Farul și-a stabilit data reunirii. Mai întâi, ”marinarii” merg să efectueze vizita medicală, nu și testarea împotriva SARS-CoV-2

Marius ANGHEL 01 Jul. 2020, 16:40 Liga 2
Farul și-a stabilit data reunirii. Mai întâi, ”marinarii” merg să efectueze vizita medicală, nu și testarea împotriva SARS-CoV-2

Farul este o altă echipă dintre cele 23 care au dreptul să participe în noua ediție a Ligii 2 care își va relua antrenamentele în curând pentru pregătirea sezonului ce e preconizat să aibă startul la finalul lunii august. De luni, 6 iulie, jucătorii lui Ianis Zicu vor începe ședințele de antrenament.

Farul își va supune jucătorii la tradiționala vizită medicală în zilele de joi și vineri din această săptămână. ”Marinarii” nu vor fi testați împotriva visusului SARS-CoV-2, în cadrul vizitei. De luni, Ianis Zicu va putea conduce ședințe de pregătire cu maximum zece sportivi în grupă, urmând noul protocol medical emis de autorități și anunțat de FRF.

De astăzi, 1 iulie, ASU Politehnica a dat start pregătirii, în trei grupuri de câte opt jucători, fără să fi efectuat testarea împotriva noului coronavirus. Și Concordia Chiajna și-a reluat antrenamente de săptămâna trecută, însă momentan are jucătorii în izolare, după ce doi dintre componenții lotului, Andrei Marc și Ionuț Biceanu, au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

”După mai mult de trei luni de pauză, cauzată de pandemia de COVID-19, echipa noastră se pregătește să reia antrenamentele în vederea noului sezon al Ligii a 2-a, care va începe în partea a doua a lunii august. Alb-albaștrii vor efectua joi și vineri vizita medicală la o clinică din Constanța, iar luni vor susține primul antrenament, pe terenul din complexul sportiv din strada Primăverii. Ședințele de pregătire se vor desfășura conform noului ordin comun al Ministrului Tineretului și Sportului și Ministrului Sănătății, intrat în vigoare la 1 iulie”, a anunțat Farul pe site-ul oficial.

ianis zicu - farul constanța
Antrenorul Ianis Zicu și-a prelungit și el în această vară contractul cu Farul, pentru încă un sezon.

Farul, un transfer, patru prelungiri de contracte și 11 despărțiri, printre care și de căpitan

Farul s-a despărțit în ultimele zile de o serie de jucători pe care i-a avut în lot în sezonul încheiat prin ”înghețare” din cauza pandemiei de COVID-19. Baudouin Kanda, Alexandru Nicola, Iulian Carabela, Daniel Toma, Dimciu Halep, Mihailo Mitrov, Laurențiu Ardelean, Tudor Moldovan, Mădălin Martin și Ionuț Stoica, doar acesta din urmă fiind dorit în continuare de ”marinari”, însă nelăsat de FC Voluntari, clubul de care aparține. În plus, nici căpitanul Vlda Muțiu nu se va mai afla în lot, fiindcă a ales să plece la ”U” Cluj.

Singurul transfer perfectat până acum reprezintă mijlocașului defensiv Marius Chindriș (29 de ani), ultima dată la Viitorul Șelimbăr, în Liga 3, în timp ce cu Alexandru Stoica (23 de ani), Antonio Cruceru (23 de ani), Paul Antoche (27 de ani) și Ionuț Ursu (fundaș central, 31 de ani) s-a ajuns la un acord privind prelungirea contractelor care expirau ieri, 30 iunie.

Farul a încheiat sezonul de Liga 2 ediția 2019/2020, ”înghețat” după 24 de etape dintr-un total de 38 din cauza pandemiei COVID-19, pe locul 9, cu 33 de puncte, la egalitate cu SCM Gloria Buzău și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Foto: Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bursa-transferurilor/farul-isi-pierde-capitanul-vlad-mutiu-merge-la-u-cluj-ce-se-intampla-cu-dur-bozoanca-19136766

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-farul-se-desparte-de-nu-mai-putin-de-zece-jucatori-cu-noua-dintre-ei-s-a-decis-sa-nu-mai-continue-colaborarea-19136550

Marius ANGHEL 01 Jul. 2020, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă