Printre cele mai sărace și depopulate județe din țară, Dâmbovița s-ar putea lăuda, în curând, cu nu mai puțin de patru stadioane noi, fără să aibă vreo echipă în Liga 1!
Arena Chindiei, ”Eugen Popescu”, a fost reabilitată cu 20 de milioane de euro în patru ani, din banii Primăriei Târgoviște, reconstrucția a început cu montarea gazonului, unic în lume, apoi au fost turnate fundațiile noii tribune.
Apoi a pornit construcția de la Titu, pentru echipa care abia a promovat acum în Liga 3, după opt sezoane la ”județ”, stadion făcut pe banii CNI.
În septembrie 2023, la patru luni de la finalizarea lucrărilor la stadionul vechi, la Târgoviște au început lucrările la Dâmbovița Arena, un complex multifuncțional cu 12.000 locuri, teren de antrenament și de atletism.
Și pentru că cele trei stadioane, unul gata, două în lucru, cel mai probabil finalizate în 2025, nu sunt suficiente pentru un județ care practic nu a contat vreodată în fotbalul național, s-ar putea să se mai facă unul! La Moreni, pentru o formație, Flacăra, care agonizează în Liga 3, cu suspiciuni de aranjamente pentru pariuri la multe dintre meciuri și cu jucători care se schimbă la 200 de metri de stadion, într-o sală de sport, pentru că Primăria a fost incapabilă să renoveze un vestiar într-un deceniu și jumătate.
Mai mulți morenari prezenți la Munchen în data de 17 iunie, la meciul România – Ucraina, l-au interpelat pe premierul Marcel Ciolacu, aflat la o bere la o terasă de la stadion, pe seama infrastructurii precare a stadionului.
În plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, Ciolacu le-a răspuns, cum altfel, cu promisiuni. Și la final a achitat nota de plată pentru toată lumea.
Detaliile întâlnirii de la Munchen ne-au fost oferite de Dan Druță, fost consilier local PDL și PNL la Moreni, acum apropiat al lui Gabriel Purcaru, primarul PSD din municipiul dâmbovițean.
Druță, care are războiul lui cu cei care conduc clubul Flacăra, rămâne omul care a adus echipa acasă, la Moreni, după un exil la Valea Lungă, în urmă cu mulți ani, pe vremea când activa în Liga a 4-a.
”L-am abordat pentru că nu ni se pare normal ce se întâmplă în județ. La Târgoviște se fac două stadioane, noi ne chinuim. M-a rugat domnul prim-ministru să îi fac o informare după campionatul european. A stat cu noi, cu toții băieții din Moreni prezenți la Euro, și a promis că va rezolva acest aspect. Mai departe, noi am comunicat primarului să facă un memorandum despre stadion și să îl prezinte prim-ministrului. Sportul și fotbalul trebuie să reprezinte părți din viața unei comunități. Iar dacă domnul Ciolacu ne-a promis că se va face, noi avem încredere”, ne-a declarat Druță.
Pe subiectul reabilitării stadionului din Moreni, aflat într-o stare jalnică, s-a exprimat acum doi ani și jumătate, mai precis în ianuarie 2022, și actualul președinte al CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, colegul de partid al lui Marcel Ciolacu.
”Vă vom sprijin din punct de vedere financiar, dar vreau să găsim o soluție pentru reabilitarea acestui stadion. Împreună cu Federația Română de Fotbal vom sprijin construcția unui teren sintetic în spatele acestui stadion. Vom sprijini acest brand, Flacăra Moreni și fenomenul sportiv”, declara, atunci, Ștefan.
Cum arată acum arena din Moreni (foto principal), se poate vedea în fotografii surprinse de site-ul DB-sport.ro în urmă cu două săptămâni. Iar de centenarul clubului, cel mai vechi din Dâmbovița, s-a ales praful: în loc de un amical al echipei din 1989 cu FC Porto, s-a jucat un meci între politicieni, continuat la un șpriț la un restaurant din oraș.
”A fost amabil domnul Ciolacu, mi-a lăsat numărul de telefon să vorbim despre stadion”
Dan Druță, fost consilier local la Moreni