FC Brașov, la primul eșec în Antalya, cu o echipă din prima ligă din Bosnia. Dan Alexa, afectat de cutremurele din Turcia: ”Este o tragedie imensă”

Adi MARICA 07 Feb. 2023, 18:12 Liga 2
FC Brașov, la primul eșec în Antalya, cu o echipă din prima ligă din Bosnia. Dan Alexa, afectat de cutremurele din Turcia: ”Este o tragedie imensă”

FC Brașov a pierdut astăzi, 7 februarie, cel de-al treilea amical din cantonamentul din Antalya, 0-1 cu bosniacii de la FK Tuzla City.

Adversara echipei brașovene din Liga 2, o grupare aflată pe locul 8 în prima ligă din Bosnia-Herțegovina, s-a impus grației reușitei lui Eldin Mehmedovic din minutul 83.

FC Brașov a pierdut la limită amicalul cu FK Tuzla City

Meciul dintre FC Brașov și FK Tuzla City s-a disputat în condiții dificile, cu vânt puternic. Dan Alexa a început jocul cu o formulă improvizată, în care și-au făcut loc din primul minut puștii Vasu, Păscăluță, Mitrov și Cociș. În debutul părții secunde au intrat și Lambrinoc și Kirilenko, iar din minutul 62 au fost trimiși pe teren mai mulți jucători experimentați.

Chiar și așa, pe finalul jocului, bosniacii au reușit să înscrie un gol ce avea să fie decisiv. În meciul de astăzi, Dan Alexa nu a putut conta pe Diogo Izata, Oltean, Angelov și Florică, acesta din urmă, alături de portarul Andrei Ureche, prezentați oficial ca achiziții de FC Brașov.

FC Brașov: Andrei Ureche (Ştefan Dobre 32′, Daniel Mutu 62′) – Marius Burlacu (Andrei Lascu 62′), Andrei Marc (Ivan Fustar 62′), Andrei Vasu (Bradley Diallo 62′) – Sergiu Pîrvulescu (Tomislav Sorsa 62′), Alexandru Saim Tudor (Vasile Constantin 62′), Robert Boboc (Dan Spătaru 62′), Cristian Pășcăluță (Ştefan Blănaru 62′), Daniel Dumbravă (Rareş Lazăr 62′) – Tudor Cociș (Eduard Lambrinoc 46′), Zoran Mitrov (Kirill Kirilenko 46′).

Dan Alexa: ”Un amical bun, disputat în condiții improprii”

Dan Alexa a spus că jocul ambelor echipe a fost influențat de condițiile neprielnice.

”Am jucat împotriva unei echipe bune, de primă ligă, o echipă cu calitate. Un amical bun, disputat, din păcate, în condiții improprii, ținând cont că s-a jucat pe un vânt foarte puternic Am preferat să împart echipa în două, mă bucur că jucătorii sunt sănătoși”, a spus Alexa.

”Este o tragedie imensă în Turcia”

Antrenorul echipei FC Brașov a comentat și situația dramatică din Turcia, unde sunt mii de victime după ce ieri au avut loc mai multe cutremure, trei dintre ele de peste 7 grade.

”Este o tragedie imensă. Ne pare nespus de rău, suntem alături de familiile victimelor cutremurelor. Din fericire pentru noi, suntem departe de acea zonă”, a declarat Dan Alexa.

Înainte de startul amicalului dintre FC Brașov și FK Tuzla City, jucătorii celor două echipe au pătruns pe teren cu steagul Turciei, în memoria victimelor cutremurelor din ”Țara semilunei”.

O victorie, un egal si o înfrângere în Antalya pentru FC Brașov

Ultimul test din Antalya pentru elevii lui Dan Alexa este cel cu Dinamo Kiev U21 (Ucraina / 9 februarie).

În cadrul stagiului din Turcia, FC Brașov a câștigat amicalul cu Șahtior Karagandy (prima ligă din Kazahstan), scor 2-0, a terminat la egalitate, scor 1-1, cu BK Fremad Amager (liga secundă din Danemarca) și a pierdut, 0-1, cu FK Tuzla City (prima ligă din Bosnia-Herțegovina).

În țară, în prima parte a pregătirii, FC Brașov s-a impus cu 2-1 în amicalul cu Sepsi OSK 2 (Liga 3).

Concluziile lui Dan Alexa după FC Brașov – FK Tuzla City 0-1:

https://www.youtube.com/watch?v=rj1MR2mGhjA

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-ureche-si-luca-florica-prezentati-oficial-de-fc-brasov-forma-de-transfer-a-celor-doi-jucatori-19259783

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turcia-lovita-de-inca-un-cutremur-de-peste-7-grade-reprezentant-al-fc-brasov-suntem-ok-nu-s-a-simtit-nimic-19259687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-egala-cu-o-echipa-daneza-din-partea-inferioara-a-ligii-secunde-tudor-cocis-a-marcat-pe-final-de-joc-19259644

Adi MARICA 07 Feb. 2023, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă