Bradley Diallo, prezentat oficial la FC Brașov. Durata contractului semnat de francezul care în România a mai jucat pentru patru echipe

Adi MARICA 19 Jan. 2023, 18:27 Liga 2
Bradley Diallo, prezentat oficial la FC Brașov. Durata contractului semnat de francezul care în România a mai jucat pentru patru echipe

FC Brașov și-a prezentat oficial a doua achiziție din această iarnă. Fostul căpitan al ”FC U” Craiova, francezul Bradley Diallo, este noul jucător al echipei antrenate de Dan Alexa.

Fundașul de 32 de ani născut la Marseille a evoluat ultima dată la Seinajoen Jalkapallokerho (SJK), echipă din Finlanda pentru care a avut puține meciuri.

Bradley Diallo s-a întors în România și a semnat cu FC Brașov

Bradley Diallo a semnat miercuri seara, 18 ianuarie, un contract pe un an și jumătatea cu FC Brașov. Diallo cunoaște bine fotbalul românesc, unde a mai evoluat pentru patru formații, în prima ligă, cât și în a doua.

În România a evoluat ultima dată pentru ”FC U” Craiova, cu care a reușit o promovare în prima ligă. În vara anului 2020 semna cu oltenii și evolua în 11 meciuri (874 minute) în sezonul 2020-2021 de Liga 2 și a înscris 2 goluri. Ulterior, în ediția 2021-2022 a primei ligi, era om de bază la formația lui Adrian Mititelu, unde a primit și banderola de căpitan. A prins atunci 27 de partide (2250 minute), toate începute ca titular.

A plecat apoi în Finlanda, unde a evoluat 90 de minute, într-un meci de ligă secundă, pentru SJK Akatemia, dar a prins și 222 de minute în 4 jocuri de primă ligă la SJK.

”FC Braşov a mai parafat un transfer. Fundaşul central Bradley Diallo e semnat un contract cu echipa de la poalele Tâmpei, pentru a întări defensiva formaţiei.
Fundaşul de 32 de ani, crescut la juniorii lui Olympique de Marseille, a venit la FC Braşov după ce în ultima perioadă a jucat în prima ligă din Finlanda, la SJK.
În cariera sa de fotbalist Bradley Diallo a mai jucat pentru echipe precum Oldham Athletic în League One din Marea Britanie, White Star Brusseles în Belgia, sau Los Angeles Galaxy în Statele Unite ale Americii.
În România a bifat meciuri la mai multe echipe, în primele două ligii, dintre care peste 50 de partide doar în SuperLiga. A jucat, pe rând, la „Poli” Iaşi, Chindia Târgovişte şi FC U Craiova 1948”, a anunțat FC Brașov, care s-a limitat să mai facă aprecieri, cum a făcut, de exemplu, în cazul lui Blănaru, pe care l-a numit ”marcator înnăscut”, cu toate că el nu a mai înscris de aproape doi ani.

În România a mai jucat pentru Gaz Metan Mediaș (16 meciuri în prima ligă), Poli Iași (17 meciuri în prima ligă) și Chindia Târgoviște (10 meciuri și 1 gol în prima ligă).

Ștefan Blănaru a semnat și el, Sergiu Pîrvulescu urmează

Până acum, FC Brașov s-a despărțit de Joao Amorim, Zvonimir Mikulic, Alexandru Negrean și Vadim Covalciuc. Fundașul Igor Jovanovic este și el aproape de plecare, iar atacantul Yanis Mbombo nu mai e dorit, dar nu acceptă rezilierea amiabilă.

FC Brașov a mai semnat până acum cu atacantul Ștefan Blănaru, ultima dată la CS Mioveni, și are un acord Kids Tâmpa Brașov pentru fundașul dreapta Sergiu Pîrvulescu, fost la Gloria Buzău.

Foto: Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures) și FC Brașov

Adi MARICA 19 Jan. 2023, 18:27 Liga 2
Pe aceeași temă