După victoria de la ÎCCJ, Pandurii vrea un succes și pe teren, în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2. ”Suntem motivați, chiar dacă nici nu mai știm să ne bucurăm, după anii grei care au trecut peste noi”

Mircea OGLINDOIU 26 Mar. 2021, 11:35 Liga 2
După victoria de la ÎCCJ, Pandurii vrea un succes și pe teren, în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2. ”Suntem motivați, chiar dacă nici nu mai știm să ne bucurăm, după anii grei care au trecut peste noi”

După aflarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a stabilit ca membrii-asociați ai clubului gorjean să plătească cotizațiile aferente anilor 2014-2017, în valoare de peste 3 milioane de euro, Pandurii nici nu concepe să nu evite retrogradarea. Momentan, echipa antrenată de Călin Cojocaru se află pe ultimul loc în Liga 2, la egalitate de puncte cu Aerostar Bacău, moldovenii având însă golaveraj mai bun.

Înainte de ultima etapă a sezonului regular, gorjenii se află la 11 puncte de locul care asigură menținerea în eșalonul secund, poziție pe care se află în prezent Ripensia Timișoara. Duminică, de la ora 15:00, Pandurii întâlnește, pe teren propriu, Unirea Slobozia, ocupanta locului 16, de care o despart 9 puncte.

După etapa de duminică, se vor forma două grupe de play-out, a câte șapte echipe fiecare, iar meciurile nu vor fi doar în sistem tur. Așadar, fiecare echipă din play-out va mai juca câte șase partide. Punctele din sezonul regular nu se vor înjumătății, așa că Pandurii are neapărat nevoie de o victorie duminică, pentru a nu-și complica și mai mult situația din clasament.

Camilian Floroiu: ”Cea mai frumoasă bucurie ar trebui să fie pe teren”

Jucătorii au moralul ridicat, după ce în precedentele trei etape au remizat cu Aerostar Bacău, ASU Politehnica Timișoara și SCM Gloria Buzău, scor 1-1 de fiecare dată.

”După decizia instanței, cea mai frumoasă bucurie ar trebui să fie pe suprafața verde, unde sperăm noi să punem în teren o partitură bună și să facem unul dintre cele mai frumoase meciuri pentru a sărbători această victorie și munca titanică pe care au depus-o jucătorii până acum. Suntem motivați și sper ca această decizie să nu transmită neapărat o stare de euforie, deși nici nu mai știm să ne bucurăm. Anii trecuți peste noi ne-au adus în această situație, însă cu siguranță ne dorim victoria duminică. Avem câțiva jucători care au simțit mici dureri, dar sper ca la ora jocului să fim în formulă completă”, a precizat directorul sportiv al echipei Pandurii, Camilian Floroiu (foto, în stânga, alături de antrenorul Călin Cojocaru), la Radio Accent.

”Este destul de dificil, dar nu imposibil. Putem să evităm retrogradarea pentru că avem o echipă bună și putem practica un fotbal bun. Totul depinde de noi și de jocul nostru. Sper din tot sufletul ca finalul acestui proces să aducă și liniștea necesară la nivelul staffului, echipei și să putem să prestăm cel mai frumos fotbal. Sper ca din meciurile rămase să putem câștiga cât mai multe, pentru a reuși să ne ridicăm din acea zonă roșie”, a mai spus Floroiu.

Se tem că banii de la asociați nu vor intra prea curând și probabil vor apela la un executor judecătoresc

Totodată, Floroiu nu știe dacă cei 3 milioane de euro vor și intra prea curând în conturile clubului. Decizia ICCJ a venit ieri, într-o zi de sărbătoare, de Buna Vestire.

”Această așteptare a fost doar pentru a se lua o decizie într-o zi mare, ziua de Buna Vestire. Tot chinul pe care l-a îndurat acest club a fost «premiat» de această decizie a Instanței. Depinde de membrii asociați, când vor veni acești bani, dacă nu vor fi de acord cu decizia, va trebui făcută o executare. Sunt chestiuni care mă depășesc, dar este important că acest proces s-a câștigat și transmite o stare de fapt prin care membrii asociați trebuie să înțeleagă că este strict în sarcina lor de a ține în viața acest club. Rămâne de văzut cum se vor soluționa lucrurile. Bucuria mea este că această reușită poate da sens și viață echipei Pandurii Târgu Jiu. Decizia dă o adresă de normalitate, va repune în drepturi o echipă grea încercată. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au avut puterea, în acești ani grei, să rămână în continuare alături de Pandurii: angajați, jucători și toți cei angrenați în jurul echipei. Această victorie este a tuturor care au susținut simbolul Pandurii Târgu Jiu, care, până la urmă, este recunoscut internațional, ca și celebrele opere ale lui Constantin Brâncuși”, a mai spus Floroiu.

Altfel, Pandurii a pus în vânzare bilete virtuale și pentru jocul cu Unirea Slobozia, la prețul de 10 lei.

Înainte de desfășurarea ultimei etape a sezonului regular al Ligii 2, Pandurii ocupă ultimul loc, 20, cu 10 puncte acumulate în 18 meciuri. Adversara de duminică, de la ora 15:00, Unirea Slobozia, ocupă poziția a 16-a, cu 19 puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-a-castigat-procesul-cu-actionarii-marin-condescu-exulta-s-a-facut-in-sfarsit-dreptate-urmeaza-sa-ne-reorganizam-si-sa-revenim-in-liga-1-promisiunea-pe-care-o-face-fata-19176028

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-pentru-play-off-in-liga-2-se-da-in-aceeasi-zi-in-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-jocurile-au-loc-in-acelasi-timp-cele-patru-meciuri-care-vor-fi-televizate-19175837

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-fara-infrangere-de-trei-etape-insa-tot-pe-ultimul-loc-e-in-liga-2-calin-cojocaru-pe-final-puteam-sa-dam-si-lovitura-rezumatul-meciului-cu-scm-gloria-buzau-19175660

Mircea OGLINDOIU 26 Mar. 2021, 11:35 Liga 2
Pe aceeași temă