EXCLUSIV | Pandurii are, din nou, interdicție la transferuri! Patru jucători de care clubul gorjean s-a despărțit după retrogradarea din Liga 2 au depus memorii la FIFA

Mircea OGLINDOIU 19 Jan. 2022, 12:11 Liga 3
EXCLUSIV | Pandurii are, din nou, interdicție la transferuri! Patru jucători de care clubul gorjean s-a despărțit după retrogradarea din Liga 2 au depus memorii la FIFA

Angrenată în lupta pentru promovarea în Liga 2, Pandurii Târgu Jiu riscă să-și compromită obiectivul, după ce a primit interdicție la transferuri, inclusiv dreptul de a legitima jucători liberi de contract. Decizia a survenit în urma memoriilor la FIFA depuse de patru dintre fotbaliștii străini de care clubul gorjean s-a despărțit vara trecută, după retrogradarea din eșalonul secund.

Astfel, francezii Steven Goma (în prezent la Academica Clinceni) și Ludovic Erhard (SC Mons Calpe, Liga 1 – Gibraltar), belgianul Keinus Bunga (FC Wiltz ’71, Liga 1 – Luxemburg) și ivorianul cu cetățenie franceză Maurice Sylla (fără echipă de 6 luni) au denunțat Pandurii pentru neplata salariilor.

Camilian Floroiu: ”Sper să deblocăm această interdicție”

Oltenii speră însă ca FIFA să revină asupra deciziei, după cum a declarat, în exclusivitate pentru Liga2.ro, directorul sportiv al clubului Pandurii Târgu Jiu, Camilian Floroiu.

”Momentan, avem interdicție la transferuri, după ce patru dintre foștii noștri jucători s-au adresat la FIFA pentru neplata unor salarii. Noi am trimis o notă explicativă, prin care am detaliat că jucătorii respectivi nu ne-au trimis acea declarație fiscală din țările în care au reședința, pentru a putea să le oprim contribuțiile, și așteptăm un răspuns de la FIFA pentru a debloca această interdicție. Dacă răspunsul nu va fi pozitiv, vor face o plată brută, cum am procedat și vara trecută, în cazul sârbului Milenko Skoric”, a precizat Floroiu.

Pandurii se reunește lunea viitoare

Oficialul clubului gorjean a vorbit și despre perioada de pregătire. Clasată pe locul 3 în Seria 7 a Ligii 3, la 4 puncte sunt contracandidata CSM Deva, Pandurii se va reuni luni, 24 ianuarie, și a stabilit deja amicale cu Jiul Rovinari, CS Hunedoara, Gilortul Târgu Cărbunești și CSM Slatina.

Cantonamentul va fi afectuat, și în această pauză competițională, tot pe plan local. ”Antrenorul Mario Găman a fost reconfirmat în funcție și chiar voia să aducă în această perioadă patru-cinci jucători la echipă, dintre care un mijlocaș și un atacant cu experiență. Sper să-i putem legitima în cele din urmă, mai ales că lunea viitoare ne reunim, iar la începutul lunii februarie intrăm într-un cantonament pe plan local. Vom avea și o serie de amicale, dintre care patru sunt deja stabilite. Până la reluarea campionatului, vrem să mai efectuăm încă trei jocuri de verificare. Primul amical va fi cu Jiul Rovinari, chiar înainte de intrarea în cantonament. Momentan n-a plecat niciun jucător, chiar dacă unii au oferte avantajoase, chiar din Liga 1. Nu pot spune momentan despre cine este vorba, dar e clar că nu ne vom opune”, a precizat Floroiu.

”Reșița e marea favorită, dar ne vom juca șansa până la capăt”

Oficialul gorjean este conștient că liderul CSM Reșița (53 puncte) este principala favorită la promovare, dar speră ca echipa sa să atingă forma maximă la meciurile de baraj și să furnizeze surpriza.

Pentru a ajunge să joace, în faza semifinală a barajului, cu ocupanta primului loc din Seria 8, ocupat momentan de CSC Ghiroda si Giarmata Vii, Pandurii (27 puncte) trebuie să depășească CSM Deva (31 puncte) în clasamentul Seriei a 7-a.

”Indiferent de ceea ce se va întâmpla cu acea interdicție, obiectivul rămâne promovarea. Vrem să revenim în Liga 2, dar, în primă fază, trebuie să intrăm în play-off la cât mai puține puncte de Deva, iar apoi să avem un parcurs aproape perfect, ca să încheiem sezonul pe locul secund. E clar că primul loc e acontat de CSM Reșița, care are cel mai valoros lot, poate dintre toate echipele de Liga a 3-a, nu doar din seria noastră, dar ne vom juca șansa până la capăt în acele meciuri de baraj. Până atunci, însă, trebuie să depășim CSM Deva, cu care probabil ne vom lupta pentru locul secund în serie. Este posibil să ne reîntâlnim cu Reșița în faza a doua a barajului. Orice se poate întâmpla atunci. Contează și forma de moment. Dar, repet, pentru a putea ajunge acolo, trebuie să luptăm cu Deva pentru locul secund. Am văzut că ei deja s-au întărit și va fi o luptă grea”, a afirmat Camilian Floroiu.

Doar CSM Reșița este calificată matematic în play-off din această serie

În ultimele etape ale sezonului regular, Pandurii mai are de jucat cu Viitorul Șimian (locul 5), CSM Jiul Petroșani (locul 6) și CSM Reșița (locul 1). Contracandidata CSM Deva va mai întâlni Aurul Brad (locul 10), Progresul Ezeriș (locul 7) și Viitorul Șimian (locul 5) în cele trei jocuri rămase de disputat în sezonul regular.

Primele patru clasate se vor califica în play-off. Momentam, din Seria a 7-a doar CSM Reșița este calificată matematic în play-off, iar pentru celelalte trei locuri luptă CSM Deva, Pandurii Târgu Jiu, Voinţa Lupac și Viitorul Şimian, aceasta din urmă care tocmai și-a schimbat antrenorul.

Campionatul se reia la 11 martie.

Foto: Pandurii Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 19 Jan. 2022, 12:11 Liga 3
Pe aceeași temă