în Liga a II-a”, a comunicat CSM Slatina la nu mai puțin de o săptămână și o zi distanță de la reunirea echipei, perioadă în care clubul n-a scos niciun cuvânt despre stafful tehnic și lotul de jucători.

Ca antrenor, Daniel Oprescu (50 de ani), născut pe 16 decembrie 1971, a pregătit echipele Avântul Târnova, CNM Pâncota, Național Sebiș, ALRO Slatina, FC Olt Slatina și Inter Olt Slatina. După dispariția echipelor din Slatina s-a întors la Arad, unde a condus-o pe UTA II, în Liga 3. Un an a stat pe tușă, iar în vara lui 2018 și-a luat licența PRO și, fără mari rezultate ca antrenor, a ajuns selecționer. A condus naționala U18, apoi pe cea U19, iar ultima dată era din nou la lotul U18.

În Liga 2 a mai antrenat-o pe FC Olt Slatina.

Cinci jucători plecați, cinci noutăți în lot, pregătire pe plan local și cinci adversari anunțați pentru amicale

Altfel, CSM Slatina s-a reunit în data de 23 iunie, iar tot ce anunțase către suporterii ei până acum, la comunicarea antrenorului, fusese următoarea frază: Echipa noastră a început pregătirea pentru Liga a II-a.” Liga2.ro a luat legătura cu oficiali ai clubului, însă aceștia au refuzat să ofere orice informație, spunând că o vor face în zilele următoare.

Ulterior, la o săptămână și o zi de la startul pregătirii, CSM Slatina a anunțat numirea ca antrenor a lui Daniel Oprescu, cât și câteva detalii despre lot.

Astfel, nou-promovata în Liga 2 a comunicat că până în acest moment s-a despărțit de portarul Alexandru Achiriloaie, fundaşul Cristian Preda, mijlocaşii Marius Grigore, Alexandru Cincă și Elijah Seymour.

La capitorul achiziții, noutățile sunt reprezentate de fundașii Ionuţ Mitran (U Craiova) și Cătălin Ion (Academica Clinceni), mijlocaşii Marian Şerban (Chindia Târgovişte), Andrei Traşcu (Unirea Slobozia) și atacantul Luis Niţu (Gaz Metan Mediaş).

Echipa se va pregăti pe plan local, inclusiv cu un cantonament de două săptămâni, fără a anunța perioada sa, dar și că va disputa amicale cu Dinamo, Pandurii, Șelimbăr, Bascov și Alexandria, fără a informa, de asemenea, datele în care acestea vor avea loc.

”Daniel Oprescu a stabilit programul de pregătire al verii, care este structurat cu un cantonament de două săptămâni pe plan local, urmat de meciuri amicale.
Printre adversarele pe care echipa noastră le va întâlni în perioada pregătirii se numără Dinamo Bucureşti, Pandurii Târgu Jiu, CS Şelimbăr, Unirea Bascov şi CSM Alexandria. De asemenea, sunt discuţii pentru perfectarea unui joc cu echipa din Liga I, CS Mioveni.
Noutăţile în lotul echipei noastre sunt: fundaşul Ionuţ Mitran, de la Universitatea Craiova, mijlocaşul central Marian Şerban, de la Chindia Târgovişte, fundaşul Cătălin Ion, de la Academica Clinceni, atacantul Luis Niţu, de la Gaz Metan Mediaş, şi mijlocaşul central Andrei Traşcu, de la Unirea Slobozia.
Cât priveşte plecările, echipa noastră nu va mai conta în noul sezon pe fundaşul Cristian Preda, mijlocaşii Marius Grigore, Alexandru Cincă, Elijah Seymour şi portarul Alexandru Achiriloaie”, sună mesajul transmis de CSM Slatina.

 

 

Marius ANGHEL 02 Jul. 2022, 17:06 Liga 2
Pe aceeași temă