Cât mai rezistă Viitorul Pandurii? Jucătorii amenință cu neprezentarea la partida din etapa a 5-a a play-out-ului pentru că nu și-au primit salariile. Clubul, cu proces de faliment pe rol

Răzvan STÎNGĂ 21 Apr. 2023, 14:06 Liga 2
Cât mai rezistă Viitorul Pandurii? Jucătorii amenință cu neprezentarea la partida din etapa a 5-a a play-out-ului pentru că nu și-au primit salariile. Clubul, cu proces de faliment pe rol

Viitorul Pandurii este în mare pericol și poate da faliment! E haos la formația din Târgu Jiu, care se află în plină procedură de insolvență și este amenințată cu dispariția, mai ales că există un proces pe rol, amânat de câteva ori numai în acest an. În plus, în ultimele luni s-au adunat iar restanțe către jucători.

Jucătorii echipei Viitorul Pandurii, din nou în grevă!

Viitorul Pandurii s-a confruntat, în acest sezon, cu poziții radicale din partea jucătorilor pentru faptul că nu au fost plătiți. Același lucru se întâmplă în aceste zile, ei procedând, la fel ca în trecut, prin neprezentarea la antrenamente până când nu își vor vedea banii. S-au adunat restanțe pe două luni, conform presei locale din județul Gorj.

Dat fiind faptul că Viitorul Pandurii este în procedură de insolvență, nu are voie să mai acumuleze datorii, dar acest lucru se tot întâmplă. Mulți dintre foștii angajați au cerut falimentul pentru neplată, fiind și un proces pe rol, iar ceea ce se întâmplă acum la clubul din Liga 2 va influența, mai mult sau mai puțin, decizia care va fi luată la final.

Fotbaliștii de la Viitorul Pandurii amenință cu neprezentarea la partida cu CSC Dumbrăvița

Potrivit Pandurul, fotbaliștii au refuzat, așadar, să se prezinte la ședințele de pregătire și chiar au amenințat că nu vor lua parte la partida din runda  5-a a play-out-ului, cu CSC Dumbrăvița, de sâmbătă.

Rămâne de văzut dacă se va regla această situație, pentru că, după cum aminteam, nu este prima dată când se acumulează restanțe, însă în cele din urmă lucrurile s-au liniștit cumva.

Din informațiile Liga2.ro, echipa gorjeană a ajuns la Timișoara și nu se pune problema să nu se prezinte la joc. Nu ar fi exclus încă ca partida de la Dumbrăvița să înceapă cu întârziere, ca protest al jucătorilor față de conducere.

Viitorul Pandurii, datorii de peste 750.000 de euro la finalul lui 2021

La finalul anului 2021, Viitorul Pandurii raporta datorii de peste 3.8 milioane de lei (echivalentul a peste 750.000 de euro), însă e posibil ca acestea să fi crescut în ultimul an și câteva luni. În plus, în intervalul 2019-2021, datoriile s-au tot adunat la Viitorul Pandurii și au fost mai mari de la perioadă la perioadă, după cum urmează.

Numărul dosarelor din instanță, care privește clubul din Târgu Jiu, e tot mai mare și pare greu de crezut că va reuși să scape cu bine din această situație foarte dificilă, chiar dacă are deschisă procedura de insolvență. Problema e că și din momentul în care a s-a apelat la insolvență s-au mai adunat datorii, restanțe, iar acest lucru influențează negativ ”imaginea” gorjenilor în fața legii.

Viitorul Pandurii, cu nouă puncte peste locul de baraj al grupei

Viitorul Pandurii a intrat în play-out cu 25 de puncte, de pe locul 3 în Grupa B, dar a coborât un loc, pe 4, după prima etapă, cu FC Brașov, în fața căreia a cedat cu 1-3. După etapa a 2-a, după 7-2 cu Unirea Constanța, a ajuns la 28 de puncte, dar ocupa aceeași poziție a 4-a.

În etapa a 3-a, a făcut 1-1 cu Ripensia, iar ulterior a învins la limită Concordia Chiajna, scor 1-0, fiind pe poziția a 3-a acum, la nouă puncte de locul 5, care duce la barajul de menținere, Progresul Spartac. Primele locuri în Grupa B a play-out-ului sunt ocupate de FC Brașov și Concordia Chiajna, cu 37, respectiv 35 de puncte.

În etapa a 5-a din play-out-ul Ligii 2, Viitorul Pandurii va merge pe terenul formației CSC Dumbrăvița. Dacă în cele din urmă jucătorii vor fi convinși să dispute partida, este de așteptat să aibă loc un protest din partea lor, să atragă atenția și public cu privire la situația pe care o traversează, prin neplata salariilor.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-5-si-6-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-de-promovare-dejul-si-buzaul-sunt-gazde-in-urmatoarele-doua-runde-19267042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1730-in-sezonul-regular-trupa-lui-dorinel-munteanu-pierdea-primul-meci-la-dej-si-totodata-locul-1-19267412

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-sase-puncte-si-10-0-golaveraj-dupa-ultimele-doua-meciuri-progresul-spartac-isi-masoara-fortele-cu-concordia-chiajna-andrei-erimia-cred-ca-asta-e-un-atu-si-sper-sa-se-vada-si-in-joc-19267409

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-stie-de-ce-ripensia-a-ajuns-sa-retrogradeze-il-cunosc-bine-pe-patronul-echipei-isi-calculeaza-foarte-bine-pasii-teama-antrenorul-echipei-fc-brasov-inaintea-jocului-de-la-19267406

https://liga2.prosport.ro/seria-1/optimism-moderat-la-poli-timisoara-inainte-de-jocul-cu-csm-slatina-la-finalul-caruia-echipa-poate-fi-retrogradata-matematic-ne-agatam-de-acel-1-la-suta-19267403

Răzvan STÎNGĂ 21 Apr. 2023, 14:06 Liga 2
Pe aceeași temă