Cristian Pășcăluță a plecat de la FC Brașov. Problemele lui Dan Alexa pentru startul Ligii a 2-a

Adi MARICA 20 Feb. 2023, 18:03 Liga 2
Cristian Pășcăluță a plecat de la FC Brașov. Problemele lui Dan Alexa pentru startul Ligii a 2-a

Cristian Păscăluță, mijlocașul basarabean de 17 ani, care l-a impresionat pe antrenorul Dan Alexa, a fost nevoit să plece de la Brașov.

FC Brașov a renunțat la Cristian Păscăluță

Pășcăluță s-a antrenat cu FC Brașov încă de la reluarea pregătirilor, a fost luat și în cantonamentul din Antalya, iar Dan Alexa a fost impresionat de calitățile puștiului născut la Chișinău, care are și cetățenia română.

Pășcăluță este un real talent, peste media celor de vârsta sa! Are maturitate în joc și încă mai poate crește, astfel că va rămâne la Brașov”, spunea Dan Alexa la  finalul lunii trecute.

Situația s-a schimbat însă radical, iar oficialii clubului brașovean au fost nevoiți să renunțe la Pășcăluță pentru că nu putea fi folosit ca ”under” în campionat.

Chiar îmi pare rău, pentru că Pășcăluță este un jucător de mare viitor. Din păcate nu puteam să-l folosim în campionat ca jucător «under», astfel că el a plecat acasă“, a spus antrenorul brașovenilor.

Cristian Păscăluță a trecut și pe la academia celor de la Lokomotiv Moscova, este internațional U17 și are deja câteva prezențe (trei meciuri, 34 de minute) la Dacia Buiucani, echipă din primul eșalon din Moldova.

FC Brașov se antrenează la Ghimbav

Marea problemă cu care se confruntă stafful tehnic al brașovenilor în această perioadă este lipsa terenurilor de antrenament din Brașov. După jocul cu Dinamo de la Petrăchioaia, brașovenii s-au antrenat duminică pe un teren sintetic de mici dimensiuni al bazei sportive CSȘ Brașovia. Pentru luni și marți, soluția găsită de șefii clubului este un teren la Ghimbav.

Trebuie să ne adaptăm situației de la Brașov din această perioadă, chiar nu avem alte variante”, a spus Alexa.

Probleme de lot pentru meciul cu Gloria Buzău

FC Brașov va juca joi, în deschiderea etapei a  17-a din Liga a 2-a, prima din 2023, la Buzău. Un meci de totul sau nimic pentru brașoveni, care au doar varianta victoriei pentru a rămâne în cursa pentru un loc de la play-off.

Începem campionatul și sper să arătăm bine la Buzău, unde sper să obținem maxim. Dacă vom câștiga la Buzău pot spune că vom avea șanse mari la play-off”, a spus Dan Alexa.

Accidentările îi dau mari bătăi de cap ”Chirurgului” în această perioadă. Astfel,  atacanții Adi Chică – Roșă și Ștefan Blănaru sunt accidentați, Luca Florică va începe în această săptămână antrenamentele după o pubalgie.

În schimb, Diallo a început  de duminică antrenamentele după o săptămână de pauză, iar portarul Ștefan Dobre este refăcut după ce a acuzat o contuzie la tibie.

FC Brașov a fost în două cantonamente

FC Brașov a disputat în această iarnă opt amicale cu Sepsi OSK 2 (Liga 3 / 2-1), Șahtior Karagandy (prima ligă din Kazahstan / 2-0), BK Fremad Amager (liga secundă din Danemarca / 1-1), FK Tuzla City (prima ligă din Bosnia-Herțegovina / 0-1), Qizilqum (prima ligă din Uzbekistan / 1-2), CS Universitatea din Alba Iulia (Liga 3 / 2-0) și Viitorul Sântimbru (Liga 4 Alba / 6-0) și Dinamo (Liga 2 / 1-2).

Echipa lui Dan Alexa a fost în cantonament în Turcia, iar săptămâna trecută a efectuat un mini-stagiu la Alba Iulia. În etapa a 17-a, FC Brașov joacă joi, de la ora 17:00, la Gloria Buzău, meciul fiind cel care deschide prima rundă din 2023.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-victorie-in-meciul-amical-cu-metaloglobus-19260792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-castigat-amicalul-cu-fc-brasov-ultimul-inaintea-reluarii-ligii-2-dan-alexa-mai-mult-cu-cu-gandul-la-jocul-oficial-cu-gloria-buzau-19260687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-achizitie-a-iernii-la-fc-brasov-s-a-rupt-stefan-blanaru-a-suferit-o-grava-accidentare-a-ajuns-de-urgenta-la-spital-si-va-fi-supus-unei-interventii-chirurgicale-19260584

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-doua-victorii-la-galtiu-insa-si-adversarii-au-fost-modesti-dan-alexa-exasperat-de-ratarile-jucatorilor-sai-este-o-mare-problema-pentru-noi-19260503

 

 

 

 

Adi MARICA 20 Feb. 2023, 18:03 Liga 2
Pe aceeași temă