FC Brașov, două achiziții de la o echipă din Liga 3 tot din Brașov

Adi MARICA 11 Feb. 2023, 21:45 Liga 2
FC Brașov, două achiziții de la o echipă din Liga 3 tot din Brașov

FC Brașov a rezolvat două transferuri de la Kids Tâmpa Brașov și mărește numărul jucătorilor aduși iarna aceasta.

Cele două cluburi brașovene, primul din Liga 2 și al doilea din Liga 3, au ajuns la un acord pentru împrumutul până la finalul sezonului al lui Sergiu Pîrvulescu și la cedarea definitivă a lui Andrei Vasu.

Ambii fotbaliști au fost în cantonamentul din Antalya cu FC Brașov, iar Pîrvulescu se antrena mai dinainte cu echipa lui Dan Alexa.

Sergiu Pîrvulescu, prezentat oficial de FC Brașov

Liga2.ro a scris încă din data de 18 ianuarie despre trecerea lui Sergiu Pîrvulescu la FC Brașov, după despărțirea sa de Gloria Buzău. Jucătorul de bandă dreaptă s-a prezentat de atunci sub comanda lui Dan Alexa, însă prezentarea sa la echipa din Liga 2 a venit abia acum.

”Ne-am înțeles vineri cu FC Brașov, iar Pîrvulescu va juca sub comanda lui Dan Alexa. La finalul acestui sezon vom decide dacă Pîrvulescu va continua sau nu la FC Brașov”, a spus Ciprian Anghel, antrenor la Kids Tâmpa Brașov.

”FC Braşov a ajuns la un acord cu Sergiu Pîrvulescu, pentru un contract până în vară. Fundaşul dreapta a fost împrumutat de la Kids Tâmpa, după ce la începutul sezonului a jucat pentru Gloria Buzău.
Deşi are doar 19 ani, tânărul fundaş braşovean este deja un obişnuit al Ligii a 2-a, aflându-se la al 3-lea sezon, având şi o promovare la activ, sezonul trecut, cu Petrolul Ploieşti.
Braşoveanul are deja 57 de partide jucate în Liga a 2-a în cele două sezoane şi jumătate pe care le-a petrecut până acum în al 2-lea eşalon al fotbalului românesc, la Gloria Buzău şi la Petrolul Ploieşti, echipă cu care sezonul trecut a terminat pe primul loc.
În acest sezon, pentru Gloria Buzău a jucat în 8 partide, în toate a fost titular şi a jucat până la final, adunând astfel 720 de minute.
Totodată, este component al echipei naţionale Under 19, unde a jucat 8 meciuri.
FC Braşov îi urează bun venit acasă şi cât mai multe realizări atât în tricoul galben-negru cât şi al naţionalei U19, unde sperăm să fie convocat şi de acum în colo şi să îşi demonstreze valoarea pe care o are”, este anunțul clubului din Liga 2.

În acest sezon a avut doar 8 apariții în Liga 2, din 16 posibile, la Gloria Buzău. În campionatul trecut evolua în 27 de meciuri pentru Petrolul, 26 ca titular, reușea promovarea în prima ligă, însă nu rămânea la echipa prahoveană fiindcă aceasta nu a putut îndeplini cerințele financiare ale clubului de care aparține jucătorul. În loc să joace în prima ligă a rămas în Liga 2, iar acum schimbă din nou echipa, după jumătate de an.

Surpriza Andrei Vasu

Un alt transfer parafat de FC Brașov este cel al lui Andrei Vasu (17 ani), un mijlocaș central care vine tot de la Kids Tâmpa Brașov.

Vasu l-a convins pe Dan Alexa în cantonamentul din Turcia, unde puștiul brașovean a fost folosit ca fundaș central.

Vasu are câteva prezente la seniori, în sezonul trecut al Ligii 3, la Kids Tâmpa Brașov, și va fi păstrat în lotul celor de la FC Brașov pentru restul meciurilor din Liga 2.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-boboc-prezentat-oficial-la-fc-brasov-contract-minim-pentru-mijlocas-la-echipa-antrenata-de-alexa-19260133

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-dan-alexa-la-finalul-cantonamentului-din-antalya-echipa-este-in-crestere-am-intrat-in-linie-dreapta-fc-brasov-se-intoarce-in-tara-si-apoi-pleaca-intr-un-mini-canto-19260086

https://liga2.prosport.ro/seria-1/infrangere-pentru-fc-brasov-in-ultimul-amical-din-antalya-bilant-negativ-in-turcia-pentru-trupa-lui-dan-alexa-19260034

Adi MARICA 11 Feb. 2023, 21:45 Liga 2
Pe aceeași temă