FC Voluntari și-a luat mijlocaș din Cehia. Achiziția făcută de ilfoveni la început de lună

Andrei PASCU 01 Jul. 2024, 15:06 Liga 2
FC Voluntari și-a luat mijlocaș din Cehia. Achiziția făcută de ilfoveni la început de lună

FC Voluntari nu achiziționează doar jucători din Liga 2, ci și fotbaliști din străinătate.

Luni, 1 iulie 2024, ilfovenii au anunțat, pe Facebook, aducerea mijlocașului ceh Antonin Fantis (32 de ani), care acum va bifa prima experiență în afara țării natale.

Ultima dată, Fantis a evoluat la Fastav Zlin, cu care s-a aflat sub contract cinci ani, iar sezonul trecut a bifat 34 de meciuri și trei goluri pentru formația care evoluează în liga secundă din Cehia.

FC Voluntari și-a luat mijlocaș din Cehia, pe Antonin Fantis

De-a lungul carierei, noul mijlocaș al Voluntariului a mai fost sub contract cu Banik Ostrava, Jablonec sau Fastav Zlin, cu aceasta din urmă reușind să cucerească singurul trofeu din carieră, Cupa Cehiei, în 2017.

Fantis a fost parte din echipa U21 a Cehiei când se încadra în limita de vârstă, pentru care a prins șapte meciuri. Cel mai mult a jucat pentru selecționata sub 19 ani, 13 partide și un gol.

Bun venit ,Antonin Fantis!

FC Voluntari anunță că a semnat un contract cu jucătorul Antonin Fantis.

Antonin Fantis este un jucător ofensiv , din Republica Cehă, în vârstă de 32 de ani.

La prima experiență in afara graniței Cehiei, Antonin a mai evoluat în cariera sa la echipe precum Pribam, Ostrava, Jablonec și Zlin pentru care a strâns 383 de partide și a marcat 41 de goluri.

Clubul nostru îi urează bun venit și îi dorește mult succes în tricoul FC Voluntar !”, a transmis FC Voluntari.

Achizițiile făcute de FC Voluntari în această vară

În această vară, la capitolul achiziții, prima mutare a FC Voluntari a venit pe postul de portar, fiind anunțat împrumutul lui Iustin Chirilă de la Universitatea Cluj. Apoi, cu FC Voluntari au semnat fundașii Alexandru Șuteu, Cătălin Alexe, Andrei Pițian, Florinel Mitrea și Alexandru Gîț, mijlocașii Daniel Toma și Mickael Panos și atacantul lateral Marvin Schieb.

De partea cealaltă, în ceea ce privește plecările, după retrogradarea în Liga 2 de la FC Voluntari au plecat și au fost prezentați de noile lor echipe: Vadim Rață, Radu Boboc (ambii la ”U” Cluj), Grigore Turda (la Gloria Buzău), Andrei Dumiter (la UTA), Jesus Fernandez (Poli Iași). De la FC Voluntari la Campionii FC Argeș a trecut Andrei Dima, utilizat de ilfoveni doar la echipa secundă.

Claudiu Niculescu a stabilit, alături de conducere, și cantonamentul pe care îl va organiza în această vară. FC Voluntari va merge la munte, în Brașov, iar acolo vor avea loc și trei meciuri amicale, până acum nefiind stabilite adversarele.

Foto: FC Voluntari

Andrei PASCU 01 Jul. 2024, 15:06 Liga 2
Pe aceeași temă