EXCLUSIV | Trei scenarii luate în calcul pentru restanța Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii. Doru Damaschin: ”O variantă e să câștigăm cu 3-0. Decizia poate să vină cu șase ore înaintea meciului”

Răzvan STÎNGĂ 26 Oct. 2020, 18:19 Liga 2
EXCLUSIV | Trei scenarii luate în calcul pentru restanța Aerostar Bacău - Viitorul Pandurii. Doru Damaschin: ”O variantă e să câștigăm cu 3-0. Decizia poate să vină cu șase ore înaintea meciului”

Restanța din etapa a 7-a a Ligii a 2-a, dintre Aerostar Bacău și Viitorul Pandurii, nu are șanse să se dispute miercuri, din cauza faptului că gorjenii au în lot mai multe cazuri pozitive cu coronavirus în rândul fotbaliștilor. DSP a băgat echipa în carantină inclusiv pentru ziua în care trebuia să aibă loc meciul.

Liga2.ro a luat legătura cu președintele formației Aerostar Bacău, Doru Damaschin, pentru a afla ce decizie se poate lua într-o astfel de situație de către Federația Română de Fotbal.

Regulamentul pe timp de pandemie prevede faptul că o partidă se poate amâna o singură dată din cauza unei echipe.

Doru Damaschin: ”Varianta de mijloc este cea mai posibilă, să piardă ambele cu 3-0” 

Din câte se pare, la momentul actual, în calcul sunt luate trei variante: pierderea meciului la ”masa verde” de către ambele echipe, câștigarea partidei la ”masa verde” de către Aerostar Bacău sau confruntarea să fie pentru a doua oară reprogramată. Acest al treilea scenariu este cel mai puțin probabil, după cum a afirmat și conducătorul Aerostarului.

Doru Damaschin a luat legătura cu unul dintre oamenii aflați în comisia care decide ce se întâmplă cu partida de miercuri și a fost înștiințat că o decizie oficială se poate lua chiar și cu șase ore înaintea meciului!

”Prima dată s-a reprogramat că aveam focar de infecții, acum nu se poate disputa pentru că ei au focar. Acum așteptăm decizia. O variantă e să piardă ambele echipe cu 3-0, o variantă e să se reprogrameze, iar o variantă e să câștigăm noi cu 3-0. Varianta de mijloc este cea mai posibilă, să piardă ambele cu 3-0. E puțin mai dificil de interpretat punctul din regulament, dar pe soluția aceasta se va merge cel mai probabil. Data trecută am fost noi vinovați, acum sunt ei infectați, și nu mai sunt dispuși cei care decid să se mai amâne din nou, și să piardă ambele echipe cu 3-0.

Am sunat azi la Federație și ni s-a spus că am putea să primim rezultatul, teoretic, chiar și cu șase ore înainte de meci, ceea ce e imposibil petru adversari. Asta ar însemna miercuri la ora 9:00. Cei de la Viitorul trebuie să știe încă de azi dacă pot face deplasarea. Nu știu câte cazuri sunt acolo. Nu știu dacă au 13 jucători la dispoziție. Din ce știu eu, ar fi nouă jucători infectați”, a declarat Doru Damaschin pentru Liga2.ro.

Viitorul Pandurii nu a evoluat în etapa a 9-a 

Liga2.ro a scris în exclusivitate despre infectările cu COVID-19 de la Viitorul Pandurii. Clubul gorjean a postat pe pagina sa de Facebook și a dat mai multe informații cu privire la numărul fotbaliștilor testați pozitiv.

Echipa lui Flavius Stoican preciza că nu poate evolua în etapa a 9-a, cu SCM Gloria Buzău, lucru care s-a și confirmat oficial și care a dus la amânare, dar nu anunța nimic legat de restanța cu Aerostar.

Aerostar Bacău a jucat în runda a 9-a și a pierdut cu 2-3, pe teren propriu, cu Fotbal Comuna Recea.

Foto principal: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-trasnet-pentru-viitorul-pandurii-echipa-lui-flavius-stoican-a-fost-declarata-focar-de-covid-19-din-cauza-a-noua-cazuri-pozitive-si-meciul-cu-scm-gloria-buzau-a-picat-gorjenii-nu-pot-juca-nici-r-19153904

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-metaloglobus-poate-urca-pe-locul-1-cu-o-victorie-obtinuta-cu-ciucul-partida-de-la-buzau-a-picat-rapid-sta-19153909

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Oct. 2020, 18:19 Liga 2
Pe aceeași temă