Punct norocos pentru CSC Dumbrăvița în meciul cu Metaloglobus. Cosmin Stan: ”Este o remiză super-muncită pentru noi”

Anda DELIU 30 Sep. 2023, 16:35 Liga 2

CSC Dumbrăvița a terminat la scorul de 1-1 meciul cu Metaloglobus, după ce golul egalizator a venit în prelungiri, marcat de ucraineanul Plokhotnyuk. Oaspeții au dominat, per ansamblu, jocul, astfel că antrenorul principal Cosmin Stan a recunoscut că rezultatul e unul norocos pentru elevii săi.

Confruntarea a avut loc în etapa a 8-a de Liga 2.

Metaloglobus, echipă pregătită de Ianis Zicu, a dominat tot meciul cu CSC Dumbrăvița

Metaloglobus a dominat meciul din debut. Bucureștenii au avut câteva ocazii în primele zeci de minute prin Honciu, Huiban și Bogdan, dar fără a prinde spațiul porții în mod periculos. Dumbrăvița nu prea a reușit să finalizeze vreun atac și să-și creeze ocazii, la meciul de revenire acasă, după ce două runde au evoluat la Ghiroda.

Fața jocului s-a mai schimbat un pic în repriza secundă, însă tot cu bucureștenii în prim-plan. După un șut al lui Vlad Bogdan respins de Trifon în travsersală, în minutul 52, oaspeții au deschis scorul. Adrian Voicu a trimis în poartă după cornerul bătut de Honciu.

Din puține ocazii, CSC Dumbrăvița a fost din nou eficientă, cu Metaloglobus

La patru minute după deschiderea de scor, Honciu a mai avut o reluare în bară. Însă și dumbrăvițenii au început să-l pună la lucru pe Raul Avram. Portarul a repsins o minge trimisă bine din lovitură liberă de Gladun, pe poartă, în minutul 66. Jocul a continuat să se echilibreze spre final.

În minutul 85, după o acțiune cu piciorul lui a lui Issah, cu căderea lui Paulevici în careu, gazdele au cerut penalty, dar s-a dat o lovitură liberă indirectă. Mingea a ajuns în careu, dar Plokhotnyuk a ratat reluarea, iar Ristin a trimis alături.

Până la urmă, în primul minut de prelungiri, Mykailo Plokhotnyuk a marcat cu capul, din fața careului mic, după un corner expediat de același Gladun.

  • CSC Dumbrăvița: Trifon – Amariei, Gîsă, Lalic, Gladun – Tănase, Cibi (Ristin 68’) – Sofran (Nortey 68’), Zaluschi (cpt., Plokhotnyuk 76’), A. Toroc  (Martinov 68’)– Paulevici
    Rezerve neutilizate: P. Toroc – Tieranu, Ghinescu, Băluțoiu,  Zurbagiu

Comsin Stan recunoaște că Dumbrăvița a jucat slab cu Metaloglobus

Antrenorul gazdelor a recunoscut că formația sa nu a arătat deloc grozav.

Echipa oaspete a fost mai bună astăzi. Noi am avut doar câteva momente în a doua repriză în care am fost peste ei. Prea puține. În general, jocul a fost dominat de ei.

 Clar că este un punct super-muncit pentru noi și care ne bucură pentru că am reușit să egalăm în minutele de prelungire. Când joci slabi și egalezi în minutul 90+1, normal că trebuie să te bucuri de punctul obținut. 

În prima repriză am ajuns foarte greu în jumătatea adversă de teren, nu la poartă. Am fost fricoși, am stat foarte jos, am făcut foarte multe greșeli simple, de preluare a mingii, de pase simple. Așa am continuat toată repriză. Paradoxal, în a doua repriză, când am început un pic mai bine și să punem și noi un pic de presiune, atunci primim gol.

Un gol care ne toarnă plumb în picioare și iar avem o perioadă proastă, dar după aceea, spre final, am avut și noi momentele noastre bune, cu câteva ocazii  de gol. Dar per ansamblu, Metaloglobus a jucat mai bine și a fost echipa mai bună. Noi am profita și am scos maximum din meciul de azi”, a declarat Cosmin Stan.

Căpitanul echipei CSC Dumbrivița, odihnit cu Metaloglobus

Costel Zurbagiu, căpitanul obișnuit al echipei, a fost de data aceasta rezervă. Căpitan la acest joc a fost Adrian Zaluschi.

Zurbagiu e un jucător foarte important pentru noi. E căpitanul de echipă, e jucătorul care unește vestiarul. E și antrenorul meu secund din teren. El are o problemă medicală la genunchi destul de complicată.

A jucat foarte mult până în momentul de față. În ultimele meciuri nu a mai fost el. Eu o pun pe seama problemei medicale pe care o are.  A făcut cam multe greșeli și de asta am preferat la jocul de azi să joc cu Lalic. În niciun caz că l-aș fi pedepsit pentru jocurile puțin mai slabe pe care le-a făcut în ultimul timp.

Exact în ideea asta să-l mai și odihnim pentru că trage de el și joacă, de multe ori, într-un picior. La el este o problemă cronică, nu-l mai ajută intervenția chirurgicală. El așa va juca până la finalul carierei.

Din păcate, problema lui e foarte complicată. Dar trage de el și e de apreciat, țin foarte mult la el. E un jucător foarte important pentru noi”, a spus Stan despre situația lui.

Plokhotnyuk, la primul gol pentru CSC Dumbrăvița

Mykhailo Plokhotnyuk a dat azi primul gol în meciuri oficiale pentru Dumbrăvița. Cosmin Stan speră să urmeze și altele.

Sper să se fi deblocat pentru că a avut și el o perioadă un pic mai proastă. Paulevici a jucat foarte bine. Noi cum jucăm cu un atacant, Paulevici a jucat foarte bine, a marcat goluri, și atunci i-a foarte ma greu lui să prindă să joace.

A intrat, și-a făcut treaba de atacant. A marcat exact la momentul oportun”, a punctat principalul despre atacantul transferat în această vară.

CSC Dumbrăvița, pe loc de play-off în Liga 2!

Cu 12 puncte acumulate în primele opt etape de Liga 2, CSC Dumbrăvița ocupă locul 6, calificabil în play-off la finalul sezonului regular. Deasupra ei se află CSM Ceahlăul, 13 puncte, iar pe locul 7 se situează Concordia Chiajna, 11 puncte.

Metaloglobus este pe locul 16, cu 7 puncte, la egalitate cu CS Tunari și Unirea Dej, pe care le devansează la golaveraj.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-infrangere-cu-concordia-chiajna-0-1-in-etapa-a-8-de-liga-2-19287122

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reprize-diametral-opuse-in-fk-miercurea-ciuc-chindia-targoviste-19287110

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/liga-2-etapa-8-cinci-meciuri-incep-la-ora-11-00-19287082

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-negru-de-suparare-dupa-victoria-cu-unirea-dej-19287075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-au-spus-pustai-si-neicutescu-dupa-ceahlaul-unirea-dej-1-0-19287064

Anda DELIU 30 Sep. 2023, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă