Dinamo a câștigat amicalul cu FC Brașov, ultimul înaintea reluării Ligii 2. Dan Alexa, mai mult cu gândul la jocul oficial cu Gloria Buzău

Adi MARICA 18 Feb. 2023, 17:27 Liga 2

Dinamo s-a impus cu scorul de 2-1 (0-0) în amicalul disputat sâmbătă, 18 februarie, contra colegei din campionat FC Brașov, echipă în fața căreia câștiga cu 2-0, sub Tâmpa, și ultimul joc oficial din 2022. Pentru ambele formații, acesta a fost ultimul test înaintea de reluarea Ligii 2.

Echipa bucureșteană a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Ahmed Bani (56′) și Neluț Roșu (72′), în timp ce trupa brașoveană a înscris pe final, prin Zoran Mitrov (85), dar a reușit doar să reducă din diferență, fiindcă nu a putut egala.

Dan Alexa s-a bucurat după amicalul cu Dinamo că nu i s-au mai accidentat jucători

Meciul dintre Dinamo și FC Brașov, clasate pe locurile 8, respectiv 10 în Liga 2 după 16 etape, cu 24, respectiv 23 de puncte acumulate, s-a jucat pe terenul de la Petrăchioaia, un sat din Ilfov apropiat de Afumați.

Fără mai mulți jucători cu probleme medicale, Chică-Roșă, Blănaru, Diallo sau Florică, Dan Alexa a împărțit lotul în două în amicalul cu Dinamo.

”Din păcate, amicalul cu Dinamo l-am programat de acum o lună, iar acum debutăm în campionat joi, în deschiderea etapei, astfel că fost nevoit să împărat lotul în două și să acord jucătorilor câte 45 de minute. Un amical bun, cu un adversar bun, în care am dat minute tuturor jucătorilor din lot. Mă bucur că nu aveam jucători accidentați după acest meci. Începem campionatul și sper să arătăm bine la Buzău, unde sper să obținem maxim. Dacă vom câștiga la Buzău pot spune că vom avea șanse mari la play-off”, a spus Dan Alexa la finalul meciului cu Dinamo.

”Chirurgul” are motive de îngrijorare pentru pregătirea meciul cu Gloria Buzău, primul oficial din 2023: ”De două săptămâni căutam un teren bun de antrenament la Brașov, chiar nu știu ce vom face de mâine încolo. Este vital să te pregătești pe un teren de iarbă, de aceea am și fost plecați la Alba Iulia.”

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche, Demici – N. Roșu, I. Roșu, Daniel Iglesias – Borcea, Ghezali, Bani
Rezerve: Dujmovic – Bena, V. Irimia, V. Stanciu, Al. Irimia, Șerban, Al. D. Pop, Delciu, Florescu
Antrenor: Ovidiu Burcă

FC Brașov (prima repriză): Ureche – Sorsa, Fustar, Tud. Oltean, Dumbravă – Sg. Pîrvulescu, R. Lazăr, Diogo Izata, Spătaru, Angelov, Saim Tudor 
FC Brașov (repriza secundă): Mutu – Lascu, M. Burlacu, Marc, Vasu – Lambrinoc, Vas. Constantin, Rob. Boboc, Mitrov, Kirileko – Cociș
Antrenor: Dan Alexa

Dinamo câștigase până acum în amicale doar în fața unor echipe din Liga 3

În această perioadă de pregătire de iarnă, Dinamo a mai disputat amicale cu CS Păulești (0-0), CSO Plopeni (1-1), CS Blejoi (5-0), ACS Muscelul Câmpulung Elite (3-0), Unirea Slobozia (0-2) și Farul Constanța 2 (0-0). A înregistrat, astfel, trei victorii, cu aceasta cu FC Brașov, trei remize și un eșec, acesta din urmă venind împotriva celui mai dificil adversar întâlnit.

În primul meci oficial din 2023, Dinamo e programată să joace luni, 27 februarie, de la ora 17:00, pe teren propriu, cu Unirea Constanța. Adversarul nu mai are jucători, însă spune prin administratorul ei că nu renunță la competiție!

FC Brașov a fost în două cantonamente

De partea cealaltă, FC Brașov a mai disputat amicale cu Sepsi OSK 2 (Liga 3 / 2-1), Șahtior Karagandy (prima ligă din Kazahstan / 2-0), BK Fremad Amager (liga secundă din Danemarca / 1-1), FK Tuzla City (prima ligă din Bosnia-Herțegovina / 0-1), Qizilqum (prima ligă din Uzbekistan / 1-2), CS Universitatea din Alba Iulia (Liga 3 / 2-0) și Viitorul Sântimbru (Liga 4 Alba / 6-0).

Echipa lui Dan Alexa a fost în cantonament în Turcia, iar în această săptămână a efectuat un mini-stagiu la Alba Iulia, spre deosebire de Dinamo, care nu a avut posibilități financiare să se pregătească altundeva decât la baza proprie de la Săftica.

În etapa a 17-a, FC Brașov joacă joi, de la ora 17:00, la Gloria Buzău, meciul fiind cel care deschide prima rundă din 2023.

Atât Dinamo, cât și FC Brașov sunt în acest moment în afara locurilor de calificare în play-off.

Înregistrarea amicalului Dinamo – FC Brașov 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=ZGNXSMcQWQ0

Foto: FC Brașov
Video: Radio Dinamo1948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-achizitie-a-iernii-la-fc-brasov-s-a-rupt-stefan-blanaru-a-suferit-o-grava-accidentare-a-ajuns-de-urgenta-la-spital-si-va-fi-supus-unei-interventii-chirurgicale-19260584

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-amical-cu-farul-2-19260186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-doua-victorii-la-galtiu-insa-si-adversarii-au-fost-modesti-dan-alexa-exasperat-de-ratarile-jucatorilor-sai-este-o-mare-problema-pentru-noi-19260503

Adi MARICA 18 Feb. 2023, 17:27 Liga 2
Pe aceeași temă