Ciprian Marica, îngrijorat că Farul bate tot în amicale: ”Sper să reușim să menținem echipa cu picioarele pe pământ, să nu cumva să levităm când vin meciurile oficiale”

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 26 Jan. 2021, 17:31 Liga 2
Ciprian Marica, îngrijorat că Farul bate tot în amicale: ”Sper să reușim să menținem echipa cu picioarele pe pământ, să nu cumva să levităm când vin meciurile oficiale”

Ciprian Marica, principalul finanțator al clubului Farul, s-a arătat încântat, dar și îngrijorat, totodată, de faptul că echipa antrenată de Ianis Zicu merge perfect în meciurile amicale din această iarnă și are numai victorii pe linie, toate înregistrate la diferențe importante de scor.

În cel mai recent test, Farul a trecut cu 6-0 de Dinamo 2 (locul 6 în Seria a 4-a a Ligii 3). Anterior, în stagiul de pregătire pe care îl efectuează la București, constănțenii trecuseră cu 5-0 cu FC Voluntari 2 (locul 7 în Seria a 4-a a Ligii 3) și cu 3-0 de Unirea Slobozia (locul 19 Liga 2). În primul joc amical din 2021, desfășurat la Constanța, jucătorii lui Zicu învinseseră cu 9-0 echipa U19 a clubului.

Ciprian Marica, îngrijorat că Farul are numai victorii în amicale: ”Pe de o parte ne bucură, dar nu e bine să prindem prea multă încredere, că ne culcăm pe o ureche”

Marica a părut inițial că glumește atunci când a fost întrebat despre ultimul rezultat înregistrat de Farul în amicale, 6-0 cu Dinamo 2, însă s-a dovedit cât se poate de serios în ceea ce a transmis.

”Mă și îngrijorez, pentru că, normal, mi-aș dori, mai ales la începutul pregătirii, să am ceva emoții. Sigur, am început bine, am jucat bine. Pe de o parte ne bucură, dar nu e bine să prindem prea multă încredere, că ne culcăm pe o ureche. Așa suntem noi, românii, din păcate. Sper, totuși, să reușim, împreună cu Ianis Zicu și cu stafful tehnic, să menținem echipa cu picioarele pe pământ, în ciuda rezultatelor bune, să nu cumva să levităm când vin meciurile oficiale, pentru că atunci e, de fapt, important, nu acum”, a spus, la microfonul ProSport, fostul internațional, la finalul jocului cu Dinamo 2.

Farul are sprijinul autorităților locale și județene din Constanța

Ciprian Marica este încrezător că autoritățile locale și județene din Constanța vor susține în continuare financiar echipa.

”Farul are în continuare susținerea primăriei. Am avut o discuție preliminară cu viceprimarul și cu cei de acolo, încă nu am discutat cu primarul Constanței și cu Consiliul Județean. Însă, repet, pentru mine era important să creez la Constanța o echipă solidă, care să aibă mai mulți stâlpi de susținere și tradiția și povestea Farului să meargă mai departe. Este printre puținele branduri ale Constanței, și Farul, să nu uităm, a dat cel mai bun jucător al României din toate timpurile, Gică Hagi”, a declarat Marica.

Marica, despre cazul ”U” Cluj – Farul: ”Regulamentul e foarte clar. Cei de la ”U” Cluj vin cu tot felul de insinuări, cu tot felul de tertipuri”

Despre cazul ”U” Cluj – Farul, meci nedisputat nici la reprogramare, după ce a doua oară a întâmpinat probleme cu cazurile de COVID-19 echipa constănțeană, Marica spune că situația este una simplă: Farul trebuie să câștige la ”masa verde”, așa cum susține regulamentul. Comisia de Disciplină și Etică a FRF, cea care judecă acest caz, însă nu a dat un verdic în acest caz, până acum amânând de trei ori un răspuns.

”Nici nu vreau să mai intru în polemici. Regulamentul e foarte clar. Cei de la ”U” Cluj vin cu tot felul de insinuări, cu tot felul de tertipuri. Asta am și stabilit, să nu mai intrăm în jocul lor. Este problema lor. Să spună ce vor și ce consideră. Pentru noi lucrurile sunt foarte clare și nu avem ce să discutăm din acest punct de vedere. Așa cum li s-a întâmplat lor, ni s-a întâmplat și nouă, nimic altceva”, susține Ciprian Marica.

Încă un test cu FC Voluntari 2 înainte de încheierea cantonamentului de la București

Farul mai are un amical programat în cantonamentul de zece zile de la București, ulterior urmând să se întoarcă la Constanța.

Joi, ”marinarii” întâlnesc din nou echipa FC Voluntari 2, pe care la începutul stagiului a învins-o cu 5-0.

Ultimul test înainte de debutul oficial din acest sezon este programat pe 3 februarie, cu FC Viitorul 2, echipă tot din Liga 3.

Primul joc oficial pe care Farul în are în 2021 are loc în optimile Cupei României. Pe 10 februarie, de la ora 14:30, constănțenii joacă pe teren propriu cu prim-divizionara Chindia Târgoviște.

Campionatul Ligii 2 se reia în jurul datei de 20 februarie, când Farul joacă în deplasare la Dunărea Călărași.

În acest moment, Farul ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2, cu 20 de puncte acumulate în 14 meciuri disputate în 15 etape. Dacă va primi cele trei puncte la ”masa verde” din jocul nedisputat cu ”U” Cluj, atunci Farul va urca pe locul 6, la egalitate chiar cu formația ardeleană. Locul 6 este ultimul care asigură prezența în play-off-ul de promovare în Liga 1, acesta fiind primul obiectiv al constănțenilor în acest sezon regular din care au mai rămas de disputat șase etape.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-invins-dinamo-2-la-cea-mai-mare-diferenta-de-scor-inregistrata-in-amicalele-din-2021-ianis-zicu-vrea-mai-putini-jucatori-straini-in-fotbalul-romanesc-sa-ofere-100-la-suta-19166571

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-optimilor-cupei-romaniei-jocul-de-deschidere-are-sanse-mari-sa-nu-se-dispute-farul-si-u-cluj-au-meciurile-in-ziua-derby-ului-dinamo-fcsb-19166434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marinarii-au-tras-primele-concluzii-dupa-o-saptamana-de-cantonament-la-bucuresti-ce-spun-dur-bozoanca-birnoi-si-banyoi-despre-obiectivele-pe-care-le-au-la-farul-video-19166392

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 26 Jan. 2021, 17:31 Liga 2
Pe aceeași temă