Farul și-a încheiat cantonamentul de la București cu o remiză fără gol, cu o echipă pe care în urmă cu opt zile o învingea cu 5-0. Concluziile lui Ianis Zicu

Marius ANGHEL 28 Jan. 2021, 17:25 Liga 2
Farul și-a încheiat cantonamentul de la București cu o remiză fără gol, cu o echipă pe care în urmă cu opt zile o învingea cu 5-0. Concluziile lui Ianis Zicu

Farul Constanța și-a încheiat astăzi, 28 ianuarie, cantonamentul de la București, în ultima zi a acestui stagiu de pregătire disputând un meci amical contra echipei pe care a întâlnit-o și la începutul perioadei în care a ajuns în Capitală.

Echipa lui Ianis Zicu a remizat la scorul de 0-0 cu FC Voluntari 2, cea pe care la data de 20 ianuarie o învingea cu 5-0. Putem să spunem că ”marinarii” i-au făcut pe plac finanțatorului Ciprian Marica, cel care spunea după victoria cu Dinamo 2e îngrijorat că echipa sa câștigă toate amicalele.

Antrenorul Ianis Zicu a făcut o scurtă analiză a stagiului de pregătire din această iarnă.

Farul, doar 0-0 la al doilea amical cu FC Voluntari 2. Răzvan Greu a ieșit accidentat

Dacă în urmă cu opt zile învingea ocupanta locului 7 în Seria a 4-a a Ligii 3 cu 5-0, prin reușitele lui Andrei Banyoi (53, 70, 85, 87) și Alexandru Stoica (72), de această dată, Farul n-a mai înscris nici măcar o dață în fața puștilor de la FC Voluntari 2.

Întâlnirea de la baza Voința din București a fost dominată de jucătorii divizionarei secunde, după cum anunță Farul pe site-ul oficial, care și-au creat câteva oportunități importante de a marca, dar nu au reușit să și fructifice ocaziile, astfel că partida s-a încheiat fără gol.

Antrenorul Zicu nu e însă îngrijorat de faptul că echipa sa nu a înscris, ci de accidentarea mijlocașului Răzvan Greu.

”Sunt supărat că s-a accidentat Răzvan Greu și acest lucru este singurul care mă supără. Probabil că are ceva muscular, dar mă deranjează că terminăm cantonamentul cu această accidentare”, a spus Ianis Zicu.

Farul: Dur-Bozoancă (Fara 46′) – Greu (Savu 80′), M. Leca (I. Ursu 70′), Antoche, D. Panait (Carabela 46′) – Silaghi, Ant. Cruceru, Bîrnoi (Al. Stoica 46′) – Fl. Bălan (Măzărache 46′), Banyoi (Băjan 65′), Damașcan.

Acum opt zile, Farul utiliza următoarea echipă în amicalul cu FC Voluntari 2: Dur-Bozoancă (Fara 30′, Agachi 60′) – Băjan (Greu 45′), Leca (I. Ursu 45′), Antoche, D. Panait (Carabela 45′) – Ant. Cruceru, Liv. Mihai (D. Savu 60′), Bîrnoi – Damașcan (Rob. Silaghi 45′), Măzărache (Banyoi 45′), Fl. Bălan (Al. Stoica 45′).

”Marinarii”, patru victorii și o remiză în meciurile amicale

În perioada 18-28 ianuarie, în care Farul s-a aflat în cantonament la București, la baza sportivă Voința, echipa a înregistrat trei victorii, 5-0 cu FC Voluntari 2 (locul 7 în Seria a 4-a a Ligii 3), 3-0 de Unirea Slobozia (locul 19 Liga 2) și 6-0 de Dinamo 2 (locul 6 în Seria a 4-a a Ligii 3), cât și o remiză din nou cu FC Voluntari 2, 0-0.

Anterior, în primul joc amical din 2021, desfășurat la Constanța, jucătorii lui Zicu învinseseră cu 9-0 echipa U19 a clubului.

Concluziile lui Ianis Zicu la finalul cantonamentului: ”Era singura variantă ca să ne putem desfășura o activitate cât de cât decent”

După jocul de astăzi, jucătorii Farului s-au întors la Constanța, unde se vor pregăti pentru debutul oficial din acest an, care va avea loc la data de 10 februarie, în optimile Cupei României, contra prim-divizionarei Chindia Târgoviște.

Până atunci, Farul va mai disputa un ultim joc de verificare, cu FC Viitorul 2, în data de 3 februarie.

Ianis Zicu a făcut, după acest al doilea joc amical cu FC Voluntari 2, și o scurtă analiză a stagiului de pregătire de la București.

”Am avut condiții bune pentru perioada aceasta, chiar dacă apar mici probleme făcând antrenament pe teren sintetic. Era singura variantă ca să ne putem desfășura o activitate cât de cât decent, să putem să ne pregătim din punct de vedere fizic, tehnic și tactic. Mai este amicalul cu Viitorul 2, sperăm să nu mai apară nicio problemă de sănătate, pentru că nu suntem atât de mulți și avem nevoie de toți jucătorii valizi. Toată lumea o să joace și trebuie să ajute echipa să-și îndeplinească obiectivul”, a declarat Ianis Zicu, citat de fcfarulconstanta.ro.

Antrenorul e mulțumit de faptul că echipa sa nu a primit niciun gol în meciurile amicale desfășurate până acum. ”Ținând cont că am jucat cu echipe de liga a treia, nu trebuia să primim foarte multe goluri. Dar, dacă mă uit la echipele care se bat la promovare și au avut și ele meciuri cu echipe de liga a treia, toate au primit goluri. Dacă este să compar, este clar că sunt mulțumit că nu am primit niciun gol. Băieții au avut reacție și au încercat tot timpul să alerge la maximum pentru a opri orice atac advers”, a mai spus Zicu.

Pentru Farul, prima partidă din campionat în 2021 este programată în jurul datei de 20 februarie, împotriva celor de la Dunărea Călărași, în deplasare, în etapa a 16-a a Ligii 2. Farul ocupă locul 12 în clasament, cu 20 de puncte acumulate în 14 meciuri, și are ca obiectiv accederea între primele șase clasate la finalul sezonului regular, în play-off-ul de promovare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-surprinzator-la-intrebarea-de-cand-se-gandea-serios-la-cariera-de-antrenor-daca-iti-spun-eu-faceam-echipa-fostul-dinamovist-se-simte-mai-pregatit-in-noua-meserie-decat-19166893

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-marica-ingrijorat-ca-farul-bate-tot-in-amicale-sper-sa-reusim-sa-mentinem-echipa-cu-picioarele-pe-pamant-sa-nu-cumva-sa-levitam-cand-vin-meciurile-oficiale-19166594

Marius ANGHEL 28 Jan. 2021, 17:25 Liga 2
Pe aceeași temă