EXCLUSIV | Pandurii se desparte de antrenorul Călin Cojocaru, după 2 ani. Un alt bănățean, favorit să ajungă la echipa din Târgu Jiu. ”Ne trebuie un antrenor care să aducă eficiență la finalizare”

Mircea OGLINDOIU 24 Oct. 2021, 20:32 Liga 3
EXCLUSIV | Pandurii se desparte de antrenorul Călin Cojocaru, după 2 ani. Un alt bănățean, favorit să ajungă la echipa din Târgu Jiu. ”Ne trebuie un antrenor care să aducă eficiență la finalizare”

Ultima etapă a turului din sezonul regular al Ligii a 3-a a tulburat și mai mult apele la malul Jiului. După cea de-a treia remiză consecutivă, Pandurii Târgu Jiu și antrenorul bănățean Călin Cojocaru au decis să pună capăt colaborării, după aproape 2 ani.

Decizia pare oarecum suprinzătoare, mai ales că gorjenii s-au întors ieri cu un punct de pe terenul liderului CSM Reșița (scor 1-1), ultima echipă din Liga 3 cu victorii pe linie în precedentele opt etape.

Călin Cojocaru a confirmat despărțirea. Floroiu: ”Indiferent de rezultatul de la Reșita, ne-a spus că nu mai rămâne”

Contactat telefonic, Călin Cojocaru a confirmat pentru Liga2.ro despărțirea de Pandurii, dar n-a dorit să comenteze pe seama acestui subiect.

Mai multe a explicat directorul sportiv al echipei din Târgu Jiu, Camilian Floroiu, care a spus că antrenorul luase decizia de a părăsi echipa încă de săptămâna trecută, după remiza de pe propriul teren, cu CSM Jiul Petroșani.

”După retrogradare, s-a cerut, în special de către suporteri, demisia antrenorului, dar nu ar fi fost moral, fiindcă Pandurii trăiește și din sprijinul financiar adus, sub diferite forme, de Cojocaru! După meciul cu Jiul, din etapa trecută, Cojocaru ne-a zis să luăm în calcul varianta unui nou antrenor. Indiferent de rezultatul de la Reșita, ne-a spus că nu mai rămâne. Chiar el a propus doi-trei antrenori care să-l înlocuiască! Eu vreau ca el să rămână în club, în stafful administrativ, dar decizia e la latitudiniea lui. Garantat, nu va mai fi antrenorul nostru. Trebuie să găsim un antrenor care să aducă echipei eficiență la finalizare. Jucătorii par crispați”, a declarat Floroiu, pentru Liga2.ro.

Cosmin Petruescu, în cărți să preia Pandurii. Mario Găman, și el pe listă

Din sursele Liga2.ro, la Târgu Jiu ar putea ajunge Cosmin Petruescu (foto jos), fost la Ripensia Timișoara până de curând, dar oficialii gorjeni l-ar dori pe banca tehnică și pe localnicul Mario Găman, în prezent la ACSO Filiași.

Călin Cojocaru a ajuns la Târgu Jiu în urmă cu 2 ani, ca înlocuitor al lui Tiberiu Bălan, și a debutat la Pandurii în data de 16 noiembrie 2019, în meciul contând pentru etapa a 18-a din Liga 2, ediția 2019-2020, pierdut de gorjeni în Regie, scor 0-4 cu Rapid. Aflată în subsolul clasamentului, Pandurii a rămas în eșalonul secund după ce campionatul a fost înghețat în martie 2020, ca urmare a izbucnirii pandemiei COVID-19, iar FRF a decis ca nicio echipă să nu mai retrogradese în acel sezon.

Echipa gorjeană a retrogradat la finele sezonului precedent, 2020-2021, dar conducerea a dat în continuare credit antrenorului bănățean, deși acesta a fost contestat în numeroase rânduri de suporteri.

Pandurii, pe locul 3 în Seria 7 a Ligii 3 la finalul turului, fără eșec

În Liga 3, Pandurii (19 puncte) este neînvinsă la finalul turului, având cinci victorii și patru remize, ultimul egal fiind obținut chiar sâmbătă, pe terenul liderului din Seria 7, CSM Reșița (25 puncte)(scor 1-1). După acest ultim joc din tur, gorjenii au coborât pe 3 în clasament, fiind depășiți de CSM Deva (21 puncte), care a câștigat cu 2-1, la Drobeta Turnu Severin, meciul cu Viitorul Șimian.

Etapa viitoare, prima a returului din Liga 3, Pandurii va juca, sâmbătă, la Bumbești-Jiu, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 (locul 9 din 10).

Foto: Justinel Stăvaru și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-9-13-meciuri-incep-de-la-ora-1500-doi-dintre-cei-zece-lideri-au-meci-astazi-19206388

Mircea OGLINDOIU 24 Oct. 2021, 20:32 Liga 3
Pe aceeași temă