FC Brașov, victorie în primul meci din Antalya. ”Dubla” lui Diogo Izata a decisiv meciul cu Șahtior Karagandy, echipă care în 2021 elimina FCSB din Conference League

Adi MARICA 02 Feb. 2023, 12:37 Liga 2
FC Brașov, victorie în primul meci din Antalya. ”Dubla” lui Diogo Izata a decisiv meciul cu Șahtior Karagandy, echipă care în 2021 elimina FCSB din Conference League

FC Brașov a început seria amicalelor din Antalya cu un joc contra celor de Șahtior Karagandy, echipă din prima ligă din Kazahstan care în vara anului 2021 o elimina surprinzător pe FCSB din Conference League.

Jucătorii lui Dan Alexa s-au impus cu scorul de 2-0 (0-0), grație dublei lui Diogo Izata, care a marcat în minutele 81 și 83.

FC Brașov a câștigat în minutele de final amicalul cu Șahtior Karagandy

Prima repriză a fost echilibrată, cu puține ocazii la cele două porți. Echipa brașoveană a avut două șanse de a deschide scorul prin Lambrinoc, singur cu portarul, și Rareș Lazăr, șut din lovitură liberă de la marginea careului. În prima parte au jucat și Ureche, Diallo și Blănaru, toți transferați în această iarnă.

Tudor Saim s-a accidentat la cap în minutul 16 și nu a mai putut continua jocul, acesta fiind înlocuit cu Kirilenko. Jucătorul împrumutat de la Petrolul a suferit o contuzie, s-a simțit amețit, dar apoi și-a revenit.

Partea secundă a fost la fel de săracă în ocazii, dar treupa lui Dan Alexa a dat lovitura pe final gratie dublei portughezului Diogo Izata (81, 83). Acesta a deschis scorul după o acțiune personală finalizată cu un șut la colțul lung (81). Același Izata a stabilit scorul final, cu un lob peste portar, după o degajare a portarului Mutu!

FC Brașov (prima repriză): Ureche (Șt. Dobre 30) – Sorsa, Fustar, Diallo – Lascu, Vas. Constantin, R. Lazăr, Saim Tudor (Kirilenko 16), Tud. Oltean – Lambrinoc (Mitrov 30), Blănaru
FC Brașov (repriza secundă): Șt. Dobre (Mutu 63) – Sg. Pîrvulescu, M. Burlacu, Marc, Vasu, Dumbravă – Rob. Boboc (Cociș 88), Mitrov (Pășcăluță 69), Diogo Izata – Angelov, Kirilenko (Spătaru 59)

Luca Florică, adus de la Progresul Spartac chiar înainte de plecarea în cantonamentul din Turcia, nu a jucat în acest meci din cauza unei accidentări.

BK Fremad Amager, următorul adversar al Brașovului

Următorul amical al brașovenilor în Antalya este programat duminică, 5 februarie. Elevii lui Dan Alexa se vor duela cu danezii de la BK Fremad Amager (locul 9 în liga secundă din Danemarca).

Până la data de 10 februarie, când revine acasă, echipa brașoveană va mai juca cu Tuzla City (Bosnia-Herțegovina / 7 februarie) și Dinamo Kiev U21 (Ucraina / 9 februarie).

În țară, în prima parte a pregătirii, FC Brașov s-a impus cu 2-1 în amicalul cu Sepsi OSK 2 (Liga 3), iar testul cu Olimpic Zărnești, programat în weekendul trecut, a fost anulat din cauza condițiilor meteo.

Înregistrarea amicalului dintre FC Brașov și Șahtior Karagandy:

 

Adi MARICA 02 Feb. 2023, 12:37 Liga 2
Pe aceeași temă