FC Brașov, două victorii la Galtiu, însă și adversarii au fost modești. Dan Alexa, exasperat de ratările jucătorilor săi: ”Este o mare problemă pentru noi”

Adi MARICA 15 Feb. 2023, 22:14 Liga 2

Aflată de marți într-un mini-cantonament la Alba Iulia, FC Brașov a disputat miercuri două meciuri amicale cu echipe din ligi inferioare Ligii 2.

În primul, echipa lui Dan Alexa a trecut cu 2-0 de CS Universitatea din Alba Iulia, clasată pe locul 6 în Seria a 9-a a Ligii 3, iar în al doilea s-a impus cu scorul de 6-0 cu Viitorul Sântimbru, a doua situată în Liga a 4-a Alba.

FC Brașov s-a jucat cu ocaziile în amicalul cu CS Universitatea din Alba Iulia

FC Brașov a câștigat primul amical disputat, astăzi, la Galtiu, cu CS Universitatea din Alba Iulia cu scorul 2-0 (1-0). Jocul disputat pe parcursul a două reprize a câte 35 de minute a fost dominat copios de divizionara secundă, ai cărei jucători s-au întrecut în ratări.

Golurile au fost marcate de Dan Spătaru (19), cu un șut de la 20 de metri în diagonală, și Ștefan Blănaru (53), care a transformat un penalty obținut tot de el.

Dan Alexa, după primul amical: ”Ratăm enorm de mult și asta este o mare problemă pentru noi”

La finalul jocului de la Galtiu, Dan Alexa s-a declarat mulțumit de condițiile găsite la Alba Iulia, însă a fost total nemulțumit de ineficiența la finalizare a jucătorilor săi.

”Am găsit condiții foarte bune de pregătire aici, ținând cont că la Brașov este foarte frig, iar terenurile sunt acoperite de zăpadă. Am preferat să ne antrenăm pe iarbă, decât pe terenuri sintetice. Mă bucur foarte mult că am putut să jucăm 70 de minute pe un teren de iarbă. Sunt mulțumit de ritmul jocului și de faptul că reușim să controlăm jocul. Din păcate, ratăm enorm de mult și asta este o mare problemă pentru noi. Una peste alta un test bun, ne-am atins obiectivul”, a spus Dan Alexa.

Referitor la debutul oficial din noul an, ”Chirurgul” spune că echipa are datoria să se bată până la final pentru a intra în play-off. ”Ne dorim să intrăm în play-off și facem totul pentru asta. Am pierdut startul, dar încercăm să revenim. Cât sunt șanse matematice, noi suntem datori să ne luptăm până la capăt. Noi am arătat, în multe momente, pe parcursul sezonului că suntem o echipă de play-off. Un lucru este clar, mai sunt trei etape și noi nu avem voi să facem pași greșiți”, a mai declarat Alexa.

CS Universitatea din Alba Iulia: Fl. Șerban – Kilyen, Kis, Ionică, Cunțan – Al. Petresc, Paleoca – Fențiu, Herci, Bolojan – Vasinc
Au mai intrat: Spînu, Al. Bodea, Adjani, M. Toma, Amihăesei, Al. Albu
Antrenor: Mihai Manea

FC Brașov: Ureche – Sorsa, Fustar, Tud. Oltean – Lascu, Spătaru, R. Lazăr, Diogo Izata, Dumbravă – Blănaru, Lambrinoc
Antrenor: Dan Alexa

Cu ”Limoniu” pe margine, FC Brașov a reușit un set la zero cu Viitorul Sântimbru

În al doilea amical al zilei de la Galtiu, FC Brașov s-a impus cu scorul de 6-0 (4-0) cu Viitorul Sântimbru.

Amicalul s-a disputat pe parcursul a două reprize de câte 40 de minute, iar golurile brașovenilor au fost marcate de Zoran Mitrov (5), Alexandru Saim Tudor (16, 74), Kirill Kirilenko (34) și Sergiu Pîrvulescu (35, 80).

Viitorul Sântimbru: Andr. Anghel – Ov. Crișan, B. Popa, Morea, Ad. Olălău, C. Olălău, Goguța, E. Hălălae, Cr. Ivașcu, Epure, Brânză
Au mai intrat: Petrașcu Truță, Criș, Giurcă, Amihăesei, Gylien, S. Stan, Cărăbineanu, E. Vlad, M. Toma, R. Popa, D. Trifu
Antrenor: Adrian Bicheși

FC Brașov: Mutu (Șt. Dobre 36) – M. Burlacu, Marc, Vasu – Sg. Pîrvulescu, Rob. Boboc, Vas. Constantin, Saim Tudor, Kirilenko – Mitrov, Cociș.

Dan Alexa, după al doilea amical: ”Mă bucură foarte mult faptul că suntem sănătoşi, nu sunt accidentări”

Ioan Mărginean ”Limoniu”, fostul președinte al FC Brașov, a fost prezent la ambele jocuri amicale de astăzi ale divizionarei secunde. Primul adversar întâlnit de trupa lui Dan Alexa, CS Universitatea din Alba Iulia, este condusă de Bogdan Duma, ginerele lui Mărginean.

La jocuri a fost prezent și Bogdan Petric, noul manager al FC Brașov, cel care a organizat acest mini-cantonament la Alba Iulia. Acesta a urmărit cele partidele de pe banca de rezerve, alături de stafful tehnici

”O zi încărcată, cu două jocuri, am întâlnit o echipă de Liga a 3-a şi una de Liga a 4-a. Am jucat pe un teren natural, practic obiectivul nostru la Alba Iulia ăsta a fost. Le mulţumim gazdelor că ne-au oferit condiţii bune, spre foarte bune, ţinând cont de vremea de afară. Două jocuri în care am urmărit ca jucătorii să joace minim 70 de minute. Mă bucură foarte mult faptul că suntem sănătoşi, nu sunt accidentări. Mai avem aici două zile, apoi ne pregătim pentru jocul cu Dinamo, ultimul joc amical înainte de începerea campionatului”, a spus Dan Alexa.

Vineri, FC Brașov va reveni acasă, iar sâmbătă, de la ora 14:00, are programat amicalul cu Dinamo, ultimul test înaintea reluării campionatului Ligii 2.

  • În această iarnă, FC Brașov a mai disputat amicale cu Sepsi OSK 2 (Liga 3 / 2-1), Șahtior Karagandy (prima ligă din Kazahstan / 2-0), BK Fremad Amager (liga secundă din Danemarca / 1-1), FK Tuzla City (prima ligă din Bosnia-Herțegovina / 0-1) și Qizilqum (prima ligă din Uzbekistan / 1-2).

Foto: Dan Henegar (Ziarul Unirea) și FC Brașov

Adi MARICA 15 Feb. 2023, 22:14 Liga 2
Pe aceeași temă