Poli Timișoara și-a luat adio de la meciuri pe stadionul ”Dan Păltinișanu”. Singura condiție în care ar mai fi putut juca și unde se va muta după ce arena Știința devine șantier

Anda DELIU 19 Apr. 2022, 21:49 Liga 2
Poli Timișoara și-a luat adio de la meciuri pe stadionul ”Dan Păltinișanu”. Singura condiție în care ar mai fi putut juca și unde se va muta după ce arena Știința devine șantier

Poli Timișoara avea speranța că va mai putea reveni pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, până la demolare, cu niște consolidări, dar speranțele s-au dovedit a fi deșarte. De altfel, sunt șanse mari ca, din toamnă, alb-violeții să joace pe aceeași arenă cu Ripensia, adică pe Electrica.

Consiliul Județean Timiș ar lăsa Poli Timișoara să joace pe ”Dan Păltinișanu” doar fără public

Reamintim că proprietarul stadionului ”Dan Păltinișanu”, Consiliul Județean Timiș, a închis arena după ce nocturna a cedat la partida din februarie cu Petrolul.

Clubul a propus redeschiderea cu lucrări de consolidare, dar, firește, instituția nu vrea să investească, deoarece va urma o demolare. ”Puteam să mai jucăm, dar fără spectatori. Și nu ne-am dorit asta. Îi înțeleg și pe ei, pentru că ar fi niște investiții care ei spun că nu se mai justifică. Ne lasă să ne antrenăm și să jucăm, dar fără public în tribune”, a declarat, pentru Liga2.ro, rectorul Universității Politehnice, Florin Drăgan.

Arena Știința urmează să intre în șantier

Deocamdată, Poli joacă meciurile de pe teren propriu pe Știința, arenă care are prevăzut un proiect de renovare, cu bani de la Compania Națională de Investiții.

”După Paște urmează să lansăm noua licitație, cu noile prețuri. Dacă vom reuși să finalizăm cu bine licitația, din toamnă va începe șantierul la Știința. Până atunci, vom juca acolo”, a mai punctat rectorul.

Contractul de execuție a proiectului a trebuit readaptat la prețurile pieței, față de valoare estimată inițial, în contextul creșterii costurilor la materialele de construcții.

Arena Electrica, ultima ”redută” a Timișoarei

În acest context, pentru Poli, în Timișoara, o singură arenă mai rămâne omologabilă pentru Liga 2: Electrica. Acolo își desfășoară meciurile de acasă Ripensia și tot acolo juca acasă și ACS Poli, înainte de desființare.

”Nu am vorbit cu cei din club despre acest aspect, dar știu că nu demult au venit cei de la federație să vadă terenul. Dacă vor începe lucrările la Știința, vom juca pe Electrica. Dacă nu încep, vom rămâne pe Știința”, a conchis Florin Drăgan.

Antrenorul în acte al Ripensiei, Călin Mada, a declarat în urma ultimului meci al echipei sale că trage un ”semnal de alarmă” că, din vară, pe arena Electrica vor juca echipa clubului Eletrica, Ripensia, Poli, dar se mai antrenează și două echipe ”misterioase” de fete, dar și arbitrii, despre care AJF Timiș ne-a transmis însă că nu au intrat niciodată pe terenul principal.

Anda DELIU 19 Apr. 2022, 21:49 Liga 2
Pe aceeași temă