O plecare importantă de la FC Voluntari, dar și o prelungire de contract. Portarul Jesus Fernandez a semnat în prima ligă, Adam Nemec continuă cu ilfovenii

Andrei PASCU, Daniel NAZARE 22 Jun. 2024, 17:29 Liga 2
O plecare importantă de la FC Voluntari, dar și o prelungire de contract. Portarul Jesus Fernandez a semnat în prima ligă, Adam Nemec continuă cu ilfovenii

FC Voluntari a mai contabilizat o plecare, dar în același timp a reușit să prelungească acordul unui fotbalist care va fi cu siguranță un om de bază în stagiunea de Liga 2 care va debuta în luna august.

Altfel spus, portarul spaniol Jesus Fernandez (36 de ani) a fost prezentat de Poli Iași și a plecat de la FC Voluntari după doi ani, în timp ce atacantul slovac Adam Nemec (38 de ani) a fost convins să semneze prelungirea, conform informațiilor ProSport.

Jesus Fernandez, în SuperLiga României, la Poli Iași!

Goalkeeper-ul ilfovenilor din stagiunea trecută va rămâne în SuperLiga României, după ce a semnat cu Politehnica Iași, unde îi va lua locul lui Silviu Lung Junior în poartă. Moldovenii s-au grăbit să-l semneze pe portarul care și-a făcut junioratul la Real Madrid, deoarece acesta s-ar fi aflat și pe lista scurtă a Rapidului.

Pe parcursul experienței de la FC Voluntari, portarul iberic a prins 35 de meciuri, a încasat 41 de goluri și a închis poarta în 13 dueluri. El a fost prezentat de clubul din Iași, vineri, 21 iunie.

Bine ai venit, Jesus Fernandez! 
Spaniolul Jesus Fernandez a semnat contractul cu Poli Iași. Născut la data de 11 iunie 1988, experimentatul portar cu talia de 1,90m, are un palmares impresionant, făcând parte din lotul galacticilor de la Real Madrid, câștigători ai Ligii Campionilor, a Cupei și Supercupei Spaniei. Cu CFR Cluj și-a trecut în CV două titluri de campion al României. În sezonul trecut a fost legitimat la FC Voluntari.

Mult succes în Copou, Jesus!”, a transmis Poli Iași.

Jesus Fernandez a fost sub contract cu Real Madrid

Jesus Fernandez și-a făcut junioratul la Adarve, Villarreal, Getafe, Numancia și Real Madrid. Pentru gruparea de pe Santiago Bernabeu a bifat două meciuri oficiale la prima echipă. Debutul s-a produs sub comanda lui Jose Mourinho, în sezonul 2010/2011, într-un meci Real Madrid – Almeria, scor 8-1. A doua partidă a fost în sezonul 2012/2013, la un Real Madrid – Osasuna, scor 4-2, tot cu Mourinho pe bancă.

Ulterior, el a mai evoluat în Spania la Levante, Granada, Cadiz și Leonesa, iar în 2018 ajungea în România, la CFR Cluj. Nu a apărat mult în Gruia și a ajuns la Panetolikos, Sepsi OSK și Hercules, iar în toamna lui 2022 a revenit în SuperLiga României și a semnat cu FC Voluntari.

Adam Nemec continuă la FC Voluntari, din informațiile ProSport

Altfel, slovacul Adam Nemec, care a evoluat pentru FC Voluntari în ultimele trei sezoane de SuperLiga României, va continua cu formația ilfoveană încă un an și în eșalonul secund, potrivit informațiilor oferite de ProSport.

FC Voluntari are ca obiectiv imediat revenirea pe prima scenă și a decis să-l păstreze în lot pe atacantul slovac, fotbalist cu o vastă experiență. Experimentatul vârf are 13 goluri și 43 de prezențe în echipa națională, reprezentativă care va da piept cu tricolorii la Euro 2024 miercuri, de la ora 19.00, la EURO 2024.

Din informațiile ProSport, Nemec, care va împlini 39 de ani pe 2 septembrie, vine în România duminică seara și luni dimineața va semna noul angajament cu echipa antrenată de Claudiu Niculescu.

Adam Nemec a ajuns prima dată în România la Dinamo, din postura de jucător liber de contract, în toamna lui 2016. După doar două sezoane, a ales să plece în Cipru, la Pafos, însă în vara lui 2020 a decis să se întoarcă din nou în tricoul ”câinilor”.

Cu toate acestea, în vara lui 2021 s-a transferat la FC Voluntari, club pe care îl reprezintă de aproape trei ani.

FC Voluntari face schimbări substanțiale de lot după retrogradarea în Liga 2

În această vară, după retrogradarea în Liga 2, de la FC Voluntari au mai plecat și au fost prezentați de noile lor echipe: Vadim Rață, Radu Boboc (ambii la ”U” Cluj), Grigore Turda (la Gloria Buzău), Andrei Dumiter (la UTA). De la FC Voluntari la Campionii FC Argeș a trecut Andrei Dima, utilizat de ilfoveni doar la echipa secundă.

La capitolul achiziții, prima mutare a venit pe postul de portar, fiind anunțat împrumutul lui Iustin Chirilă de la Universitatea Cluj. Apoi, cu FC Voluntari au semnat fundașii Alexandru Șuteu, Cătălin Alexe, Andrei Pițian și Florinel Mitrea și mijlocașul Daniel Toma.

Trei jucători de la CSC Șelimbăr, acontați de FC Voluntari

După cum Liga2.ro a anunțat, doi dintre jucătorii plecați recent de la CSC Șelimbăr, Marvin Schieb și Alexandru Gîț, s-au înțeles cu FC Voluntari și urmează să fie prezentați de formația din Ilfov, care l-a acontat pe Claudiu Niculescu în poziția de ”principal” în această vară.

De altfel, pentru că a fost antrenor la CSC Șelimbăr sezonul trecut, surseleLiga2.ro au mai aflat că, pe lângă Schieb și Gîț, Claudiu Niculescu l-a mai convins și pe Mickael Panos (mijlocaș, 27 de ani) să vină sub comanda sa, lângă București.

Foto: FC Voluntari, Poli Iași și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Andrei PASCU, Daniel NAZARE 22 Jun. 2024, 17:29 Liga 2
Pe aceeași temă