Ultimele două transferuri parafate de ”FC U” Craiova, lăudate. Caracterizările făcute de Erik Lincar: ”Craiova a pus mâna pe doi jucători extrem de buni și foarte utili”

Răzvan STÎNGĂ 29 Dec. 2020, 17:08 Liga 2
Ultimele două transferuri parafate de ”FC U” Craiova, lăudate. Caracterizările făcute de Erik Lincar: ”Craiova a pus mâna pe doi jucători extrem de buni și foarte utili”

U Craiova 1948 SA a reușit alte două transferuri în această perioadă de iarnă, după cel al lui Arsene Luboya de la Fotbal Comuna rcea.

Liderul Ligii 2 i-a luat pe fundașul central Denis Ispas (27 de ani) și atacantul Adrian Voicu (28 de ani), care în prima parte a campionatului au jucat la Turris Oltul.

Antrenorul Erik Lincar, fost la trupa din Turnu Măgurele, le-a făcut câte o caracterizare celor doi jucători.

Erik Lincar: ”Voicu e un tip de atacant cu resurse de efort foarte mari și bătăios”

Lincar este convins că acești doi fotbaliști pe care i-a avut sub comandă la Turris Oltul vor da un randament bun la echipa preluată de Ovidiu Stângă. Antrenorul care în trecut a pregătit actuala Craiova din Liga 1 consideră că ”FC U” Craiova se va folosi din plin de cei doi, pentru că vor aduce plus valoare lotului.

”Mă bucur foarte mult pentru transferurile celor doi jucători pe care eu i-am antrenat la Turris. Nu uitați că ei au fost doar la o secundă de Liga 1. Însă, am primit acel gol de la Rapid și totul s-a năruit. Munca noastră de un an s-a năruit într-o secundă. Dar Ispas și Voicu sunt doi jucători extrem de buni. Eu i-am adus la Turris Măgurele, iar Craiova a pus mâna pe doi jucători extrem de buni și foarte utili pentru echipă.

Voicu este un atacant care poate să joace atât bandă dreapta de atac, bandă stînga sau vârf împins. Joacă bine pe toate cele trei poziții de atac. În ultimul timp el a preferat să joace mai mult aripă stânga de atac. Este un tip de atacant care are resurse de efort foarte mari pe teren și este un atacant bătăios”, a declarat Erik Lincar pentru Ediție.

Erik Lincar a antrenat în acest sezon echipa Turris Oltul Turnu Măgurele și îi știe foarte bine pe Adrian Voicu și Denis Ispas, jucători pe care chiar el i-a adus la formația din Teleorman. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Erik Lincar: ”Ispas este un fundaș central care poate să joace lejer la echipele de top din Liga 1” 

Antrenorul i-a făcut o caracterizare amănunțită și lui Ispas, despre care a spus că poate juca fără probleme la un nivel chiar mai înalt de Liga 2, în Liga 1. Erik Lincar a evidențiat anumite calități care le dau încredere oltenilor că, în cazul promovării, se pot baza în continuare pe Denis Ispas.

”Ispas este un fundaș central care poate să joace lejer la echipele de top din Liga 1. Știu foarte bine ceea ce spun. Denis este un fundaș central cu un joc de picior stâng foarte bun și are pase în diagonală precise. Controlează mingea foarte bine cu piciorul stâng și oferă singuranță jocului de construcție. O să vă convingeți de calitățile sale.

Pe mine Denis Ispas m-a ajutat chiar și pe postul de fundaș stânga. El era la Turris unul dintre căpitanii mei de echipă. Ispas are și un joc aerian foarte bun și în mod sigur concurența din apărarea lui FC Universitatea îl va motiva și mai mult. La FCU o să fie o luptă interesantă pentru titularizare. Nu vreau să vorbesc despre modul în care Turris i-a pierdut pe acești jucători, deoarece eu nu mai sunt acolo și nu este frumos să vorbesc eu despre ce se întâmplă acum la echipa lui Eugen Trică”, a mai spus Lincar.

Denis Ispas nu a evoluat foarte mult la Turris Oltul în acest sezon din cauza unei accidentări. A fost utilizat în numai două partide, ambele în Liga 2. Anterior, fundașul central a mai jucat pentru Chindia Târgoviște, ACS Șirineasa, Dunărea Călărași și Farul Constanța.

Adrian Voicu a jucat ceva mai mult, în 11 partide, toate în campionatul Ligii a 2-a, și a și reușit să marcheze în două meciuri. În CV-ul atacantului mai figurează echipele Juventus București, FC Voluntari și Olimpia Satu Mare.

 

 

Răzvan STÎNGĂ 29 Dec. 2020, 17:08 Liga 2
Pe aceeași temă