Fanii timișoreni, întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu: ”Suntem singurul oraș din țară fără infrastructură sportivă.” Liderul Druckeria, despre discuțiile cu reprezentanții Guvernului | VIDEO

Daniel NAZARE 02 Oct. 2023, 12:20 Liga 2

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, alături de mai mulți membrii ai Guvernului, printre care și Sorin Grindeanu, au stat, sâmbătă, de vorbă cu suporteri din orașul de pe Bega, nemulțumiți că Timișoara suferă la capitolul infrastructură sportivă, în capitala Banatului neexistând un stadion nou, o sală de sport nouă sau un bazin de înot.

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu fanii timișoreni! ”Suntem singurul oraș din țară fără infrastructură sportivă”

Întâlnirea a durat 45 de minute și s-au atins toate punctele necesare deblocării situației actuale în care se bate pasul pe loc din motive birocratice. Ideea întâlnirii a aparținut lui Alfred – Robert Simonis, președintele Camerei Deputaților și noul șef PSD Timiș.

Vechea arenă ”Dan Păltinișanu” avea o capacitate de 32.972 de locuri, însă a fost închisă definitiv competițiilor sportive la începutul lui 2022, din cauza condițiilor precare în care se găsește, după un joc Poli Timișoara – Petrolul în care nocturna s-a strins de două ori într-o repriză.

Stadionul nou se va ridica pe același loc și va fi al doilea cel mai scump al României, după Arena Națională! Nu mai puțin de 140 de milioane de euro vor fi investiți în noul complex ultramodern.

”Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa! Orgoliile politice și incompetența au blocat ani și ani de zile dezvoltarea acestui mare centru universitar al României pe partea de infrastructură sportivă!
Am discutat astăzi cu reprezentanții galeriei lui Poli Timișoara despre viitorul proiect al noului stadion. Totul se va debloca. Se va face dreptate pentru Timișoara!”, a transmis premierul Ciolacu după vizita de la Timișoara.

Sebastian Nonovic: ”Timișoara a rămas singurul oraș din țară fără infrastructură”

Sebastian Novovic, președinte Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria, a acordat un scurt interviu pentru ProSport imediat după terminarea dialogului cu premierul Marcel Ciolacu.

”Este un sentiment foarte mare de frustrare în rândul locuitorilor din zonă, a fanilor. E o problemă care trebuie rezolvată, Timișoara a rămas singurul oraș din țară fără infrastructură, adică fără stadion, fără Sală Polivalentă, fără bazin de înot! E trist când ne uităm la alte orașe și ce se întâmplă la noi…

Am dat sportivi de mare valoare de-a lungul timpului și merităm și noi să avem infrastructură.

A fost o întâlnire foarte bună cu membrii Guvernului, cu premierul Marcel Ciolacu, a existat deschidere, sper că se vor face pași concreți în continuare.

Jucăm pe stadionul Electrica, e un stadion mic, dar nu avem ce face. De aceea cred că trebuie să deblocăm această problemă cu stadionul mare.

Stadioanele noi atrag suporterii, am prieteni care nu mai vin la meci din această cauză. Nu știu ce să zic! Văzând atmosfera care se creează pe un stadion nou, oamenii se pot îndrăgosti de el. E simplu!

Performanța vine odată cu infrastructura. De aceea am ajuns aici. Este exact ca la o casă. Întâi faci fundația, apoi casa, apoi acoperișul. O echipă competitivă are acoperișul, noi deocamdată lucrăm la fundație!”, a declarat Sebastian Novovic pentru ProSport.

  • Suporterii timișoreni și Druckeria au organizat mai multe proteste în ultimii ani pentru a atrage atenția asupra infrastructurii sportive precare din Timișoara. Ultimul a avut loc la 25 mai 2023.

CSC Dumbrăvița, vârful Timișului la nivel de fotbal în 2023-2024

Județul Timiș este reprezentat în acest moment cel mai sus în fotbalul românesc de către CSC Dumbrăvița, echipă dintr-o comună aflat în imediata apropiere a Timișoarei. Aceasta ocupă locul 6 din 20 în Liga 2 după 8 etape, situându-se pe o poziție de calificare în play-off, însă nu are drept de promovare.

Poli Timișoara și Ripensia au retrogradat în vară din Liga 2. Alb-violeții sunt în Liga 3, pe locul 3 din 10 în Seria 8, după 6 etape, iar roș-galbenii renunțaseră inițial la echipa de seriori, iar apoi s-a înscris în Liga a 6-a, ultima din Timiș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-inceput-lucrarile-la-noul-stadion-din-targoviste-19286392

https://liga2.prosport.ro/special/radiografia-cni-unde-o-sa-avem-stadioane-noi-ce-contestatii-sunt-pe-rol-pentru-arenele-din-constanta-pitesti-si-hunedoara-ce-se-intampla-la-dinamo-harta-salilor-polivalente-si-a-bazinelor-de-inot-19281278

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-stadion-la-timisoara-un-vis-in-acest-moment-19279789

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/fara-patroni-in-locul-lor-orgoliul-editorial-de-radu-paraschivescu-despre-poli-timisoara-19279843

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-remiza-cu-csc-dumbravita-1-1-in-etapa-8-de-liga-2-19287125

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-in-liga-6-timis-19281694

https://liga2.prosport.ro/liga-4/lugojul-isi-modernizeaza-stadionul-din-fonduri-proprii-19284024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/video-respectati-timisoara-suporterii-din-capitala-banatului-au-protestat-din-nou-pentru-o-infrastructura-care-sa-fie-compatibila-cu-performanta-19272659

Daniel NAZARE 02 Oct. 2023, 12:20 Liga 2
Pe aceeași temă