Grigore Turda și Radu Boboc au părăsit-o pe FC Voluntari după retrogradarea în Liga 2. Amândoi au fost prezentați de noilor lor echipe din SuperLigă

Andrei PASCU 08 Jun. 2024, 17:33 Liga 2
Grigore Turda și Radu Boboc au părăsit-o pe FC Voluntari după retrogradarea în Liga 2. Amândoi au fost prezentați de noilor lor echipe din SuperLigă

FC Voluntari a retrogradat direct în Liga 2 la finalul sezonului 2023/ 2024 de SuperLiga României, iar conducerea a decis deja ce se va întâmpla cu echipa ilfoveană în vederea stagiunii viitoare. Va ataca promovarea, însă fără o parte din jucătorii importanți care formau lotul din stagiunea recent încheiată.

Unul dintre cei plecați este Grigore Turda, care a și fost prezentat de o nouă-promovată din Liga 2, de Gloria Buzău. Astfel, fundașul de 26 de ani va continua în prima divizie.

Totodată, cu clubul la care a fost numit antrenor Claudiu Niculescu nu va mai continua nici Radu Boboc, acesta fiind prezentat deja de Universitatea Cluj, echipă din primă ligă la care a ajuns și Vadim Rață.

Grigore Turda continuă în prima divizie după despărțirea de FC Voluntari

Un an este valabil acordul semnat între Grigore Turda și Gloria Buzău. Pentru șase luni, cât a durat acordul cu FC Voluntari, fotbalistul a bifat 11 meciuri în prima divizie (730 de minute).

Până să ajungă la FC Voluntari, în prima parte a sezonului trecut Grigore Turda a fost sub contract cu echipa Campionii FC Argeș, pentru care a jucat în 14 din cele 15 etape de campionat de Liga 2 scurse până la acel moment, marcând un gol, cu CSM Alexandria, în etapa a 7-a a sezonului regular, scor 4-0.

Născut la Sighetu Marmaţiei, căpitan la CFC Argeș, Grigore Turda a mai jucat la nivel profesionist pentru Pandurii Târgu Jiu și Foresta Suceava. Pentru argeșeni, aflați acum în Liga 2, a adunat, în cinci ani și jumătate, 153 de meciuri și a marcat de șase ori.

Bun venit, Grigore Turda!

Gloria Buzău face primul transfer pentru sezonul 2024-2025 al SuperLigii. Originar din Sighetu Marmaţiei, Grigore Turda a semnat un contract pe o perioadă de un an cu formaţia noastră. Fundaşul central, în vârstă de 26 de ani, vine de la FC Voluntari şi a mai evoluat în cariera sa la CSM Sighet, Foresta Suceava, Pandurii Tg. Jiu şi FC Argeş. În Superligă, Grigore Turda a bifat peste 80 de prezenţe pentru echipa argeşeană şi 11 din 18 etape, în tricoul celor de la Voluntari.

Mult succes în tricoul roş-albastru!”, a transmis Gloria Buzău, care l-a achiziționat și pe mijlocașul Tudor Călin, de la CSC Șelimbăr.

  • Turda a bifat într-un an două momente negre în cariera sa. După retrogradarea în Liga 2 din vara lui 2023 cu Campionii FC Argeș, fundașul a picat în liga secundă, în primăvara lui 2024, și cu FC Voluntari!

Radu Boboc a plecat la ”U” Cluj

Până când FC Voluntari va anunța ceva public despre componența lotului său, am aflat de la Universitatea Cluj că i-a luat un al doilea jucător clubului ilfovean.

Mai nou, și Radu Boboc a urmat calea de la Voluntari la Cluj-Napoca, unde vineri după-amiază a fost prezentat de Universitatea.

”FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu Radu Boboc (25 de ani). Jucătorul care a îmbrăcat în campionatul recent încheiat tricoul celor de la FC Voluntari poate evolua în benzi atât în linia defensivă, cât și în linia de mijloc.
Jucătorul craiovean a fost crescut la Academia „Gheorghe Hagi” evoluând în perioada junioratului în două ediții de UEFA Youth League. A debutat în Superliga în sezonul 2018/2019. La finalul stagiunii a câștigat și primul trofeu al carierei, cucerind Cupa României alături de Farul Constanța. Evoluțiile solide din acel prim sezon la seniori i-au adus un loc în lotul naționalei U21 pentru Campionatul European din 2019, când naționala noastră a ajuns până în semifinalele competiției.
În tricoul celor de la Farul, Radu Boboc a strâns 122 de partide, marcând trei goluri și oferind șapte pase decisive.
Pe lângă cele 13 selecții în naționala U21, noul nostru jucător a fost prezent și la Jocurile Olimpice de la Tokyo în 2021. Acolo, Radu Boboc a evoluat în partidele cu Honduras și Coreea de Sud.
După ce în sezonul 2022/2023 a evoluat pentru FCSB, Radu Boboc a ajuns la FC Voluntari vara trecută. A fost om de bază pentru ilfoveni, fiind integralist în 23 de partide din Superliga din totalul de 34 jucate”, sună anunțul clujenilor despre Boboc.

Vadim Rață și-a găsit și el o nouă echipă

Claudiu Niculescu lucrează la conturarea unui lot puternic, mai ales că o parte din fotbaliștii care au retrogradat în Liga 2 cu FC Voluntari nu vor continua. Trebuie să aducă jucătorii pe care îi consideră capabili să îndeplinească obiectivul, dar până atunci a numit formațiile pe care le consideră principalele contracandidate la obținerea unui loc promovabil.

Antrenorul a anunțat că va dori să readucă FC Voluntari în prima divizie în vara următoare, la finalul stagiunii 2024/2025, dar până acum ilfovenii nu au anunțat vreo achiziție. În schimb, de la echipa lui Claudiu Niculescu a plecat și Vadim Rață, care s-a înțeles cu Universitatea Cluj.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Gloria Buzău și Universitatea Cluj

Andrei PASCU 08 Jun. 2024, 17:33 Liga 2
Pe aceeași temă