EXCLUSIV | Veste trăsnet pentru Viitorul Pandurii! Echipa lui Flavius Stoican a fost declarată focar de COVID-19 și meciul cu SCM Gloria Buzău a picat. Gorjenii nu pot juca nici restanța cu Aerostar

Marius ANGHEL, Călin MNERIE 23 Oct. 2020, 22:59 Liga 2
EXCLUSIV | Veste trăsnet pentru Viitorul Pandurii! Echipa lui Flavius Stoican a fost declarată focar de COVID-19 și meciul cu SCM Gloria Buzău a picat. Gorjenii nu pot juca nici restanța cu Aerostar

După două etape consecutive desfășurate incomplet din cauza problemelor generate de pandemia COVID-19, runda a 19-a a Ligii 2 părea să fi scăpat de meciuri amânate. Părea, fiindcă înainte cu o zi de desfășurarea majorității partidelor, una dintre ele a ”picat”.

Meciul SCM Gloria Buzău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu nu va mai avea loc sâmbătă, ci va fi reprogramat. Buzoienii au cazuri pozitive la SARS-CoV-2 de la începutul săptămânii, însă nu ei sunt de vină pentru amânarea meciului. Gorjenii au primit, astăzi, nu mai puțin de nouă rezultate în care se confirmă infestări, iar DSP Gorj nu le-a permis să joace, luând decizia de a băga toată echipa în izolare.

Viitorul Pandurii are din nou cazuri de COVID-19, însă acum situația echipei e mult mai rea

Viitorul Pandurii Târgu Jiu are din nou probleme cu noul coronavirus, după ce și în trecut a avut infectați cu SARS-CoV-2, cel mai recent chiar înaintea meciului de pe teren propriu cu Petrolul. Atunci, trupa antrenată de Flavius Stoican a avut șase cazuri: antrenorul cu portari Dorin Hîrșu, respectiv jucătorii Vlad Șerbănescu, Marius Cioiu, Darius Buia, Alexandru Enache și Pungan, potrivit surselor Liga2.ro. DSP Gorj a permis atunci ca echipa să-și desfășoare activitatea cu cei negativi, iar jocul cu trupa ploieșteană a avut loc. Și mai înainte, infectat a fost și atacantul Daniel Paraschiv.

Ulterior, echipa din Târgu Jiu a mai jucat acasă cu ASU Poli (0-1), iar miercuri a evoluat cu Viitorul Dăești (scor 2-1, după prelungiri) în turul 4 al Cupei României. Interesant este că la Dăești au fost descoperiți patru jucători cu COVID-19, printre care și Florin Costea, însă niciunul nu a fost în lot.

Viitorul Pandurii are nouă jucători infectați cu SARS-CoV-2, iar meciul cu SCM Gloria Buzău a fost amânat

Sâmbătă, de la ora 11:00, Viitorul Pandurii trebuia să joace cu SCM Gloria Buzău, în etapa a 9-a a Ligii 2, însă partida a fost amânată. Astăzi, echipa gorjeană a anunțat federația că are nu mai puțin de nouă cazuri pozitive la COVID-19. Direcția de Sănătate Gorj a făcut ancheta și a băgat toată echipa în izolare, astfel că a devenit imposibil să joace la Buzău.

Din informațiile Liga2.ro, jucătorii depistați pozitiv sunt portarul Bogdan Moga, fundașii Adrian Ciul, Andrei Dragu, Alexandru Misarăş și Alex Băican și mijlocașii Alexandru Gîrbiță, Goran Paunchici, Mihai Lixandru și Sebastian Chelariu.

Radu Marghidan: ”Atât staff-ul tehnic, cât și jucătorii depistați negativ se află în izolare”

De această dată, Viitorul Pandurii a dovedit transpareță și a oferit un comunicat oficial prin care anunță amânarea meciului cu SCM Gloria Buzău. Pe lângă cei nouă pozitivi, stafful tehnic și jucătorii cu rezultate negavite au intrat în izolare pentru o perioadă de cel puțin 7 zile.

”După efectuarea ultimei testări conform protocolului medical emis de FRF, 9 dintre jucătorii clubului nostru au fost depistați pozitiv Sars Cov-19.
În urma anchetei epidemiologice DSP Gorj și ulterior a primirii avizului nefavorabil în vederea desfășurării jocului de mâine din deplasare de la Gloria Buzău, activitatea sportivă a fost sistată pentru următoarele 7 zile până la efectuarea unor noi testări!
Atât staff-ul tehnic cât și jucătorii depistați negativ se află în izolare, soluție impusă de DSP Gorj.
Să ne revedem sănătoși!”, sună comunicatul scris de director sportiv Radu Marghidan.

Echipa lui Flavius Stoica nu poate disputa restanța cu Aerostar și riscă să piardă la ”masa verde”

Viitorul Pandurii are deja un meci amânat din cauza cazurilor pozitive pe care le-a avut Aerostar Bacău, iar meciul din etapa a 7-a a fost reprogramat la 28 octombrie. Acum, gorjenii, izolați pentru cel puțin șapte zile, se află în situația de a nu putea disputa această restanță și riscă să piardă la ”masa verde”, fiindcă o partidă poate fi amânată o singură dată. Ambele echipe vor pierde cu 3-0, conform regulamentului din timpul pandemiei.

Nici SCM Gloria Buzău n-a jucat în etapa a 7-a, din cauza problemelor de la FK Csikszereda, iar acel meci a fost reprogramat tot pentru data de 28 octombrie, de la ora 15:00.

SCM Gloria Buzău – Viitorul Pandurii ar putea fi reprogramat pentru data de 4 noiembrie.

Foto: Flavius Stoican / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-impresionat-de-debutul-de-sezon-al-unei-echipe-din-liga-2-are-un-lot-valoros-echilibrat-sunt-convins-ca-se-va-detasa-cum-vede-antrenorul-buzaului-lupta-la-promovare-19153868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/casa-lupilor-galbeni-vizitata-noaptea-de-olteni-inainte-de-petrolul-fc-u-craiova-cum-au-marcat-prezenta-la-ploiesti-suporterii-din-peluza-sud-97-foto-19153822

Marius ANGHEL, Călin MNERIE 23 Oct. 2020, 22:59 Liga 2
Pe aceeași temă