Farul își pierde căpitanul și confirmă despărțirea. Vlad Muțiu merge la ”U” Cluj. Ce se întâmplă cu Dur-Bozoancă?

Farul își pierde căpitanul și confirmă despărțirea. Vlad Muțiu merge la ”U” Cluj. Ce se întâmplă cu Dur-Bozoancă?

Farul a anunțat zilele trecute că nu mai continuă în noua ediție a Ligii 2 cu zece jucători pe care Ianis Zicu s-a bazat în sezonul încheiat după doar 24 de etape din cauza pandemiei de COVID-19. Printre ei nu se regăsește și portarul Vlad Muțiu (25 de ani), căpitanul echipei. Acesta va pleca însă de la gruparea constănțeană cu desținația Cluj-Napoca, la Universitatea, astfel că numărul despărțirilor de ”marinari” se mărește.

Vlad Muțiu merge la ”U” Cluj

Vlad Muțiu este primul transfer pe care ”U” Cluj îl face pentru noua ediție a Ligii 2, scrie ClujSport. Echipa pregătită de Adrian Falub ar fi obținut semnătura portarul crescut de Dinamo și se va despărți de Cosmin Dur-Bozoancă (22 de ani), titularul din ultimele două sezoane, al cărui împrumut de la Viitorul expiră la finalul acestei luni.

Muțiu, jucător originar din Baia Mare, a evoluat în acest sezon în 23 de meciuri pentru Farul, fiind singurul portar utilizat de Ianis Zicu în acest sezon. Goalkeeperul crescut de Dinamo, club pentru care a apucat să joace în Liga 1 în 11 jocuri, a mai fost legitimat la Unirea Tărlungeni, CSM Râmnicu Vâlcea și CS Afumați, toate când erau în Liga 2.

Farul i-a mai avut în lot pe postul de portar pe Mihai Eșanu (21 de ani), împrumutat tot de la Dinamo, și pe Andrei Udeanu (21 de ani).

Îi ia Cosmin Dur-Bozoancă locul lui Buzbuchi la Viitorul?

La ”U” Cluj, Muțiu îi va lua locul lui Cosmin Dur-Bozoancă, jucător căruia îi expiră împrumutul de la Viitorul, acolo unde ar putea primi, în sfârșit, o șansă, după ce clubul lui Gheorghe Hagi tocmai a anunțat despărțirea de Alexandru Buzbuchi (23 de ani), care pleacă după ce a petrecut 11 ani la echipa din Ovidiu.

Dur-Bozoancă a avut 36 de apariții pentru ”U” Cluj în sezonul trecut de Liga 2, plus două jocuri la barajul de promovare, când și prezențe în meciurile de Cupa României. În această ediție de campionat a avut 16 apariții pe teren în eșalonul secund, fiind principalul portar al echipei.

În lot s-au mai regăsit Andrei Gorcea (18 ani), care a avut două apariții în poartă, și Rareș Pop (21 de ani), fără meci jucat.

Altfel, ”U” Cluj așteaptă să vadă ce buget va primi din partea Consiliului Local Cluj-Napoca pentru a știi pe ce bani se va baza în noul sezon de Liga 2. Primarul Emil Boc promitea susținere financiară, însă nu la același nivel ca până acum, după această pandemie.

Farul confirmă despărțirea de căpitanul Vlad Muțiu: ”A ales să nu-și mai prelungească acordul cu clubul nostru”

UPDATE: Farul a confirmat, după articolul postat de Liga2.ro, despărțirea de portarul Vlad Muțiu, care n-a mai dorit să-și prelungească înțelegerea care expiră la finalul acestei luni.

”Aflat la final de contract, portarul Vlad Muțiu a ales să nu-și mai prelungească acordul cu clubul nostru. Îi mulțumim pentru munca depusă în tricoul alb-albastru și îi urăm mult succes în carieră.

În sezonul trecut al Ligii a 2-a, Vlad Muțiu, care a purtat banderola de căpitan, a fost integralist, evoluând în toate cele 23 de partide disputate de echipa noastră, și a încheiat fără gol primit în 10 dintre acestea”, a anunțat Farul.

”Mulțumesc clubului FC Farul, staff-ului tehnic și colegilor, m-am simțit foarte bine la Constanța, mulțumesc suporterilor pentru susținere. A fost un an bun, în care sunt convins că am fi putut obține și mai mult dacă nu intervenea această problemă cu pandemia. Drumurile noastre se despart aici, dar vă urez tuturor multă baftă!”, a transmis Vlad Muțiu prin intermediul fostei sale echipe.

Abordat inițial de reporterul Liga2.ro, Muțiu nu a dorit să comenteze plecarea sa de la Farul.

Farul s-a mai despărțit de Baudouin Kanda, Alexandru Nicola, Iulian Carabela, Daniel Toma, Dimciu Halep, Mihailo Mitrov, Laurențiu Ardelean, Tudor Moldovan, Mădălin Martin și Ionuț Stoica, doar acesta din urmă fiind dorit în continuare, însă nelăsat de FC Voluntari, clubul de care aparține, să continue cu ”marinarii”.

Constănțenii au ajuns la un acord privind prelungirea contractului cu Alexandru Stoica (23 de ani), Antonio Cruceru (23 de ani), Paul Antoche (27 de ani) și Ionuț Ursu (fundaș central, 31 de ani). În plus, a perfectat și un prim transfer, al mijlocașului defensiv Marius Chindriș (29 de ani), ultima dată la Viitorul Șelimbăr, în Liga 3.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-farul-se-desparte-de-nu-mai-putin-de-zece-jucatori-cu-noua-dintre-ei-s-a-decis-sa-nu-mai-continue-colaborarea-19136550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-are-asigurat-sprijinul-financiar-din-partea-autoritatilor-locale-primarul-emil-boc-noi-suntem-fondatori-adica-direct-responsabili-de-existenta-sa-19135649

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sedinta-de-urgenta-la-ucluj-fanii-si-conducatorii-au-discutat-despre-viitorul-clubului-iar-presedintele-e-dispus-sa-plece-in-anumite-conditii-ce-se-intampla-cu-antrenorul-adrian-f-19136309

Pe aceeași temă