EXCLUSIV | Încă un jucător și-a reziliat contractul cu Viitorul Pandurii înainte de finalul sezonului. ”Voiam o schimbare. Aici s-a dovedit că, de fapt, nu se dorește play-off-ul!”

Mircea OGLINDOIU 02 May. 2023, 09:22 Liga 2

După bucureșteanul Florin Răsdan (28 ani), care și-a reziliat, de două săptămâni, contractul scadent în vară, gorjeanul Gabriel Dodoi (24 ani) și-a încetat și el, mai devreme, raporturile contractuale cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Gabriel Dodoi și-a reziliat contractul cu Viitorul Pandurii

Atacantului originar din Târgu Jiu îi expira înțelegerea cu echipadin play-out-ul Ligii 2 în data de 30 iunie, însă a decis să rezilieze de pe acum contractul, după ce, în urmă cu o săptămână fusese exclus din lot de antrenorul Călin Cojocaru, pe motiv că a fost unul dintre jucătorii care au inițiat greva înaintea meciului de la CSC Dumbrăvița, pierdut cu 0-4 în etapa a 5-a din play-out-ul Grupei B din Liga 2.

”Ne-am înțeles de comun acord pentru reziliere. Oricum mi se termina contractul pe 30 iunie și nu mai doream să prelungesc. Cred că era momentul să fac și eu o schimbare. Îmi doresc o echipă cu stabilitate financiară, care să lupte pentru promovare. Venisem și la Viitorul Pandurii cu speranțe și cu gândul de a juca în play-off, dar s-a dovenit că nu s-a dorit acest lucru! Oricum, excluderea din lot nu a avut legatură cu greva, fiindcă dintre toți jucătorii care și-au cerut restantele, au fost excluși doar celor care le expira contractul și nu au prelungit”, a declarat Dodoi, în exclusivitate pentru Liga2.ro.

Acesta a ajuns la Viitorul Pandurii Târgu Jiu în iunie 2021, de la Pandurii Târgu Jiu, iar, în primul sezon, noua sa echipă, condusă pe atunci de Flavius Stoican, a fost la un pas de play-off, însă a pierdut meciul din ultima etapă a sezonului regular, scor 1-2 în deplasarea de la Dunărea Călărași. Stoican si-a dat demisia după acel joc, după ce, cu două săptămâni înainte fusese anunțat că va fi demis, dar ulterior conducerea clubului gorjean a revenit asupra deciziei din cauza clauzei de reziliere de 22.000 de euro a antrenorului.

Flavius Stoican s-a opus cererii conducerii. Călin Cojocaru a executat ordinele?

Conflictul inițial a plecat de la faptul că lui Flavius Stoican i s-au cerut, printre altele, să nu-i mai utilizeze pe jucătorii care au refuzat să-și prelungească contractele scadente în acea vară: Andrei Dragu, Daniel Paraschiv și Marius Cioiu.

Spre deosebire de Cojocaru, Stoican a preferat să mizeze în continuare pe jucătorii aflați la final de contract. Acum, lui Răsdan, Dodoi, Țegle și Dulca le expirau contractele, iar jucătorii au fost excluși din lot din cauza că nu au dorit să mai prelungească înțelegerea.

Răsdan semnase de fapt încă din iarnă cu CSM Slatina, când se afla în ultimele 6 luni de contract. Acesta n-a mai fost utilizat în play-out decât în 32 minute, după ce în sezonul regular fusese integralist și în multe jocuri a purtat banderola de căpitan.

”Nu vreau ca oamenii să își bată joc de munca mea. Într-adevăr, mi s-a spus verbal că nu mai e nevoie de serviciile mele și după aceea, neoficial, că stai că e o neînțelegere, că nu știu ce, că s-a supărat șeful (n.r. – finanțatorul din umbră Nicolae Sarcină), primul-ministru, președintele. Băi, nu vă jucați cu mine, că eu am fost omul care a făcut rezultate la acest club! Asta e, dați-mă afară oficial. Le-am cerut hârtie de demitere, dar apoi, stai, că nu te dăm afară oficial, că doar s-a supărat șeful”, spunea Stoican în martie 2021.

Tot atunci, Viitorul Pandurii a cerut de fapt insolvență clubului.

Dodoi marca în acel sezon de 6 ori, în cele 23 de meciuri în care a fost utilizat. În actuala stagiune a jucat 23 de meciuri, toate ca titular, și a marcat de 3 ori. În cariera sa a mai evoluat pentru Pandurii Târgu Jiu, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Rapid și CSM Reșița.

Viitorul Pandurii a stat în etapa din weekend, dar și-a trimis mulți dintre jucători la echipa secundă, din Liga 3, unde au câștigat cu 1-0 în fața celor de la Jiul Petroșani. În ultima rundă va juca pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Progresul Spartac. Meciul nu mai are nicio miză.

Firmele controlate de Nicolae Sarcină sunt înscrise la masa credală a insolvenței Viitorului Pandurii

Viitorul Pandurii se află în insolvență de mai bine de un an, iar mai mulți dintre foștii antrenori sau jucători au solicitat, în instanță, falimentul clubului.

Curios, multe dintre societătile comerciale înscrise la masa credală sunt controlate chiar de Nicolae Sarcină, gen SC Succes All Security SRL, SC Succes Dezvoltare SRL sau SC Succes Nic Com SRL, dar printre creditori se află și fostul președinte al clubului, Alin Zgripcea, nimeni altul decât ginerele lui Nicolae Sarcină!

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-din-play-out-meciurile-incep-la-ora-1100-cel-mai-important-are-loc-la-bucuresti-si-poate-decide-ultima-retrogradata-si-a-doua-echipa-care-merge-la-barajul-de-mentinere-19268504

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-meci-in-aceasta-etapa-din-liga-2-viitorul-pandurii-si-a-trimis-jucatorii-la-satelit-in-liga-3-pentru-a-ajuta-la-evitarea-retrogradarii-gorjenii-abiau-au-castigat-contra-jiul-19268500

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cei-trei-titulari-exclusi-din-lotul-echipei-viitorul-pandurii-si-motivele-deciziei-un-alt-component-al-gorjenilor-si-a-reziliat-contractul-19268373

Mircea OGLINDOIU 02 May. 2023, 09:22 Liga 2
Pe aceeași temă