EXCLUSIV | Cei trei titulari excluși din lotul echipei Viitorul Pandurii și motivele deciziei. Un alt component al gorjenilor și-a reziliat contractul

Mircea OGLINDOIU 27 Apr. 2023, 11:20 Liga 2

Trei jucători aflați la final de contract cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu au fost găsiți țapi ispășitori pentru greva de săptămâna trecută, când toți componenții lotului au refuzat să se mai antreneze până nu-și primesc restanțele salariale.

În cele din urmă, conducerea clubului gorjean le-a virat jucătorilor un salariu, dar, zilele trecute, a decis și excluderea din lot a lui Alin Țegle, căpitanul echipei, Gabriel Dodoi și Alexandru Dulca.

Țegle, Dodoi și Dulca, excluși din locul echipei Viitorul Pandurii: ”Am fost anunțați de antrenor, fără nicio explicație plauzibilă”

Toți trei se află la final de contract cu echipa din Târgu Jiu, iar acesta pare să fie de fapt principalul motiv pentru excluderea din lot.

De altfel, Florin Răsdan, utilizat ultima dată la meciul din 18 martie de la Brașov, și-a reziliat de săptămâna trecută contractul cu Viitorul Pandurii, după ce semnase încă din iarnă cu CSM Slatina, contractul urmând să fie valabil de la data de 1 iulie 2023.

”Nu aveam restanțe mai mari de trei luni, dar de Paște nu am primit niciun ban, iar săptămâna trecută ne-am cerut salariile. În cele din urmă, ne-au virat un salariu, dar ulterior eu am fost anunțat de antrenorul Călin Cojocaru, fără nicio explicație plauzibilă, că sunt exclus din lot. Eu și încă doi colegi, de fapt. Probabil a contat faptul că nouă ne expiră contractul la 30 iunie și conducerea nu mai vrea să ne plătească pe ultimele luni, mai ales că, pentru Viitorul Pandurii, campionatul se termină pe 6 mai. Sau poate așa ne forțează să ne prelungim contractele. Răsdan deja a acceptat rezilierea mai devreme a contractuluii, care îi expira în vară. El semnase deja cu Slatina. Eu încă nu am semnat cu altă echipă și nu aș refuza o eventuală prelungire a contractului cu Viitorul Pandurii, dar nu în condițiile actuale”, a declarat, în exclusivitate pentru Liga2.ro, unul dintre jucătorii excluși din lot.

  • 21 de meciuri, 19 începute ca titular, și 5 goluri are Alin Țegle (27 ani) la Viitorul Pandurii în acest sezon de Liga 2. El este la echipă din ianuarie 2021, după ce fusese ultima dată la Turris Oltul Turnu Măgurele, și în ultimele două sezoane a fost căpitan.
  • 19 meciuri, 16 ca titular, și 2 goluri a avut în acest sezon de campionat Florin Răsdan (28 de ani) la echipa din Târgu Jiu. A ajuns la Viitorul Pandurii în iulie 2022, la startul sezonului, după despărțirea de Steaua, iar în iarnă, când a intrat în ultimele șase luni de contract, a semnat cu CSM Slatina.
  • Gabriel Dodoi (24 de ani) a ajuns la Viitorul Pandurii de la Pandurii, în iulie 2021, iar în actualul sezon are 23 de meciuri, toate începute ca titular, și a marcat 3 goluri.
  • Alexandru Dulca (25 de ani) are 24 de meciuri disputate în această ediție a Ligii 2, 19 ca titular, și a înscris 2 goluri. La echipa din Târgu Jiu a ajuns în iulie 2021, după despărțirea de CSM Reșița.
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu a disputat în acest sezon de Liga 2, 2022-2023, 24 de meciuri, 19 în sezonul regular și 5 în play-out.

Călin Cojocaru, după ultimul meci: ”Vreau să mă comport profesionist și același lucru îl cer și de la jucătorii mei”

În meciul de la Dumbrăvița, din weekendul trecut, căpitanul Alin Țegle (foto jos) a fost integralist, iar Gabriel Dodoi și Alexandru Dulca au fost titulari, dar au fost schimbați cu Phillippe Nsiah, în minutul 46, respectiv Alexandru Raicea, în minutul 61.

”Dacă cumva aveam vreo problemă reală de genul să avem restanțe, putem să ne depunem memoriu, să facem lucruri profesioniste, să ne comportăm profesionist. Cuvântul grevă nu există în vocabularul meu la fotbal, la locul de muncă. Vreau să mă comport profesionist și același lucru îl cer și de la jucătorii mei. Lucru care nu s-a întâmplat săptămâna aceasta și s-a văzut pe teren. Au ales metodele lor. Metode care nu sunt conforme cu jucătorul profesionist de fotbal”, a spus antrenorul Călin Cojocaru, după eșecul usturător de la Dumbrăvița, scor 0-4.

Viitorul Pandurii mai are un meci în play-out-ul Ligii 2

Susținută de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, Viitorul Pandurii a intrat în play-out cu 25 de puncte, de pe locul 3 în Grupa B, dar a coborât o poziție în clasament, după ce, etapa trecută, a fost surclasată cu 4-0 în deplasarea de la Dumbrăvița.

Gorjenii vor sta în runda din acest weekend, iar în ultima etapă a play-out-ului vor juca, pe teren propriu, cu Progresul Spartac.

Primele locuri în Grupa B a play-out-ului Ligii 2 sunt ocupate de FC Brașov și Concordia Chiajna, cu 40, respectiv 38 de puncte, iar CSC Dumbrăvița completează podiumul, cu 33 de puncte. Oltenii au 32 de puncte și s-au salvat matematic de la retrogradare la finalul etapei a 4-a.

Progresul Spartac (23 puncte) merge la barajul de menținere în Liga 2, în timp ce Ripensia Timișoara (17) și Unirea Constanța (12) au retrogradat în Liga 3.

Ginerele lui Sarcină, înscris la masa credală

Viitorul Pandurii se află în insolvență de mai bine de un an, iar mai mulți dintre foștii antrenori sau jucători au solicitat, în instanță, falimentul clubului.

Curios, multe dintre societătile comerciale înscrise la masa credală sunt controlate chiar de Nicolae Sarcină, gen SC Succes All Security SRL, SC Succes Dezvoltare SRL sau SC Succes Nic Com SRL, dar printre creditori se află și fostul președinte al clubului, Alin Zgripcea, nimeni altul decât ginerele lui Nicolae Sarcină!

Antrenorul Călin Cojocaru spunea, sâmbătă, că la club e totul bine. La clubul nostru n-am ce să reproșez conducerii. Avem la momentul acesta un salariu restant și am avut prime la meciuri cum nu au avut echipe din Liga 1.

Avem stabilitatea și nu zic lucrul acesta, pe românește, să dau limbi la conducere. Avem o situație cum e la 90 la sută din cluburile din România. Dar noi, în general, ne-am obișnuit să cerem. Dar să muncim și să oferim ceva, mai rar! În general, societatea, în ziua de astăzi, mai mult e pusă pe vorbe decât pe muncă. Și lucrul acesta se reflectă în viața noastră, și a sportivilor. E același lucru”, a comentat Cojocaru după eșecul cu CSC Dumbrăvița.

Foto: Viitorul Dăești și Justinel Stăvaru (Mediafax Foto)

Mircea OGLINDOIU 27 Apr. 2023, 11:20 Liga 2
Pe aceeași temă