EXCLUSIV | Continuă seria plecărilor de la Viitorul Pandurii. Francezii nu vor mai continua la Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 11 May. 2023, 10:53 Liga 2
EXCLUSIV | Continuă seria plecărilor de la Viitorul Pandurii. Francezii nu vor mai continua la Târgu Jiu

După mijlocașul Florin Răsdan, care semnase încă din iarnă cu CSM Slatina, și atacantul Gabriel Dodoi, care și-a reziliat mai devreme contractul scadent la 30 iunie, Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-a despărțit și de francezii Charles Acolatse (28 de ani) și Philippe Nsiah (28 de ani).

Ambii sosiseră în iarnă la clubul din Oltenia, însă părțile n-au mai prelungit contractul și pentru sezonul viitor.

Charles Acolatse și Philippe Nsiah și-au încheiat aventurile la Viitorul Pandurii

Dacă mijlocașul Acolaste, originar din Togo, bifase 8 jocuri la Viitorul Pandurii în Liga 2, în care a adunat 659 minute, Nsiah jucase doar 176 minute, dar în 9 meciuri, interval în care a marcat și două goluri, ambele în victoria cu Unirea Constanța, scor 7-2.

Atât Acolaste, cât și Nsiah au fost utilizați în 3 partide și la Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2, în Seria a 7-a din Liga 3, iar fostul atacant de la Steaua a marcat și trei goluri, în victoriile repurtate de echipa-satelit a gorjenilor cu Viitorul Șimian (3-2), Jiul Petroșani (1-0) și Voința Lupac (4-1).

Dacă Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2, aflată pe penultimul loc în play-out-ul Seriei a 7-a, cu 23 de puncte, mai are de jucat trei partide din actualul sezon, cu Retezatul Hațeg (28 puncte), Progresul Ezeriș (15 puncte) și Jiul Petroșani (35 puncte), Viitorul Pandurii a încheiat campionatul în Liga 2, unde s-a clasat pe locul 4 în Grupa B de play-out.

  • Cei doi jucători n-au fost la primele lor experiențe în fotbalul românesc. Acolatse a mai evoluat pentru Foresta Suceava, Daco-Getica București, Turris Oltul Turnu Măgurele, Dunărea Călărași, ”U” Cluj și Dacia Unirea Brăila, în timp ce Nsiah a mai jucat pentru Pandurii Târgu Jiu, Daco-Getica București, Academica Clinceni, Concordia Chiajna și Steaua.

Rămâne antrenorul Călin Cojocaru și sezonul viitor?

Momentan, nici antrenorul Călin Cojocaru, adus în pauza de iarnă, nu și-a prelungit contractul scadent în vară. ”Per ansamblu, bilanțul este mulțumitor de la venirea mea aici, dar se putea mult mai mult. Puteam să câștigăm mai multe meciuri, dar, având în vedere că ne-am salvat matematic de la retrogradare cu trei etape înainte de final, e satisfăcător. Eu zic că, dacă păstrăm grupul acesta și mai aducem patru-cinci jucători, putem face o figură mult mai frumoasă. Îmi doresc să rămân, sunt condiții bune, am întâlnit un grup bun și sunt convins că se poate mult mai mult”, spunea Cojocaru după ultimul meci al sezonului, pierdut de Viitorul Pandurii cu 0-1, la Târgu Jiu, cu Progresul Spartac.

Alin Țegle și Alexandru Dulca se află și ei la final de contract și nu se știe dacă vor mai rămâne la Târgu Jiu. Cei doi fuseseră inițial excluși din lot, după greva jucătorilor dinaintea meciului de la Dumbrăvița, dar au fost reprimiți la antrenamente înaintea partidei cu Progresul Spartac și au fost introduși pe gazon în partea secundă.

După plecările francezilor Acolaste și Nsiah, fundașul ucrainean Valeryi Stepaneko a rămas singurul străin din lotul echipei gorjene. Acesta a sosit tot în iarnă în Oltenia și a bifat 7 etape și 343 minute pentru Viitorul Pandurii. Și fundașul de 24 ani se află la final de contract cu echipa gorjeană și urmează să negocieze prelungirea înțelegerii.

După plecarea atacanților Răsdan, Dodoi și Nsiah, Viitorul Pandurii a rămas în lot doar cu vârful Claudiu Dragu. Fostul atacant de la Steaua a sosit vara trecută la echipa gorjeană, pentru care a marcat 10 goluri în sezonul recent încheiat. A fost utilizat în 24 de meciuri, timp de 1987 minute.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-incheiat-apatic-sezonul-cu-un-esec-acasa-cu-progresul-spartac-calin-cojocaru-isi-doreste-sa-continue-pe-banca-dar-are-conditii-pentru-a-si-prelungi-contractul-19269761

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19269525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-inca-un-jucator-si-a-reziliat-contractul-cu-viitorul-pandurii-inainte-de-finalul-sezonului-voiam-o-schimbare-aici-s-a-dovedit-ca-de-fapt-nu-se-doreste-play-off-ul-19268950

Mircea OGLINDOIU 11 May. 2023, 10:53 Liga 2
Pe aceeași temă