Vadim Rață a lăsat-o pe FC Voluntari pentru echipa care i-a dat lovitura fatală și i-a adus retrogradarea în Liga 2. Tot acolo a ajuns și Dorin Codrea de la Concordia Chiajna

Marius ANGHEL 31 May. 2024, 11:46 Liga 2
Vadim Rață a lăsat-o pe FC Voluntari pentru echipa care i-a dat lovitura fatală și i-a adus retrogradarea în Liga 2. Tot acolo a ajuns și Dorin Codrea de la Concordia Chiajna

După Dorin Codrea și Ovidiu Popescu, prim-divizionara Universitatea Cluj a mai perfectat o achiziție în această primăvară. A semnat un contract pe două sezoane cu Vadim Rață.

Astfel, după ce au luat un mijlocaș de la Concordia Chiajna, un altul de la campiona FCSB, clujenii l-au mai adus la mijlocul terenului și pe mijlocașul basarabean al celor de la FC Voluntari, echipă retrogradată în această primăvară în Liga 2.

Pe lângă aceștia, ”U” a anunțat și prelungirea contractelor cu Dorinel Oancea și Gabriel Simion.

Dorin Codrea, prima achiziție a Universității Cluj pentru noul sezon. Mijlocașul părăsește Concordia și Liga 2 după șase ani

Acordul cu Dorin Codrea a fost anunțat oficial din data de 6 mai, când echipa mijlocașului nici nu încheiase sezonul de Liga 2. Concordia a jucat la 11 mai ultimul joc din play-out, iar fotbalistul nici nu s-a aflat în lotul lui llie Poenaru.

Astfel, după ce în ultimele șase sezoane a activat în Liga 2, pentru ACS Poli Timișoara, ASU Poli Timișoara și Concordia Chiajna, totalizând 123 de partide în campionat și 9 goluri, Dorin Codrea face pasul, în sfârșit, în prima ligă. Nu fiindcă a promovat cu Concordia, pentru care a activat în ultimii trei ani, ci pentru că primește o șansă de la ”U” Cluj.

Mijlocașul central defensiv în vârstă de aproape 27 de ani, pe care îi va împlini în data de 13 iunie, a evoluat pentru Concordia în ultimul sezon în 17 meciuri din totalul de 25 și a marcat 3 goluri. A purtat inclusiv banderola de căpitan pe braț, fiindcă devenise unul dintre oamenii de bază ai trupei ilfovene.

”Sunt foarte bucuros că am ajuns la o echipă precum ”U” Cluj. Cred că doar din cauza conjucturii nu am ajuns până acum aici, dar acum am făcut-o și sunt foarte bucuros. Voi da totul pentru această echipă, deoarece vreau să îmi demonstrez mie în primul rând că sunt un jucător bun pentru Liga 1. E o nouă provocare pentru mine, voi da totul pe teren și să demonstrez că merit șansa asta.
Nu a fost nevoie să întreb foarte multe, pentru că în secunda doi am spus da, atunci când am primit oferta din partea Universității. Nu a fost nevoie să mă consult cu ei (n.r. – cu foști jucători ai Universității cu care a fost în acest sezon coleg la Concordia), a spus Codrea după ce a semnat cu ”U” Cluj.

Vadim Rață a lăsat-o pe FC Voluntari pentru echipa care i-a determinat retrogradarea în Liga 2, ”U” Cluj

După Ovidiu Popescu, anunțat oficial la ”U” Cluj în data de 29 mai, cu ardelenii a semnat și Vadim Rață, mutarea sa de la retrogradata FC Voluntari fiind făcută public în data de 30 mai.

Mijlocașul basarabean căpitan al naționalei Moldovei părăsește, astfel, echipa ilfoveană și va continua în SuperLigă. A semnat un contract valabil doi ani cu trupa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău.

Rață, care în această lună a împlinit 31 de ani, a evoluat în sezonul recent încheiat în 36 de meciuri în prima ligă pentru FC Voluntari și a înscris 2 goluri. În Cupa României a avut patru prezențe.
Pentru el, ”U” Cluj va fi a patra echipă pentru care va evolua în România, după Chindia Târgoviște, cu care reușea promovarea în prima ligă în 2019, FC Voluntari și FCSB, la aceasta din urmă având o prezență meteorică.

”FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Vadim Rață (31 de ani), căpitanul naționalei Republicii Moldova. Mijlocașul central cu 45 de meciuri în naționala Moldovei și peste 180 de partide în Superliga vine la ”U” de la FC Voluntari.
Produs al centrului de copii și juniori al celor de la Sheriff Tiraspol, Vadim Rață a câștigat primele trofee din carieră alături de clubul care l-a format, cucerind titlul de campion al Moldovei în sezoanele 2011/2012 și 2012/2013.
După ce a evoluat sub formă de împrumut la formații precum FC Tiraspol sau Zaria Bălți, Rață a ajuns în sezonul 2017/2018 la Milsami Orhei, unde a câștigat Cupa Moldovei, al treilea trofeu din carieră.
Vadim Rață a făcut pasul spre fotbalul din România în pauza de iarnă a sezonului 2018/2019, odată cu transferul la Chindia Târgoviște. A promovat de pe prima poziție în Superliga alături de dâmbovițeni.
În cele cinci sezoane petrecute în Superliga, Vadim Rață a bifat 181 de meciuri la nivelul primei ligi pentru Chindia Târgoviște, FC Voluntari și FCSB. În tricoul celor de la FC Voluntari, echipa pentru ca a strâns 120 de prezențe, mijlocașul a marcat 12 goluri și a oferit 12 assist-uri.
Cu Vadim Rață căpitan, naționala Moldovei a fost aproape de calificarea la Campionatul European din această vară. Reprezentativa țării vecine a acumulat 10 puncte într-o grupă cu Cehia, Albania, Polonia și Insulele Feroe, pierzând calificarea directă sau la baraj în ultimul joc cu Cehia. Noul nostru jucător a marcat golul victoriei cu Insulele Feroe și a oferit o pasă decisivă în remiza 1-1 din Polonia”, sună anunțul Universității Cluj în privința lui Vadim Rață.

FC Voluntari, în silenzio stampa după ce a retrogradat în Liga 2!

Vadim Rață devine, astfel, primul jucător despre care se știe oficial că nu va mai continua cu FC Voluntari.

Clubul ilfovean a intrat în ”silenzio stampa” după șocul retrogradării. Ultimul său anunț public este din 11 mai, când își invita spectatorii la stadion pentru meciul de acasă cu… ”U” Cluj, cel care avea să-i aducă un eșec, scor 0-1, care o retrograda direct în Liga 2.

Oricum printre cele mai slabe la capitolul comunicare, FC Voluntari nici măcar nu a anunțat rezultatul meciului cu ”U” Cluj și faptul că a retrogradat după nouă ani. Preferă în continuare să le arate ”respect” celor pe care îi chema atunci la stadion, prin a nu le mai oferi nicio informație publică după ce a bifat retrogradarea.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Universitatea Cluj 

Marius ANGHEL 31 May. 2024, 11:46 Liga 2
Pe aceeași temă