Viitorul Pandurii nu a scăpat de COVID-19. Șase jucători, retestați pozitiv. Ce se întâmplă cu meciul cu Unirea Slobozia și ce spun gorjenii despre restanța nedisputată cu Aerostar Bacău

Răzvan STÎNGĂ 29 Oct. 2020, 16:47 Liga 2
Viitorul Pandurii nu a scăpat de COVID-19. Șase jucători, retestați pozitiv. Ce se întâmplă cu meciul cu Unirea Slobozia și ce spun gorjenii despre restanța nedisputată cu Aerostar Bacău

Viitorul Pandurii poate juca meciul de sâmbătă, cu Unirea Slobozia, de pe teren propriu, din etapa a 10-a a Ligii 2. Gojenii au anunțat că ultimele testări au ieșit mai bine de această dată. Însă, noul coronavirus nu a dispărut definitiv din rândul jucătorilor. Au mai rămas șase fotbaliști depistați cu COVID-19 dintre cei nouă de săptămâna trecută, care nu vor face parte din planurile lui Flavius Stoican pentru partida cu ialomițenii.

  • Liga2.ro a scris în exclusivitate despre cazurile de la echipa gorjeană. Cei nouă jucători testați pozitiv pe 23 octombrie erau: portarul Bogdan Moga, fundașii Adrian Ciul, Andrei Dragu, Alexandru Misarăş și Alex Băican și mijlocașii Alexandru Gîrbiță, Goran Paunchici, Mihai Lixandru și Sebastian Chelariu.

Viitorul Pandurii, la primul meci după cel cu Viitorul Dăești din Cupa României 

Cei șase jucători retestați tot pozitiv vor rămâne în continuare izolați la domiciliu până când vor fi declarați vindecați, urmând ca apoi să nu mai fie testați trei luni de zile, conform noului protocol medical. Restul componenților lotului au putut ieși din izolare după ce au ieșit negativ la testare.

Pentru Viitorul Pandurii, acesta va fi primul meci pe care îl va juca după cel din Cupa României, din 21 octombrie, când a câștigat în reprizele adiționale meciul cu Viitorul Dăești, scor 2-1.

”ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu anunță că, în urma ultimei testări efectuate conform protocolului medical emis de FRF, și în urma efectuării unei anchete epidemiologice, clubul nostru a primit aviz favorabil din partea Direcției de Sănătate Publică Gorj pentru a disputa meciul de sâmbătă cu AFC Unirea Slobozia. Menționăm că numărul de jucători este unul restrâns, ca urmare a infectării cu virusul COVID-19, 6 dintre titulari fiind absenți în partida de sâmbătă”, se arată în comunicatul emis de Viitorul Pandurii Târgu Jiu Official.

Radu Marghidan, despre restanța nedisputată cu Aerostar Bacău: ”Nu ar fi regulamentar să pierdem ambele echipe cu 3-0” 

Viitorul Pandurii nu a putut evolua în două meciuri, de când au fost identificate cazurile celor nouă jucători. A ratat confruntarea din etapa a 9-a, cu SCM Gloria Buzău, care a și fost reprogramată, și restanța din etapa a 7-a cu Aerostar Bacău, din data de 28 octombrie.

Directorul sportiv al clubului, Radu Marghidan (foto), a vorbit despre meciul cu moldovenii care nu a mai avut loc și așteaptă deciziile comisiilor Federației Române de Fotbal.

În calcul se ia și posibilitatea ca ambele echipe să fie sancționate cu 3-0 la ”masa verde”, dar, din punctul său de vedere, această opțiune este greu de pus în practică, pentru că nu ar fi regulamentară. În opinia sa, Aerostar ar trebui să piardă cu 3-0 fiindcă din cauza ei nu s-a disputat prima dată meciul. Acum, când Viitorul Pandurii a avut, la rândul ei, infectați și din cauza ei nu s-a desfășurat restanța, Marghidan ridică din umeri.

”Am primit un aviz de la DSP, după care meciul a fost scos. Așteptăm și noi să decidă comisiile ce se întâmplă mai departe. Noi nu aveam cum să facem deplasarea, pentru că a trebuit să stăm în izolare inclusiv astăzi (n.r. – miercuri), până așteptăm rezultatele testelor. Dacă stăm și analizăm regulamentul emis la începutul campionatului, nu are cum să intre în calcul această variantă (n.r. – să piardă ambele echipe cu 3-0), pentru că articolul scrie altceva, dar așteptăm să vedem ce zic comisiile abilitate. Nu ar fi regulamentar să pierdem ambele echipe cu 3-0”, a spus Radu Marghidan pentru Radio Accent.

Doru Damaschin crede că ambele echipe vor pierde la ”masa verde” 

Comisiile iau în calcul, se pare, trei variante. Într-o discuție cu Liga2.ro, președintele echipei Aerostar Bacău a declarat că se analizează următoarele posibilități: pierderea meciului la ”masa verde” de către ambele echipe, câștigarea partidei la ”masa verde” de către Aerostar Bacău sau confruntarea să fie pentru a doua oară reprogramată. În opinia conducătorului clubului moldovean, sancționarea ambelor echipe cu pierderea meciului este cea mai posibilă variantă.

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu Official

https://liga2.prosport.ro/special/fotbalistii-vindecati-de-covid-19-nu-vor-mai-fi-retestati-timp-de-trei-luni-de-zile-noul-protocolul-medical-pentru-desfasurarea-competitiilor-19154889

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-restante-etapa-7-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1500-la-timisoara-buzau-si-targu-jiu-partida-aerostar-viitorul-pandurii-nu-se-joaca-nici-la-reprogramare-19154710

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-trei-scenarii-oficiale-luate-in-calcul-pentru-restanta-aerostar-bacau-viitorul-pandurii-doru-damaschin-o-varianta-e-sa-castigam-cu-3-0-decizia-poate-sa-vina-cu-sase-or-19154520

 

 

Răzvan STÎNGĂ 29 Oct. 2020, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă