Fost căpitan la ”FC U” Craiova, în tratative avansate cu FC Brașov. Dan Alexa testează un basarabean, dar poate primi și un atacant din prima ligă

Adi MARICA 12 Jan. 2023, 17:51 Liga 2
Fost căpitan la ”FC U” Craiova, în tratative avansate cu FC Brașov. Dan Alexa testează un basarabean, dar poate primi și un atacant din prima ligă

La reunirea lotului, miercuri, 11 ianuarie, antrenorul echipei FC Brașov, Dan Alexa, a cerut conducerii să urgenteze rezolvarea transferurilor.

”Încercăm să aducem doi-trei jucători cu experiență, care, chiar dacă nu vom prinde play-off-ul, să ne bazăm pe ei și sezonul viitor. Nu mai avem voie să facem greșelile din startul sezonului, cu jucători veniți târziu, iar unii chiar în timpul campionatului”, a declarat Alexa.

Alexandru Dandea a refuzat Brașovul, Bradley Diallo e aproape de echipa lui Alexa

Oficialii clubului brașovean studiază mai multe variante pentru a completa lotul, atât din țară, cât și din străinătate și sunt la un pas să realizeze primul transfer.

Alexa a cerut un fundaș central, au fost discuții cu Alexandru Dandea, fostul căpitan al Șelimbărului în prima parte a sezonului, însă negocierile cu fotbalistul de 34 de ani nu s-au finalizat.

În ultimele zile, au fost intensificate discuțiile cu fundașul francez Bradley Diallo (32 de ani), un fotbalist care cunoaște bine fotbalul românesc. Diallo este așteptat astăzi la Brașov și, dacă nu vor interveni probleme de ultim moment, francezul va semna contractul.

”Suntem în discuții avansate cu Diallo”, a confirmat informația Marin Mitran, președintele clubului.

Până în vara trecută, Diallo (foto) a fost la ”FC U” Craiova, echipă de care s-a despărțit la finele lunii iunie 2022 pentru a semna cu SJK Akatemia și mai apoi cu SJK, ambele din Finlanda.

În prima ligă din România, fundașul a mai evoluat pentru Poli Iaşi, Gaz Metan Mediaş și Chindia, iar pentru ”FC U” Craiova a evoluat inclusiv în Liga 2.

Ștefan Dobre e o soluție pentru poartă, Ștefan Blănaru e dorit în atac

Brașovenii mai vor un al treilea portar, după rezilierea cu Zvonimir Mikulic, iar o variantă ar fi Ștefan Dobre (21 de ani), fostul portar al Ripensiei. În actualul sezon de Liga 2 a, Dobre a apărat poarta Ripensia de 8 ori în cele 16 etape scurse până acum.

În plus, Dan Alexa cere și un atacant pentru a le face concurență lui Adi Chică-Roșă și Milcho Angelov, iar soluția găsită este Ștefan Blănaru (33 de ani – foto, în galben), un fotbalist care a jucat în ultimii ani la CS Mioveni, FC Hermannstadt și Petrolul.

Atacantul de 33 de ani a evoluat în acest sezon în 14 meciuri de SuperLigă pentru CS Mioveni și nu a marcat.

A revenit Ivan Fustar, în probe este Cristian Păscăluță

Altfel, căpitanul echipei FC Brașov, croatul Ivan Fustar, a revenit în oraș și a început de joi antrenamentele sub comanda lui Dan Alexa, la o zi după reunire.

Vineri este așteptat la Brașov și portughezul Diego Izata. În schimb, Yanis Mbombo, jucător aflat pe lista neagră, este în continuare absent nemotivat și cel mai probabil va fi amendat.

La antrenamentul de astăzi, care a avut loc pe terenul sintetic de la ICIM, Cristian Păscăluță, un mijlocaș de 17 ani din Republica Moldova, care a trecut și pe la academia celor de la Lokomotiv Moscova. Păscăluță va fi testat de Dan Alexa în următoarea perioadă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reunire-la-tineretului-antrenament-la-sala-pentru-fc-brasov-jucatorii-absenti-si-cerintele-lui-dan-alexa-pentru-conducere-19257672

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ionut-pirvu-arma-secreta-de-la-sr-brasov-noul-antrenor-al-stegarilor-se-gandeste-serios-sa-revina-pe-teren-la-52-de-ani-la-nivelul-ligii-a-3-a-nu-ar-fi-o-problema-sa-joc-19257689

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-rusu-sub-comanda-lui-dan-alexa-la-fc-brasov-atacantul-plecat-de-la-fcsb-mai-poate-juca-in-acest-sezon-doar-la-o-echipa-anume-din-romania-19257651

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-coliban-muta-in-conducerea-fc-brasov-un-farmacist-fost-arbitru-si-oficial-la-metalurgistul-cugir-e-dorit-ca-manager-general-19257608

Adi MARICA 12 Jan. 2023, 17:51 Liga 2
Pe aceeași temă