EXCLUSIV | Pandurii nu face deplasarea pentru meciul de la Miercurea Ciuc, deși doar un component al lotului a fost depistat pozitiv la COVID-19. “DSP Gorj ne-a spus că nu ne dă aviz”

Mircea OGLINDOIU 30 Oct. 2020, 15:17 Liga 2
EXCLUSIV | Pandurii nu face deplasarea pentru meciul de la Miercurea Ciuc, deși doar un component al lotului a fost depistat pozitiv la COVID-19. “DSP Gorj ne-a spus că nu ne dă aviz”

Nici etapa a 10-a din Liga 2 nu se va disputa în ”formulă completă”, din cauza creșterii accelerate a infectării cu noul coronavirus. După ce meciul CSM Reșița – Concordia Chiajna a fost, oficial, amânat, în urma focarului în evoluție apărut în tabăra bănățenilor, Liga2.ro a aflat că nici partida FK Csikszereda – Pandurii Târgu Jiu nu se va disputa.

Deși la echipa antrenată de Călin Cojocaru s-a depistat un singur jucător pozitiv, DSP Gorj le-a interzis ”pandurilor” să facă deplasarea cu restul lotului. Explicația a fost oferită, în exclusivitate pentru Liga2.ro, de directorul sportiv al clubului Pandurii, Camilian Floroiu.

”Trebuia să plecăm la ora 9 spre Miercurea Ciuc, dar am fost înștiințați, telefonic, de DSP Gorj, că nu vom primi aviz pentru a face deplasarea. Acum sunt la club și aștept confirmarea oficială. La testarea din 29 octombrie (n.r. – de ieri), s-a descoperit că avem un sigur jucător pozitiv, dar ni s-a transmis că toți jucătorii trebuie să intre în izolare pentru 5 zile, cât durează incubația, deoarece au avut contact direct cu acesta, fiind în zona 1 la meciul de miercuri, cu Farul. Marți se fac 5 zile de carantină și îi vom retesta pe toți. Sper să nu mai apară cazuri și să putem juca etapa viitoare, cu Dunărea Călărași”, a declarat Floroiu (foto text, în stânga, alături de antrenorul principal Călin Cojocaru).

Jucătorul pozitiv a evoluat miercuri cu Farul!

Pe surse, Liga2.ro a aflat că jucătorul depistat pozitiv este Andrei Dobre.

Fundașul de 20 de ani a fost introdus pe teren în minutul 83 al partidei-restante, de miercuri, cu Farul, în locul ghanezului Prince Buaben.

Practic, în pericol de infectare sunt acum și jucătorii Farului, care, duminică dimineata, vor întâlni CS Mioveni.

La ora publicarii articolului, meciul FK Csikszereda – Pandurii era în continuare programat, pe site-ul oficial al FRF, să se joace sâmbătă, la ora 11:00. În schimb, partida CSM Reșița – Concordia Chiajna a fost deja reprogramată pentru data de 11 noiembrie, cu începere de la ora 14:00.

Probleme cu noul coronavirus are și ”U” Cluj, care are o mulțime de cazuri de COVID-19 și are șanse mari să-și amâne meciul de luni, de la Buftea, cu Rapid.

UPDATE: Meciul FK Csikszereda – Pandurii Târgu Jiu este anunțat și de către FRF că nu va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00. Momentan nu a fost reprogramat, așa cum s-a întâmplat imediat cu CSM Reșița – Concordia Chiajna.

UPDATE 2: Jocul de la Miercurea Ciuc, dintre Csikszereda și Pandurii a fost reprogramat pentru ziua de 11 noiembrie, de la ora 14:00.

Pandurii n-a făcut deplasarea nici cu Metaloglobus și a pierdut la ”masa verde”

Pandurii a mai avut un sigur caz de COVID-19 la nivelul lotului chiar înainte de prima etapă, când, la fel ca acum, n-a făcut deplasarea la București, pentru meciul cu Metaloglobus.

Oficialii echipei din Târgu Jiu au spus la vremea respectivă că autocarul a fost întors din drum de DSP Gorj, după ce șapte jucători au ieșit pozitivi la testele serologice de identificare a anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG și IgM.

Pandurii a pierdut, ulterior, meciul cu 3-0, la ”masa verde”, deoarece trebuia să efectueze teste moleculare RT-PCR, conform protocolului medical.

De altfel, la testarea ”oficială”, efectuată a doua zi de la data meciului cu Metaloglobus, doar atacantul Horațiu Peia a fost depistat pozitiv.

”Noi ne-am ferit pe cât posibil, în toată această perioadă. E doar al doilea caz de COVID la echipa noastră. Pare un pic ciudat, fiindcă sunt echipe care au avut 4-5 jucători pozitivi și au fost lăsate să joace, dar nu putem trece peste decizia DSP-ului, deoarece e caz penal”, a spus Floroiu.

Viitorul Pandurii are șase cazuri de COVID-19, dar joacă în acest weekend

De altfel, deși are în continuare șase cazuri de COVID-19, Viitorul Pandurii a primit aviz favorabil din partea DSP Gorj pentru a juca meciul de mâine, de la Târgu Jiu, cu Unirea Slobozia.

Echipa antrenată de Flavius Stoican n-a jucat însă partida din etapa trecută, de la Buzău, și nici meciul-restant, de miercuri, de la Aerostar Bacău. Toți jucătorii au fost nevoiți în această perioadă să stea în izolare.

Mircea OGLINDOIU 30 Oct. 2020, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă