ASU Politehnica a reînceput ”mișcarea” fără niciun transfer nou la nivel de seniori. ”De la an la an a fost tot mai greu”. Cei 24 de jucători pe care Benga îi are la dispoziție și obiectivul pentru noul sezon de Liga 2

Anda DELIU 01 Jul. 2020, 15:03 Liga 2

ASU Politehnica a revenit la treabă miercuri dimineața, cu antrenamente în grupuri restrânse, deoarece clubul nu poate face sesiuni clasice în absența testării pentru coronavirus. Noutăți majore nu sunt, decât reveniri din împrumuturi și juniorii aduși de la Reșița, anunțați deja în exclusivitate de Liga2.ro.

Antrenorul Octavian Benga speră să nu mai plece niciun jucător și recunoaște că nu sunt bani care să permită un cantonament. Și directorul sportiv Marius Cociu a spus că nu există alt obiectiv decât evitarea retrogradării.

Octavian Benga: ”Vom face pregătirea în trei grupuri, cu schimbare de acasă, fără să facă duș, temperatura luată în bază și distanțarea cerută de la Ministerul Sănătății”

ASU Poli se antrenează de la 1 iulie cu cei 24 de jucători împărțiți în trei grupe de opt. Echipa timișoreană revine la pregătire, după ce în perioada 1 – 19 iunie a condus ședințe de pregătire după circa trei luni de pauză forțată din cauza pandemiei.

”E destul de dificil după o perioadă mai lungă de pauză. Noi am mai lucrat puțin pentru că nu mi-am dorit să avem o pauză așa lungă. Sperăm ca între timp și măsurile să se relaxeze. Și data trecută am respectat punct cu punct legea. Așa vom face și în continuare, să ne oferim de riscuri și să respectăm cerințele autorităților. Ne vom antrena pentru început în grupuri de opt jucători, chiar dacă legea sugerează în zece, noi o vom face în trei grupuri, cu schimbare de acasă, fără să facă duș, temperatura luată în bază și distanțarea cerută de la Ministerul Sănătății. Cei din Timișoara stau la casele lor, iar cei veniți din alte localități au cazare, li se aduc pachete de mâncare. Am limitat cât mai mult contactul cu alte persoane”, a explicat antrenorul Octavian Benga.

Clubul se gândește să efectueze testarea de COVID în perspectiva amicalelor

Alb-violeții au primul amical în data de 18 iulie, cu grupa 2003 a clubului. Până atunci, directorul sportiv Marius Cociu a punctat că, mai mult ca sigur, se vor face teste împotriva SARS-CoV-2.

”E clar că există o reținere. Testările sunt obligatorii în condițiile în care vrei să faci antrenamentele în comun, mă refer la toată echipa, și inevitabil să intri în cantonament, respectând tot protocolul. Începem mișcarea, nu neapărat antrenamentele. Când vorbim de antrenamente, ne referim la antrenament cum și îmi doresc băieții, în grup, cum îl știm cu toții. E o mișcare, o întâlnire, un moment de organizare. Așteptăm și noi. Noi suntem convinși că vom ajunge în situația în care va trebui să ne testăm”, a punctat Cociu.

Singurele transferuri: Victor Lolea și Alexandru Giurică. Sunt și reveniri după împrumuturi

După cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate, mijlocașii Victor Lolea și Alexandru Giurică, ultima dată la CSM Reșița, grupa 2002, au venit la ASU Poli. Au revenit din împrumuturi Vlad Bâte, Dragoș Coroiu, Adrian Lazăr și Răzvan Pițigoi.

Dată fiind situația financiară, nu se știe dacă vor fi alte transferuri. Mai e nevoie ca Alexandru Munteanu și Sergiu Popovici că semneze noile contracte, cei doi fiind prezenți la reunire.

„Tot timpul la fotbal ești în căutări sau pot apărea jucători interesanți. Cu siguranță în perioada următoare ne vom decide. Vom vedea și situația bugetului, pentru că există o barieră pe care nu putem să o depășim și e destul de dificil să ne facem iluzii. Vom vedea și de cantonament. Dar eu am transmis conducerii că este pe primul plan să rămână un nucleu de jucători pe care eu mi-l doresc și banii să-i folosim în zona aceasta în dauna unui cantonament. Putem să ne pregătim și la Timișoara. Banii pot fi direcționați către salariile jucătorilor”, a spus Benga.

De la echipa 2003 a clubului au fost promovați în lotul condus de Octavian Benga cinci jucători: Ralf Roland Kuhn, Rareş Petru Bîrlovean, Denis Casian Bot, Denis Răzvan Radu și Demetris Cristodulo. Aceștia au semnat contracte de profesioniști.

Obiectiv realist în noul sezon: ”Rămânerea în Liga 2”

Marius Cociu a recunoscut că obiectivul echipei rămâne salvarea de la retrogradare în noua ediție a Ligii 2. ”Obiectivul rămâne același pe care îl avem de patru ani: rămânerea în Liga 2. E foarte important să rămânem în Liga 2, pregătim 2021-2022 cu speranța că vom promova în Liga 1. Eu tot timpul am spus. De la an la an a fost tot mai greu. Și adevărul acesta e, nu trebuie să ascundem treaba asta și trebuie să fim realiști”, a punctat Marius Cociu.

Viorel Șerban: ”Marea performanță nu se poate face în condițiile în care clubul funcționează actualmente”

Altfel, președintele Viorel Șerban crede și el că după un sezon de bătaie la subsol de clasament, clubul poate trage la promovare.

”Mi-am pus în plan ca în doi ani de zile să atrag oameni potenți financiar. Marea performanță nu se poate face în condițiile în care clubul funcționează actualmente”, a punctat Șerban.

Lotul ASU Politehnica Timișoara, împărțit în grupe de opt:

Grupa 1: Rareș Murariu, Călin Jurj, Ioan Mera, Dragoș Coroiu (revenit de la CSC Dumbrăvița), Denis Radu, Alin Ignea, Vlad Bâte (revenit de la Ghiroda), Alexandru Giurică (ex CSM Reșița juniori);
Grupa 2: Alexandru Borbei, Nicolae Sofran, Cristian Scutaru, Sergiu Popovici, Alexandru Munteanu, Cristian Dros, Dorin Codrea, Alexandru Pop;
Grupa 3: Mario Contra, Raul Vidrăsan, Ionuț Coadă, Bogdan Vasile, Adrian Lazăr (revenit de la Ghiroda), Demetris Cristodulo, Alin Manea, Fabio Trip, Victor Lolea (ex CSM Reșița juniori).

De la prima ședință de pregătire au lipsit Mircea Axente, cu copilul bolnav, și Răzvan Pițigoi, care dădea examen la școala de șoferi.

https://www.youtube.com/watch?v=ed2SJaK3ks4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR24KMBGbiIPoXWE8xtY0TUJ77OllVWdhuglhYYc45roEZRIwSgWI2i8ndk

Foto și video: ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-si-a-anuntat-un-program-incomplet-de-amicale-pentru-aceasta-vara-timisorenii-dau-start-pregatirii-noului-sezon-de-liga-2-19137379

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-in-cautare-de-juniori-si-la-alte-cluburi-din-tara-cinci-juniori-ai-timisorenilor-au-semnat-contracte-de-profesionisti-19137214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-timisoara-si-a-anuntat-noul-presedinte-mutare-previzibila-intre-rectori-19137023

Anda DELIU 01 Jul. 2020, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă