Farul a învins Dinamo 2 la cea mai mare diferență de scor înregistrată în amicalele din 2021. Ianis Zicu vrea mai puțini jucători străini în fotbalul românesc: ”Să ofere 100 la sută”

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 26 Jan. 2021, 16:25 Liga 2
Farul a învins Dinamo 2 la cea mai mare diferență de scor înregistrată în amicalele din 2021. Ianis Zicu vrea mai puțini jucători străini în fotbalul românesc: ”Să ofere 100 la sută”

Farul a obținut astăzi, 26 ianuarie, cea mai clară victorie în amicalele desfășurate în perioada cantonamentului pe care îl efectuează la București. ”Marinarii” conduși de Ianis Zicu au trecut cu 6-0 de Dinamo 2, formație clasată pe locul 6 în Seria a 4-a a Ligii 3 după 10 etape.

Șase marcatori diferiți pentru Farul în amicalul cu Dinamo 2

La fel ca testele cu Voluntari 2 și Slobozia, ci cel cu Dinamo 2 a avut loc tot la baza sportivă Voința din București, acolo unde, de altfel, susține Farul cantonamentul.

Scorul amicalului împotriva ”câinilor” mici a fost deschis în minutul 19 de Ilie Damașcan, iar în finalul primei reprize alb-albaștrii au mai punctat de două ori, prin Cosmin Bîrnoi, în minutul 41, și Robert Silaghi, în minutul 45.

În partea secundă, Simon Măzărache, intrat la pauză, a mărit avantajul în minutul 47. Până la final, Farul a mai înscris de două ori, în minutul 52, prin Liviu Mihai, aflat la prima reușită de la revenirea în tricoul ”marinarilor”, și, în minutul 72, prin Florin Bălan.

Cu Dinamo 2, pentru Farul au evoluat: Fara (Dur-Bozoancă 46) – Greu (Băjan 60), M. Leca, Antoche, Carabela (D. Panait 60) – Liv. Mihai (D. Savu 68), Ant. Cruceru (I. Ursu 60) – Bîrnoi (Măzărache 46), Rob. Silaghi, Damașcan (Fl. Bălan 60) – Banyoi (Al. Stoica 55).

Ianis Zicu: ”Sunt mulțumit că jucătorii mei au avut atitudine, indiferent de scorul de pe tabelă”

Ianis Zicu s-a declarat mulțumit de evoluția jucătorilor săi și a comentat și situația celor de la Dinamo 2.

”A fost o partidă bună pentru noi. Ei sunt la început de pregătire și le mulțumesc că au venit să joace. Este un joc de pregătire și sunt mulțumit că jucătorii mei au avut atitudine, indiferent de scorul de pe tabelă.

Chiar vorbeam cu Emil Ursu, pentru că în urmă cu 21 de ani era antrenorul meu la echipa de tineret a lui Dinamo, și știam ce jucători erau la tineret, ce condiții aveam atunci. E păcat că s-a ajuns într-o situație ca aceasta, dar sper ca lucrurile să se rezolve.

Noi, deocamdată, suntem bine, nu au fost mari probleme de sănătate. Au fost două-trei situații din cauza terenului de antrenament și a condițiilor pe care toate echipele le au în această perioadă de iarnă. Sunt mulțumit de cum au răspuns în această perioadă și sper ca la partida de cupă să fim pregătiți să mergem mai departe. Nu știu unde jucăm (n.r. – întrebat dacă va juca îpotriva Chindiei la București, pe același teren unde a jucat și amicale din această iarnă), depinde de vreme. Să vedem cum o să fie la Constanța terenul. Vrem să jucăm pe un teren bun, unde se poate pasa, pentru că lucrurile sunt mai frumoase și pentru spectatori atunci când terenul este bun”, a spus Ianis Zicu la microfonul ProSport.

Ianis Zicu, despre jucătorii străini din România: ”Ar trebui să fie peste nivelul jucătorilor români”

Provocat să spună dacă i-a dat sfaturi lui Sergiu Buș atunci când s-a transferat în Coreea de Sud, unde Ianis Zicu a jucat pentru Pohang Steelers și Gangwon, antrenorul Farului a dus subiectul apoi spre situația jucătorilor străini din fotbalul românesc. Zicu spune că în România ar trebui aduși doar fotbaliști din alte țări care să vină cu un plus față de cei locali, nu să fie achiziționați orice străin și să aibă și un salariu mai mare decât un sportiv român.

”Și la noi, străinii care sunt aduși ar trebui să fie peste nivelul jucătorilor români, să nu mai aducem tot felul de jucători străini, care nu au mai jucat sau nu au jucat nicăieri și să le oferim contracte mai mari decât jucătorilor români. Eu am numai români, pentru că cred că la Liga a 2-a trebuie să ai un nivel foarte ridicat ca bază de pregătire, iar eu, deocamdată, la Constanța, nu am acest lucru. Nu aș vrea să văd un jucator nemulțumit, care să nu dea maximum. Vreau jucători care să ofere 100 la sută, pentru că trebuie să aibă ca obiectiv să meargă mai departe. Nu trebuie să se mulțumească cu Liga a 2-a. Genul acesta de jucători la mine în echipă nu au ce să caute. Dacă sunt mulțumiți să stea la Liga a 2-a, nu au ce să caute”, a spus Ianis Zicu.

În prima parte a acestui sezon de Liga 2, Farul a avut totuși în lot un jucător străin, pe moldoveanul Ion Cărăruș, pe care Ianis Zicu l-a utilizat în 12 meciuri.

Încă un test cu FC Voluntari 2 înainte de încheierea cantonamentului de la București

Farul mai are un amical programat în cantonamentul de zece zile de la București, ulterior urmând să revină la Constanța.

Joi, ”marinarii” întâlnesc din nou echipa FC Voluntari 2, pe care la începutul stagiului a învins-o cu 5-0.

Ultimul test înainte de debutul oficial din acest sezon este programat pe 3 februarie, cu FC Viitorul 2, echipă tot din Liga 3.

Primul joc oficial pe care Farul în are în 2021 are loc în optimile Cupei României. Pe 10 februarie, de la ora 14:30, constănțenii joacă pe teren propriu cu prim-divizionara Chindia Târgoviște.

Campionatul Ligii 2 se reia în jurul datei de 20 februarie, când Farul joacă în deplasare la Dunărea Călărași.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marinarii-au-tras-primele-concluzii-dupa-o-saptamana-de-cantonament-la-bucuresti-ce-spun-dur-bozoanca-birnoi-si-banyoi-despre-obiectivele-pe-care-le-au-la-farul-video-19166392

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-optimilor-cupei-romaniei-jocul-de-deschidere-are-sanse-mari-sa-nu-se-dispute-farul-si-u-cluj-au-meciurile-in-ziua-derby-ului-dinamo-fcsb-19166434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/90-de-straini-in-prima-parte-a-ligii-2-petrolul-a-utilizat-cei-mai-multi-doua-echipe-n-au-avut-niciunul-56-sunt-debutanti-29-au-marcat-19166324

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 26 Jan. 2021, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă