După ce i-a interzis să discute cu presa, FC Voluntari a publicat un interviu cu Claudiu Niculescu. Antrenorul, detalii despre situația și nivelul echipei

Andrei PASCU 15 Jul. 2024, 18:39 Liga 2
După ce i-a interzis să discute cu presa, FC Voluntari a publicat un interviu cu Claudiu Niculescu. Antrenorul, detalii despre situația și nivelul echipei

Recent retrogradată în Liga 2, FC Voluntari va dori să se întoarcă în SuperLiga României în vara următoare. Vrea să stea doar un sezon în a doua divizie, iar obiectivul sportiv i-a fost încredințat lui Claudiu Niculescu, revenit la formația din județul Ilfov după ce aceasta a picat.

”Principalul” care sezonul trecut a activat tot în Liga 2, dar la CSC Șelimbăr, a declarat că în mod clar își dorește să se lupte pentru calificarea în play-off în primă fază, la finalul campionatului regular, iar apoi să bifeze promovarea, poate chiar de pe primele două locuri.

În sfârșit a vorbit! Claudiu Niculescu, interviu după ce clubul i-a interzis să discute cu presa

Zilele trecute, în perioada în care se afla în cantonamentul din Poiana Brașov, Claudiu Niculescu a vorbit despre care este acum nivelul echipei din Voluntari și a afirmat că încep să se închege lucrurile, conform strategiei pe care vrea să o implementeze, iar omogenitatea se va vedea încă după primele etape din noul sezon al Ligii 2.

Niculescu lucrează la conturarea unei echipe puternice, mai ales că o parte din fotbaliștii care au retrogradat în Liga 2 cu FC Voluntari nu continuă și și-au găsit sau își caută alte angajamente. A și adus până acum jucători pe care îi consideră capabili să îndeplinească obiectivul.

Sunt multe echipe care vor dori clasarea pe primele locuri, printre altele cealaltă retrogradată în Liga 2 sezonul trecut, FCU Craiova FC, aspect confirmat de conducere și de stafful tehnic din Bănie, dar și o echipă picată din prima divizie în vara precedentă, Campionii FC Argeș, după cum au anunțat oficialii grupării din Pitești.

Claudiu Niculescu, detalii despre nivelul Voluntariului

În primele runde din noul sezon al Ligii 2, antrenorul se așteaptă ca echipa să sufere din punctul de vedere al jocului din teren, dar mizează pe dorința fotbaliștilor de a aduce cât mai multe puncte și de a readuce FC Voluntari în SuperLiga României.

E o perioadă de acumulare, dar până acum nu avem jucători accidentați. Ne așteaptă un sezon foarte greu, în care ne-am propus revenirea în prima ligă. Trebuie să muncim foarte mult, iar jucătorii răspund bine la antrenamente. Sunt mulțumit de cum se prezintă. Sper să încheiem cantonamentul cu bine și să continuăm bine pregătirile, pentru că mai avem până la startul sezonului. Mai avem de muncă! (…)

De când am venit le explic celor care au rămas la echipă ce înseamnă Liga 2, pentru că nu prea știu. Însă, se vor obișnui, sunt jucători valoroși, am mare încredere în ei, este puțin diferit de ce se joacă în Liga 1 și trebuie să ne adaptăm la Liga 2.

Trebuie să ne adaptăm, pentru că este un joc mult mai agresiv față de ce e în Liga 1. Spațiile nu sunt la fel de mari, iar astfel trebuie să facem față și să câștigăm multe meciuri. Trebuie să câștigăm multe puncte și multe meciuri.

Avem trei săptămâni de când suntem împreună. E posibil să suferim la omogenitate, dar cred că după primele trei-patru etape lucrurile se vor regla. Am nevoie de ambiția jucătorilor în primele etape, pentru a aduna puncte, iar cu trecerea timpului cu siguranță vom forma o echipă omogenă.

Ușor-ușor automatismele se încheagă, lucrăm zilnic la asta. Avem jucători cu caractere frumoase, cei veniți acum au fost primiți bine. Asta ajută foarte mult. (…)”, a transmis Claudiu Niculescu într-un interviu publicat de FC Voluntari, club care nu îi dă voie antrenorului să discute cu presa. De ce? Nu știm!

Interviul publicat de FC Voluntari cu Claudiu Niculescu:

FC Voluntari poate avea probleme la capitolul omogenitate

În această vară, la capitolul achiziții, prima mutare a FC Voluntari a venit pe postul de portar, fiind anunțat împrumutul lui Iustin Chirilă de la Universitatea Cluj. Apoi, cu FC Voluntari au semnat fundașii Alexandru Șuteu, Cătălin Alexe, Andrei Pițian, Florinel Mitrea și Alexandru Gîț, mijlocașii Daniel Toma și Mickael Panos, atacantul lateral Marvin Schieb și mijlocașului ceh Antonin Fantis.

În aceste zile, cu FC Voluntari se pregătește portarul Cristian Bălgrădean.

De partea cealaltă, în ceea ce privește plecările, după retrogradarea în Liga 2 de la FC Voluntari au plecat și au fost prezentați de noile lor echipe: Vadim Rață, Radu Boboc (ambii la ”U” Cluj), Grigore Turda (la Gloria Buzău), Andrei Dumiter (la UTA), Jesus Fernandez (Poli Iași). De la FC Voluntari la Campionii FC Argeș a trecut Andrei Dima, utilizat de ilfoveni doar la echipa secundă.

Foto și video: FC Voluntari

Andrei PASCU 15 Jul. 2024, 18:39 Liga 2
Pe aceeași temă