FC Brașov a câștigat primul test din 2023, cu Sepsi OSK 2. Concluziile lui Dan Alexa și motivul pentru care primele două achiziții nu au evoluat

Adi MARICA 21 Jan. 2023, 16:20 Liga 2

FC Brașov a câștigat amicalul disputat astăzi, 21 ianuarie, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi OSK 2, echipă clasată pe locul 6 în Seria a 5-a a Ligii 3 după 15 etape.

Elevii lui Dan Alexa s-a impus cu scorul de 2-1 (1-0), cu golurile marcate de Rareș Lazăr (22) și Zoran Mitrov (63), iar pentru covăsneni a punctat Denis Rența (67).

Victorie la limită pentru FC Brașov în testul cu Sepsi OSK 2

Meciul disputat pe terenul sintetic al bazei sportive Sepsi Arena a început cu o ocazie mare a gazdelor. Toma a profitat de o gafă a lui Oltean, iar Micu a fost salvat de transversală. Brașovenii au controlat apoi jocul. Tudor Saim a avut prima ocazie de a marca, șutul său din lovitură liberă lateral stânga ducându-se direct în transversală.

Rareș Lazăr a deschis scorul la mijlocul primei reprize, cu un șut plasat din 10 metri, după o acțiune în flancul drept pornită de la Sergiu Pîrvulescu și continuată de Vasile Constantin în rol de servant.

Până la finalul primei reprize, Lambrinoc a ratat șansa desprinderii, cu un șut plasat pe centrul porții.

În partea secundă, cei doi antrenori au făcut mai multe modificări, Brașovenii au majorat scorul în minutul 67, după o acțiune în flancul drept, purtată de Mitroi și continuată de Dan Spătaru și Cociș, iar Mitrov a înscris din apropiere.

Denis Rența, golul meciului

Cei de la Sepsi OSK 2 au redus din diferență prin mijlocasul brașovean Denis Rența, șut de la 25 de metri la care Mutu a fost surprins.

Până la final, Diogo Izata a scăpat singur cu portarul, însă execuția portughezului a fost modestă.

Următorul meci de pregătire al echipei brașovene este programat sâmbăta viitoare, cu Olimpic Zărneşti (Liga 3).

Dan Alexa: ”Ca și efort și ca implicare eu sunt mulțumit”

Dan Alexa s-a declarat mulțumit de efortul și implicarea jucătorilor în acest prim test și a lăudat echipa antrenată de Valentin Suciu, cel cu care ”Chirurgul” s-a duelat în vara trecută pentru postul de antrenor la FC Brașov. La finalul jocului, Suciu și Alexa s-au felicitat și s-au întreținut amical.

Suciu a folosit în acest meci jucători de 17-18 ani, iar cinci dintre ei sunt brașoveni: Toma, Rența, Maftei, Iustin Grigore și Moroșanu.

Alexa a testat în acest joc și un tânăr mijlocaș de la Sepsi, brașoveanul Radu Matei, însă acesta a avut ghinion și s-a accidentat după doar câteva minute.

”Am ținut mult să închidem această săptămână de pregătire cu un joc. Suntem într-o perioadă de recomodare și am fost interesat ca în acest joc să le dau minute jucătorilor. Ca și efort și ca implicare eu sunt mulțumit. Un joc bun împotriva unei echipe motivate, cu jucători tineri, care aleargă mult, un adversar bun pentru un astfel de meci”, a spus Alexa.

”Sergiu Pîrvulescu merită să joace la Brașov, lui Dobre îi ofer șansa să revină în prim plan”

Sergiu Pîrvulescu a debutat la FC Brașov în amicalul cu Sepsi OSK 2. Tânărul fundaș dreapta brașovean despărțit în această iarnă de Gloria Buzău a fost activ pe tot parcursul primei reprize, a urcat mult în atac și a contribuit la faza primului gol.

”Pe Pîrvulescu îl cunosc bine, este și brasovean și eu mereu pe unde am fost am preferat să joc cu jucătorii localnici care merită, nu o nebunie de a promova jucători tineri doar ca să mulțumesc lumea. Și Pîrvulescu, si Dan Spătaru merită sa joace la FC Brașov. Sper ca Pîrvulescu să aibă evoluții mult mai bune decât a avut la Buzău pe finalul sezonului. Dobre (n.r. – portarul Ștefan Dobre, adus de la Ripensia) a stagnat în ultimii 2 ani, ba chiar s-a dus în jos după acel transfer la Clinceni, care i-a făcut mult rău. Eu îi ofer șansa să revină în prim plan”, a declarat Alexa, care a admis că FC Brașov îl poate pierde pe Micu, portarul integralist din prima parte a sezonului, în această iarnă: ”Micu are o ofertă clară de la Liga 1, vom vedea zilele următoare. Este o șansă foarte mare pentru el, dar important este să ne găsim și noi un portar. Dacă Micu va pleca, el o va face doar sub formă de împrumut, pentru că este un jucător de valoare. Mă bucur că atrage atenția și să nu uităm că acum un an el juca în Liga 3.”

Diallo și Blănaru, menajați

În amicalul cu Sepsi OSK 2, Bradley Diallo și Ștefan Blănaru, primele două achiziții oficiale ale echipei, nu au fost folosiți, ambii jucători având programat un antrenament fizic.

”Nu am vrut să risc, Blănaru vine după o pauză de mai bine de două luni, Diallo a venit doar de câteva zile, Lascu simte o jenă și de aceea nu i-am folosit. Mbombo și Jovanovic sunt jucători pe care eu nu mă mai bazez și sper să reziliem contractele”, a spus antrenorul echipei FC Brașov.

FC Brașov (prima repriză): Micu (Șt. Dobre 23) – Sorsa, Fustar, Tud. Oltean – Sg. Pîrvulescu, Vas. Constantin, R. Lazăr, Saim Tudor, Kirilenko – Lambrinoc, Angelov
FC Brașov (repriza secundă): Gârniță (D. Mutu 65) – M. Burlacu, Marc, Vasu – Mitroi (R. Matei 73, Cociș 80), Spataru, Pascaluță, Diogo Izata, Dumbravă – Cociș (Bătinaș 73), Mitrov

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-are-un-nou-portar-la-fc-brasov-fost-la-ripensia-si-ar-putea-cauta-inca-unul-sebastian-micu-pe-picior-de-plecare-in-superliga-19258289

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bradley-diallo-prezentat-oficial-la-fc-brasov-durata-contractului-semnat-de-francezul-care-in-romania-a-mai-jucat-pentru-patru-echipe-19258255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-negrean-in-liga-3-dupa-ce-a-reziliat-cu-fc-brasov-19258216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-n-a-semnat-gabi-tamas-cu-fc-brasov-desi-s-a-antrenat-cu-echipa-lui-dan-alexa-nu-am-vazut-dorinta-asta-fostul-international-dezvaluiri-despre-trecutul-sau-stegar-19258182

Adi MARICA 21 Jan. 2023, 16:20 Liga 2
Pe aceeași temă