Metaloglobus – Pandurii nu se joacă, fiindcă gorjenii nu au făcut deplasarea. Au șapte jucători pozitivi la COVID-19, iar alții doi au testul neconcludent. Multe semne de întrebare asupra oltenilor

Marius ANGHEL 28 Aug. 2020, 23:43 Liga 2
Metaloglobus – Pandurii nu se joacă, fiindcă gorjenii nu au făcut deplasarea. Au șapte jucători pozitivi la COVID-19, iar alții doi au testul neconcludent. Multe semne de întrebare asupra oltenilor

Meciul dintre Metaloglobus București și Pandurii Târgu Jiu, programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul echipei din Capitală, nu va avea loc, iar deznodământul lui nu este încă sigur. Dacă va fi amânat sau dacă Metaloglobus va câștiga la ”masa verde”. Cert este că trupa gorjeană nu a fost lăsată să facă deplasarea după ce în urma testării de vineri dimineață șapte jucători au ieșit pozitiv la noul coronavirus, iar alții doi au avut rezultatul neconcludent, anunță pandurul.ro. La momentul publicării articolului, vineri seara, jocul este programat, arbitrii și observatorii urmând să se prezinte la stadion sâmbătă dimineață.


UPDATE: Sâmbătă dimineață, FRF a schimbat statutul meciului de la București într-unul de ”nu se dispută”, cu doar câteva ore înainte.

Gorjenii nu au făcut deplasare fiindcă nu au fost lăsați de DSP, după ce mai mulți jucători au ieșit pozitiv la testarea de ieri împotriva noului coronavirus. Șapte au fost pozitiv și doi au avut testul neconcludent. Dintre aceștia patru sunt dintre cei rămași din lotul sezonului trecut, iar cinci sunt nou-aduși, dar nelegitimați.

Oltenii nu știau până la ora 11 dacă meciul a fost reprogramat sau dacă urmează să fie pierdut cu 3-0 la ”masa verde”. Unul dintre conducătorii echipei au spus, pentru Liga2.ro, că, dacă ar fi fost lăsați de DSP să facă deplasarea, Pandurii avea 15 jucători la dispoziție, dintre cei din vechiul lor, deoarece în această vară nu s-a reușit legitimarea niciunei noutăți.

Sâmbătă dimineața, la ora 7:00, jucătorii echipei Pandurii au fost retestați pentru COVID-19, iar rezultatele vor veni duminică.


După ”FC U” Craiova – Ripensia Timișoara, care nu se joacă, deoarece oltenii au șase cazuri pozitive de COVID-19, dintre care trei sunt portarii din lot, nici Metaloglobus – Pandurii este în imposibilitate de a se desfășura. Pandurii și-a testat vineri dimineață, cu doar o zi înaintea meciului din prima etapă, jucătorii împotriva noului coronavirus, iar rezultatele, primite după-amiază, au fost dezastruoase. Nu mai puțin de șapte jucători au fost depistați pozitiv, iar la alții doi testul a ieșit neconcludent.

Pandurii are șapte jucători pozitivi și doi cu testul neconcludent. Gorjenii nu au făcut deplasarea la București

Federația a fost înștiințată, însă nici până la această oră, în miez de noapte, cu mai puțin de 12 ore până la ora de start a jocului, nu s-a comunicat o decizie oficială în privința desfășurării sau nu a meciului de pe stadionul Metaloglobus.

Un lucru este cert, Pandurii nu a făcut deplasarea la București, iar dacă meciul rămâne programat și oltenii nu se vor prezenta la fața locului, atunci vor pierde la ”masa verde”, cu 3-0. Să ajungă în Capitală în timp util este imposibil în acest moment. Sâmbătă dimineață, la ora 7:00, clubul gorjean a fost programat de Direcția de Sănătate Publică să efectueze retestarea.

”Echipa nu a fost lăsată să facă deplasarea la București, astfel că nu va putea fi prezentă la meci. Totul în baza unei dispoziții verbale a DSP.

Jucătorii au fost lăsați liberi de vineri până marți, în acest interval fiind posibil ca unii dintre ei să se fi infectat. Abia testele de sâmbătă vor arăta cât de gravă este situația”, scrie și pandurul.ro.

Modul în care s-a pregătit Pandurii în această vară ridică, de asemenea, multe semne de întrebare. Într-un moment în care, din cauza măsurilor din pandemiei, echipele se puteau antrena în grupuri de maximum zece sportivi, dar după ce se efectua mai multe testări împotriva COVID-19, la Târgu Jiu se organizau ședințe de pregătire și trialuri cu mult mai mulți jucători pe care ar fi trebuit, de asemenea, să-i testeze de coronavirus. Pandurii nu are bani să-și plătească restanțele, dar să efectueze atâtea teste de COVID!

Poate sau nu legitima jucători Pandurii?

Sursele Liga2.ro transmit că un motiv pentru care FRF nu a luat nicio decizie până în acest moment în privința meciului care ar trebui să se joace pe stadionul Metaloglobus ar fi legat și de faptul că dintre jucătorii pozitivi ai celor de la Pandurii unii nu ar fi legitimați.

Pandurii ar avea în continuare interzis la transferuri și legitimări, cum a avut și în sezonul trecut, iar testele pozitive ale unor jucători nelegitimați sunt fără importanță în acest moment.

Chiar antrenorul Călin Cojocaru recunoștea înaintea meciului cu Metaloglobus că sunt probleme cu legitimările și că speră ca toți jucătorii aduși în această vară să aibă drept de a intra pe teren până la ora partidei oficiale. ”Eu sunt încrezător și dacă reușim să facem toate legitimările, până la ora meciului, am încredere că putem să scoate un rezultat pozitiv. Așteptând licența, nu am reușit să legitimăm încă toți jucătorii, dar împreună cu conducerea lucrăm la acest lucru. Sper să nu avem probleme. Nu avem mult timp la dispoziție. Așteptăm diferite acte de la fostbaliștii străini și nu e ușor să le prefectăm, dar am încredere că ne vom descurca”, spunea Călin Cojocaru, citat de gorjeanul.

Această stare de incertitudine în privința dreptului echipei Pandurii de a face transferuri sau de a legitima este alimentată și de FRF, care nici până acum nu a comunicat oficial situația gorjenilor. Aceștia au primit certificarea pentru acest sezon de Liga 2 la Comisia de Recurs, unde s-a specificat că echipa a primit și o penalitate financiară, însă nici măcar ce reprezintă această amendă nu a fost clarificat de către forul condus de Răzvan Burleanu.

Cu mai puțin de 12 ore înainte de start, meciul era programat

Dacă, într-adevăr, Pandurii nu are drept să transfere sau legitimeze, atunci la meciul cu Metaloglobus ar fi trebuit să se prezinte doar cu jucătorii pe care îi mai are sub contract. Aceștia sunt puțini și majoritatea sunt juniori.

În situația în care rezultatele pozitive la COVID-19 sunt ale unor jucători nelegitimați, atunci meciul nu are de ce să fie amânat și va fi câștigat de Metaloglobus prin neprezentare, cu 3-0. La a doua astfel de faptă, Pandurii va fi exclusă din campionatul în care a intrat pe ultima sută de metri, după ce inițial nu primise certificarea.

Pandurii a refuzat să spună care sunt jucătorii pozitivi.

La meciul de la București dintre Metaloglobus și Pandurii a fost delegată o brigadă feminină, condusă de la centru de Ionela Alina Peșu (Craiova) și de la cele două tușe de Alexandra Theodora Apostu (Bacău) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria). Rezervă este Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov), iar observatori au fost delegați Silviu Crângaşu (Ploieşti) și Constantin Mircea (Buzău).

Ce spune protocolul medical despre situația în care se află FK Csikszereda

În urma noului protocol medical aprobat vinerea trecută, într-un caz în care o echipă are jucători infectați cu noul coronavirus se procedează astfel, conform site-ului frf.ro.

Persoanele al căror test este pozitiv se internează pentru 48 de ore pentru evaluarea stării de sănătate și vor fi retestate în ziua 7 de la primul rezultat pozitiv. În cazul în care rezultatul retestării este negativ, iar persoanele nu au prezentat simptome, acestea își pot relua activitatea, inclusiv în ceea ce privește participarea la competiții oficiale.

Persoanele al căror test este negativ și care nu au fost identificate drept contacți în urma anchetei epidemiologice își continuă activitatea sportivă.

Contacții persoanelor pozitive, stabiliți în urma anchetei epidemiologice, vor face un nou test RT-PCR. În cazul în care noul test este negativ, aceștia își vor relua activitatea sportivă, inclusiv în ceea ce privește participarea la competiții oficiale. În cazul în care testul este pozitiv, vor urma procedurile stabilite prin normele sanitare în vigoare.

Dacă persoanele identificate drept contacți nu pot face imediat testul RT-PCR, aceștia vor intra în izolare până la momentul unei noi testări.

Același protocol spune următoarele:

Înainte de începerea competiției echipele vor trimite la FRF ([email protected]) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RT-PCR pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele și prenumele membrilor echipei, funcția, data efectuării testului și rezultatul. Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției.

Testarea jucătorilor, a staff-ului tehnic, staff-ului medical, și a personalului de suport implicat în activitatea echipei (prezent în cantonament și la meciuri) se va face după cum urmează:

– T3 – cu 2/3 zile înainte de primul meci– RT-PCR (opțional și test serologic pentru IgM și IgG Covid-19);
– Se va menține testarea RT-PCR pe perioada campionatului, cu ciclicitate de 14 zile. Dacă ziua testării cade în zi de meci, recoltarea se va face cu două sau trei zile înainte de ziua partidei astfel încât echipa să primească rezultatul până în ziua meciului.

Marius ANGHEL 28 Aug. 2020, 23:43 Liga 2
Pe aceeași temă